1. Anasayfa
  2. Oyunlar

Erzurum: Türk yapımı hayatta kalma oyunu

Erzurum: Türk yapımı hayatta kalma oyunu
0

Erzurum’da yaşamak ne kadar zor olabilir ? Bunu sadece Erzurum’da yaşayan bilebilir. Birde Türk yapımı Erzurum hayatta kalma oyununu oynayanlar bilebilir. Evet, gerçekten Erzurum isimli hayatta kalma oyunu Türk geliştiriciler Proximity Games tarafından geliştirildi. Ne büyük şanstır oyunun tüm olayı Erzurum’da geçiyor.

 

Erzurum Erzurum olalı böyle bir şey görmedi !

Türkçe’de “soğuk” kelimesinin eş anlamlısı “Erzurum” demektir. Bu kutsal bilgi hiç bir yerde yazmaz ama Erzurum’a gidenler, orada yaşayanlar bu çıplak gerçeği iyi bilirler. Erzurum hayatta kalma oyunu da bu gerçeğin üzerine kurulmuş. Tabi oyun her ne kadar The Long Dark oyununa benzetilse de güzel bir iş çıkarılmış.

Oyun Unreal Engine 4 motoruyla geliştirilmiş. Bu sayede ekran başında Erzurum’un soğuğu iliklerimize kadar işlenmeye çalışılmış.

Erzurum Erzurum olalı böyle bir şey görmedi !

Oyun içerisinde temel hayatta kalma koşullarını uyguluyoruz. Avcılık yaparak yiyecek ihtiyacını karşılama, eşya toplayarak ihtiyaçları karşılama, parkur mekanikleri sayesinde geniş hareket kabiliyetleri sergileme oyun içerisinde var olan temel unsurlardır.

Geliştirici ekip Unreal Engine 4 ile harikalar yapamayacaktır. Ancak bu zaman kadar oyun piyasasında çıkış tarihi verilen Türk oyunlarının sayısı pekte fazla değildir. Erzurum oyunuysa çıkış tarihi verilen oyunlardan biri olmuştur. Peki bu neyi ifade ediyor ? Türklerinde yavaş yavaş oyun piyasasını okuyabildiğini ve uyum sağlayabildiğini gösteriyor.

 

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşlemci: İntel Core i7 – 4770K / AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580
  • Depolama: 6 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşlemci: İntel Core i5 – 2500K / AMD FX 6300
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290
  • Depolama: 6 GB

 

Erzurum oyunu Steam’da

Erzurum, Türkiye’nin en soğuk şehirlerinden biridir. Taylan için, kışın ortasında ve yaya olarak Erzurum’un ıssız bölgelerinde seyahat etmek çok saçma bir fikirdi. Taylan’ın henüz farkına varmadığı şey ise, girmek üzere olduğu bölgenin bir göktaşı düşmesinden etkilenmiş olduğudur. Sanki içinde bulunduğu zorlu şartlar yetmiyormuş gibi, şimdi Taylan’ı daha büyük dertler bekliyor.
Erzurum oyunu Steam'da
Erzurum; dondurucu soğuklara, vahşi doğaya, açlığa ve susuzluğa karşı mücadele ettiğin bir hayatta kalma oyunudur. Bu zorlu şartlarla mücadele edebilmek için odun veya kömür toplayıp ateş yakmalı ve kendinizi ısıtmalısınız, uyumak için yatak bulmalısınız, yemek, silah, tıbbi ürünler, yararlı araç gereçler…Kısacası sizi hayatta tutmak için ne gerekiyorsa onu bulmalısınız.

 

OYUN MODLARI

  • HİKAYE : Kahramanın oyun boyunca karşılaştığı olayları ve hikayenin sonunu keşfetmek için Hikaye modunu oynayın.
  • SERBEST MOD : Eğer hikaye moduyla aynı mekaniklere sahip sonsuz bir oyun modu istiyorsanız, Serbest mod tam size göre. Eğer oyuncu ölürse, en son kayıttan devam edebilir. Tam anlamıyla sonsuz bir oyun modudur.
  • MEYDAN OKUMALAR : Bu bölüm, daha zor bir oyun deneyimi isteyen tecrübeli oyuncular içindir. Çeşitli türde meydan okumalardan birini seçerek kendinizi deneyebilirsiniz. Bu türlerden bazıları bitmeyen fırtına, daha soğuk hava, zamanlı görevler, daha fazla yırtıcı hayvan vb.

 

BÜYÜK AÇIK DÜNYA

9 kilometrekarelik alanıyla, oyun dünyası size çok sayıda keşfedilecek alan sunuyor. 30’dan fazla bölge keşfedilmeyi bekliyor.

 

DİNAMİK HAVA, SICAKLIK VE ZAMAN

Hava, sıcaklık ve zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli yada bulutlu gün, dondurucu gece, sabah ayazı gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak oluşur. Ayrıca hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele oluşur.

 

KENDİNİ SICAK TUT

Odun yada kömür toplayıp sobada ateş yak. Arkana yaslanıp sıcak çayını yudumlarken pencereden bembeyaz karın yağışını izle.

 

BİRİNCİ ŞAHIS VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS

Oyun içinde değiştirilebilen iki kamera açısı : Birinci şahıs ve üçüncü şahıs.

 

ORTAMLARI YAĞMALA

Dünyayı keşfet ve hayatta kalmana yardımcı olması için yemek, yakıt, cephane, giysi, tıbbi ürün, araç gereç ve zanaat malzemeleri topla.

 

ZANAAT VE YEMEK TARİFLERİ

Basit aletler, gelişmiş aletler, elektronik aletler, cephane ve daha fazlasını yapmak için malzeme topla. Kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi, ekmek gibi lezzetli yiyecekleri pişirmek için gıda malzemeleri topla.

 

SİLAHLAR

Kendini kana susamış yırtıcı hayvanlardan korumak için tabanca, tüfek gibi silahlar bul.

 

AVLA YADA AVLAN

Yemek için geyik, tavşan avla. Ayılara, kurtlara ve yaban domuzlarına av olmaktan kaçın.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir