1. Anasayfa
  2. Android

Telegram X nedir ? Farkları nelerdir ?

Telegram X nedir ? Farkları nelerdir ?
0

Telegram X, Telegram uygulamasının geliştiricileri tarafından yayımlanan ve uygulamanın daha fazla iyileştirilmiş sürümü olan, baştan aşağı yenilenmiş bir halidir. Telegram X uygulaması asıl uygulamadan bağımsız bir şekilde yeniden kodlanarak üretilmiştir. Uygulamanın asıl amacı, Telegram uygulamasını daha kapsamlı, gelişmiş ve daha fazla fonksiyona sahip olacak bir hale getirmektir.

Telegram’ın resmi sitesinde yeni uygulama hakkında açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalarda uygulamanın daha iyi bir hale getirilmesinin hedeflendiği belirtilmişti. Şuan için test aşamasında olan Telegram X uygulaması ilerleyen zamanlarda belki de Telegram’ın yerini alabilir. Yada tamamen bağımsız bir şekilde yeni uygulama olarak çıkış yapabilir.

Şuan için bu konuda resmi bir açıklama bulunulmasa da yeni uygulama için yapılan çalışmalar devam etmektedir. Bu sayede Telegram uygulaması daha iyi bir hale getirilmeye çalışılıyor.

 

Telegram X farkları nelerdir ?

Bu yeni uygulama aslında Telegram geliştiricilerinin Android platformunda düzenledikleri bir yarışmada ortaya çıktı. Son derece şık ve pürüzsüz animasyonlara sahip olan Telegram X, asıl uygulamaya göre daha hızlı çalışıyor ve daha az pil tüketiyor.

Aynı zamanda Telegram X, sohbetteki mesajlarınızı ve fotoğraflarınızı daha geniş bir alana yayabiliyor. Böylece farklı bir çalışma modunu da destekleyebiliyor. Telegram X’in bu özelliği sayesinde biriyle mesajlaşırken fotoğraflar ekranınızın tamamını kapsayabiliyor.

Telegram X ile biriyle yapmış olduğunuz sohbetin üzerine basılı tutarak bu sohbeti tam anlamıyla görüntülemeden önizleme yapabilirsiniz. Kullanım kolaylığı açısından yeni uygulamanın arayüzünde sağa ve sola kaydırma yaparak sohbet ve arama bölümleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

İyileştirilmiş profil sayfaları ve bir başkasına gönderilen medya dosyalarına daha hızlı erişim sağlayan yeni uygulamada ek olarak müzik çalar ve ek dosya menüsü bulunuyor.

 

Telegram X güvenli mi ?

Güvenlik açısından Telegram için var olan koşullar neyse Telegram X içinde aynıları geçerlidir. Örneğin Telegram X uygulaması ile herhangi biriyle gizli sohbet üzerinden konuşabilirsiniz. Gizli sohbet ile yapılan konuşmalar uçtan uca şifrelenir ve sunucularda saklı tutulmaz. Uygulama içerisinde yapılan tüm sohbetlerin bu şekilde olmasını istiyorsanız ayarlar kısmında uygulamadaki her sohbet için “gizli sohbet” fonksiyonunu etkin hale getirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 1
    sevindim
    Sevindim
  • 1
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 1
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir