1. Anasayfa
  2. Oyunlar

League Of Legends tarzı alternatif oyunlar

League Of Legends tarzı alternatif oyunlar
0

Şuan için dünyanın en popüler oyunu League of Legends oyunudur diyebiliriz. Ancak tam tersi yönde dünyanın en nefret edilesi oyunu da League of Legends’dır desek çokta yanlış bir şey söylemeyiz. Bu oyun yüzünden maalesef birçok kişi kanser hastalığına yakalandı (ironi). Ancak yine de bu oyun iticiliğinden dolayı bizleri League Of Legends tarzı oyunlar hakkında daha fazla bilgi almaya itiyor.

Lol tarzı oyunlar günümüzde popüler olsa da League of Legends ile birebir mücadele edecek lol tarzı oyun bulmak biraz zor. Aynı mantıkta ilerleyen, yani üç koridor ve beşe beş kahraman mücadelesi içeren farklı oyunlar arıyorsanız sizlere birçok farklı oyun sunabiliriz.

 

Dota 2

Dota 2

League of Legends oyununun en büyük rakibidir. Çok eski zamanlara dayanan bir oyundur. Yıllar yıllar evvel Warcraft 3: Frozen Throne oyunu aktif bir şekilde oynanıyorken DotA isminde bir harita tasarlandı. Aslında kurgusal bir strateji oyunu olan Warcraft 3 Frozen Throne oyununda DotA ismindeki bu harita çok tutuldu. Binlerce kişi tarafından sevilerek oynandı.

Ancak DotA’nın bir sorunu vardı. Warcraft 3: World Editor uygulamasıyla tasarlandığından her bakımdan çok fazla sınırlandırılmıştı. Üstelik oynaması bir hayli zordu. Sonraki zamanlarda DotA oyununun baştaki ismi Riot Games’i kurdu ve daha özgür daha kolay oynanabilir bir oyun yaptı. İşte bu oyunun adı da League of Legends oldu. DotA 2 sonrasında yayımlansa da Lol kadar popüler olamadı. Bunun en büyük sebebiyse DotA 2 oyununun zor olmasıydı.

Yeni bir oyuncunun DotA 2’yi anlaması ve iyi bir oyuncu olması bir hayli zaman istemektedir. Ancak yine de DotA 2 candır ! Maalesef oyunda fazla Türk olmadığı için havada uçuşan anneli babalı küfürlere maruz kalmazsınız. Bunun yerine ırkçı Avrupa insanlarıyla kıyasıya mücadele edersiniz.

 

Smite

Smite

Smite oyunu aslında DotA alternatifi olarak piyasaya çıkış yapmış bir oyundur. Grafikleri, atmosferi de gayet güzeldir. Ancak Smite’da farklı olarak kamera açısı karakterin arkasındadır. Yani kahramanınızı Lol yada Dota 2’de olduğu gibi yukarıdan bakarak değil de arkasından bakarak yönetiyorsunuz.

Peki ya bu ne gibi farklılıklar getiriyor oyuna ? Bir kere kamera açısının karakterin arkasında olması oyunu acayip zorlaştırıyor ! Yetenekleri tutturmak zorlaşıyor. Yetenekleri bir kenara bırakın bazen düz vuruşları tutturmanız için eğim yapmanız gerekebiliyor. Kamera açısındaki farklılık oyunu bir hayli fazla zorlaştırsa da eğlenceli bir Lol alternatifi oyunu olduğunu söyleyebiliriz.

 

BloodLine Champions

BloodLine Champions

League of Legends oyununa alternatif olacak bir başka oyun daha. BlooedLine Champions 2011 yılından beri oynanan ancak Lol kadar popüler olmamış aynı türde bir oyundur. Arena içerisinde siz ve takım arkadaşlarınızla beraber rakiplerinizle kıyasıya mücadele edeceğiniz bir başka MOBA oyunudur kendisi. Oyunun zevk verme konusunda tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak grafikleri pekte hoş değil. Öyle çizip es geçilmiş gibi bir hali var.

Tüm bunlara rağmen BloodLine Champions oyununa da bir şans vermenizi tavsiye ederiz tabi. Belki bize zevk vermeyen grafikler sizin için harikulade olabilir ?

 

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm

League of Legends benzeri olan oyunlar arasında gösterilmesi gereken, olmazsa olmaz bir oyundur kendisi. Çok popüler bir oyun olmasa da azınlık durumda olan oyuncu kitlesi için popüler bir oyundur. Oynanışı ve grafikleri oldukça başarılıdır. Eğer lol tarzı bir başka oyun arıyorsanız Heroes of the Storm oyununa göz atamanız gerekmektedir.

 

Battlerite

Battlerite

“Böyle minyondu, koridordu, ormandı uğraşmayayım… Altın, tecrübe puanı kasmak falan bunlarla da uğraşmayayım. Direk rakibimin üzerine Allah ne verdiyse saldırayım.” dediğiniz bir oyun istiyorsanız Battlerite tamda bu böyle bir oyun. Karakterinizi seçip arkadaşlarınızla beraber arenada rakiplerinize hücum edebileceğiniz bir oyundur kendisi.

Bana mı özel bir his bu bilmiyorum ama oyunda sanki bir şeyler eksik gibi. Yada her MOBA oyununda görmeye alışkın olduğumuz o oyun içerisinde ki “kasma süreci” bu oyunda yok diye mi bana öyle geldi bilemiyorum. Yine de bir şans verseniz iyi olur. Belki siz severek oynarsınız.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir