1. Anasayfa
  2. Android

Whatsapp Alternatifi Uygulamalar

Whatsapp Alternatifi Uygulamalar
0

Günümüzde hemen hemen herkes akıllı telefon kullanmaktadır. Aynı zamanda bu telefonlarda Whatsapp uygulaması kuruludur. Uygulama birçok kişi için alışkanlık haline gelmiş ve herkes tarafından kullanılan bir uygulama olmuştur. Ancak son günlerde Whatsapp tarafından alınan skandal karar birçok kullanıcıyı alternatif niteliğindeki uygulamalara yönlendirmiştir.

Yakın bir zamanda Whatsapp uygulamasında yaşanan bir gelişme sonucunda gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gidilmiş ve uygulamayı kullananlara dair var olan bilgilerin Facebook’da kullanılmasının önü açılmıştır. Aynı zamanda gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar için Whatsapp uygulamasının kullanılamayacağı belirtilmiştir.

Whatsapp uygulamasında milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu karar birçok kullanıcıyı kızdırmıştır.

 

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? İçeriğinde Neler Var?

Whatsapp uygulamasında 8 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni gizlilik ilkeleri açıklandı. Bu tarihten sonra Whatsapp sözleşmesi şartlarına göre uygulama, Facebook ile veri alışverişi yapabilecek ve herhangi bir kısıtlama içermeyecektir. Whatsapp uygulamasını kullananlar verilerinin Facebook ile paylaşılmasına izin verecek aksi takdirde Whatsapp uygulamasından men edilerek kullanımı engellenecektir.

 

Whatsapp Kullanıcıları Sözleşmeye Neden Ilımlı Bakmıyor?

Whatsapp uygulaması milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Böyle geniş bir kitleye sahip olan uygulamanın kullanıcılarından bilgi paylaşımı yapmasına zorlamak tedirgin edici bir davranıştır. Aynı zamanda birçok kişi Facebook platformunu terk etmiştir. Facebook mecrası çok kez çirkin olaylara karışmış ve defalarca kez ceza yemiş bir platformdur.

Haliyle Whatsapp kullanıcıları Facebook gibi bir platforma bilgilerinin verilmesine sıcak gözle bakmamaktadır.

Whatsapp uygulaması kullanıcılardan çeşitli bilgiler alır. Bu bilgiler aynı zamanda Facebook ile paylaşılması istenen verilerdir. O bilgiler şunlardır;

  • Hesap bilgileri
  • Mesajlar
  • Bağlantılar
  • Durum bilgisi
  • İşlem ve ödeme verileri
  • Müşteri desteği ve diğer iletişimler
  • Kullanım ve kayıt bilgileri
  • Cihaz ve bağlantı bilgileri
  • Konum bilgileri
  • Konum bilgileri
  • Çerezler
  • Üçüncü taraf bilgiler

Birçok kişi Whatsapp uygulamasında çok önemli bilgileri birbirleriyle paylaşabiliyor. Şirket için konuşmalar Whatsapp üzerinden gerçekleşebiliyor. Durum böyle olunca Whatsapp uygulamasının elde ettiği verilerin Facebook gibi, ismi kötüye çıkmış bir mecraya aktarılması istenmiyor.

 

Whatsapp Alternatifi Uygulamalar

Whatsapp uygulamasının bu zorunluluğuna uymak zorunda değilsiniz. Whatsapp uygulamasına alternatif uygulamaları tercih edebilirsiniz. İşte en güçlü Whatsapp alternatifi uygulamalar sıralaması;

 

Telegram

telegram

En güçlü Whatsapp alternatifi olan uygulamadır. Zaten Telegram uygulaması çok uzun zamandır Whatsapp’a alternatif olan uygulamalar arasında birinci sıradaydı. Aynı zamanda Telegram uygulamasında birçok ek özelliğe de sahip olabilirsiniz. Telegram’ın özellikleri şunlardır;

  • 100.000 kişilik geniş gruplar oluşturabilirsiniz.
  • Özel yada genel bir grup oluşturabilirsiniz.
  • Kendinize ait kullanıcı adı oluşturabilirsiniz.
  • 1.5 GB kapasitesinde dosya paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Yüksek görüntü kalitesinde fotoğraf ve video gönderebilirsiniz.
  • Mesajların kendi kendine silinmesini sağlayabilirsiniz.
  • Oldukça başarılı sesli iletişim özelliğini kullanabilirsiniz.

Telegramın tek kötü yanı görüntülü görüşme özelliğinin olmamasıdır. Bunun dışında Whatsapp’da olan bütün özelliklerin daha da iyisi Telegram uygulamasında mevcuttur. Uygulamayı Android, iOS, Windows, macOS, Linux ve Web üzerinde kullanabilirsiniz.

 

Signal – Gizli Mesajlaşma

Signal - Gizli Mesajlaşma

Signal, basit ve kolay arayüze sahip olan bir uygulamadır. Aynı zamanda bu uygulama Whatsapp’a göre daha fazla güvenlik seçeneği sunan ve Whatsapp uygulamasına uçtan uça şifreleme özelliğini getiren geliştiricilerin yapmış olduğu bir uygulamadır.

Signal ile görüşmelerinizi şifreleyebilirsiniz. Aynı zamanda sohbetlerinizle beraber çağrılarınızı ve gönderdiğiniz dosyaları bile şifreleyebilirsiniz. Bu uygulama özellikle güvenlik yönünden çok büyük avantajlar sunmaktadır.

Uygulamada mesajların kendi kendine yok edilmesi özelliği de var. Aynı zamanda Apple’a göre Signal uygulamasında herhangi bir kullanıcı bilgisine sahip olmuyorsunuz. Yani kişisel bilgileriniz üçüncü bir tarafa aktarılmıyor aynı zamanda paylaşılamıyor. Günümüzde çok popüler olmasa da gazeteciler arasında meşhur bir uygulamadır.

 

Discord

Discord

Daha çok oyuncular arasında popüler olan bir uygulamadır. Ancak Whatsapp yerine kullanılması, Whatsapp alternatifi olması için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Discord uygulamasıyla beraber arkadaşınızla yazışabilir, on kişilik görüntülü sohbet odası kurabilirsiniz. Aynı zamanda ister özel isterseniz genel bir oda kanalı oluşturabilirsiniz.

 

Bridgefy

Bridgefy

Bridgefy uygulaması da Whatsapp gibi kullanılabilmektedir. Arkadaşlarınızla çevrimiçi bir şekilde sohbet edebilmenize imkan tanımaktadır. Ancak Bridgefy uygulaması farklı olarak çevrimdışı sohbet etmenize imkan tanımaktadır. Whatsapp gibi zorunlu olarak ağ bağlantısına ihtiyaç duymamaktadır.

Bridgefy uygulaması Bluetooth ağı vasıtasıyla veya Wifi Direct tabanlı ağ oluşturarak yakınındaki arkadaşınızla iletişime geçmenize ve mesaj göndermenizi sağlar. Eğer bu şekilde çevrimdışı mesajlaşma özelliği olan bir uygulama arıyorsanız Bridgefy uygulaması tam size göre bir uygulamadır.

Uygulamada üç tür mesajlaşma hizmeti sunulmaktadır. Bunlar kişiden kişiye, yayın modu ve ağ modu olmak üzere farklı özelliklere sahiptir. Hatta farklı cihazlar arasında köprü bağlantısı kurarak ağ bağlantısı olmadan uzaktaki birine mesaj gönderebilirsiniz.

Uygulamanın çevrimdışı mesajlaşma özelliği genelde afet bölgelerinde sıklıkta kullanılmaktadır. Göçük altındaki insanlarla bu uygulama sayesinde iletişim kurulabilmektedir. Aynı zamanda bu uygulama, hükümet aleyhine düzenlenen eylemlerdeki protestocular tarafından da sıklıkta kullanılmaktadır.

 

Kik

kik

Kik aslında tam Whatsapp alternatifi olan bir uygulamadır. Whatsapp’da olduğu gibi telefon numaranız vasıtasıyla uygulamaya giriş yapabiliyor ve rehberinizdeki diğer kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz. Ancak Kik uygulamasının Whatsapp’da olmayan bir özelliği de bulunmaktadır. Bu uygulamaya e-posta üzerinden kayıt olabilir ve benzersiz bir kullanıcı adıyla uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu özellik  sayesinde telefon numaranızı paylaşmak zorunda değilsiniz.

Kik uygulamasında da Whatsapp’da olduğu gibi metin mesajları, çıkartmalar, emojiler, gifler, fotoğraf ve video paylaşımı gibi özellikler bulunuyor. Aynı zamanda uygulamada bot kullanabiliyorsunuz. Bu botlar sayesinde günlük haberleri yayımlayabilir, moda ipuçlarını başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

 

Skype

skype

Uzun yıllardır zaten var olan bir yazılımdır. En iyi sohbet uygulamalarından biridir ve birçok platformda kullanılabilmektedir. Skype uygulamasını kullanabilmeniz için Microsoft hesabı açmak yeterli olacaktır. Hesabınıza girerek rehberinizi eşitleyebilir ve arkadaşlarınızla sohbete başlayabilirsiniz.

Whatsapp uygulamasını hem telefondan hem de bilgisayardan kullanmak bir hayli zahmetlidir. Ancak bu zahmet Skype için geçerli değildir. Skype her platformda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Aynı zamanda Skype için diğer tüm uygulamalardan daha kaliteli görüntülü ve sesli arama performansı sunduğunu söyleyebiliriz. Skype uygulamasındaki görüntülü ve sesli konuşma deneyimi başka hiçbir uygulamada bulunmamaktadır.

 

Keybase

keybase

Güvenliğin ve gizliliğin üst düzeyde olduğu bir uygulamadır. Keybase kullanıcıların sohbetleri uçtan uca şifrelenir. Böylece üçüncü bir taraf sizin sohbetlerinizi okuyamaz. Aynı zamanda uygulamada arkadaşlarınıza ve rehberinizdeki kişilere ulaşmanız için telefon numaranızı paylaşmak zorunda değilsiniz. Telefon numaranızı herkesten gizleyebilirsiniz. Benzer şekilde arkadaşlarınıza erişmek için e-posta adresinizi bile paylaşmak zorunda değilsiniz.

Uygulama içerisinde ekran görüntüsünü alma fonksiyonu bile çalışmaz. Eğer gizliliğe fazlasıyla önem veriyorsanız Keybase uygulaması tam size göre bir uygulamadır.

 

Viber

viber

Tam anlamıyla Whatsapp alternatifi olan ve birçok özelliğiyle Whatsapp’a bir hayli fazla benzerlik taşıyan bir uygulamadır. Viber uygulaması, Whatsapp kadar olmasa da popüler bir uygulamadır. Mesajlaşma, görüntülü arama, emojiler, çıkartma gönderme, gifler ve daha birçok noktada Whatsapp’da olan özellikleri içerisinde barındırmaktadır.

Aynı zamanda hem mesajlarınız hem de dosya transferleri uçtan uca şifrelenmektedir. Birden fazla cihaza yedeklenen ve kaydedilen cihazlarda bile şifreleme yapabiliyor. Bu uygulamada da görüntülü konuşma yapabiliyorsunuz. Ek olarak uygulamada Viber kullanmayan ve yurt dışında olan kullanıcıları Viber Out özelliğiyle belirlenen ücret karşılığında sesli ve görüntülü konuşma sağlayabilirsiniz.

 

Threema

threema

Sesli ve görüntülü arama özelliği bulunmayan bir uygulamadır. Ancak mesajlarınız, gönderdiğiniz dosyalar, durum güncellemeleri ve bütün her şey uçtan uca şifrelenir. Uygulamada gruplar kurabilir, bu gruplarda anketler yapabilir ve bu gruplara parolayla giriş yapma, parmak iziyle giriş yapma gibi güvenlik tedbirlerini uygulayabilirsiniz. Ücretli bir uygulamadır.

 

Line

line

Whatsapp ile birebir benzer bir uygulama kullanmak istiyorsanız Line uygulamasını tercih edebilirsiniz. Görüntülü ve sesli konuşma gibi özellikleri de bulunan Line, Whatsapp uygulamasının eksikliğini size hissettirmeyecektir. Ancak Whatsapp uygulamasındaki sadeliğe alışanlar Line uygulamasını pek fazla beğenmeyebilir. Çünkü görüntü açısından Line, kullanıcılara biraz karmaşık ve kötü gözükebilir.

Ek olarak Line uygulamasında Line Out özelliği de bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde yurt dışındaki bir kullanıcıyı Line kullanmasa bile sesli yada görüntülü bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

ICQ

icq

Aslında ICQ çok eski bir platformdur. Aynı zamanda eskilerin efsanesidir. Şuan için mobil platformda kullanılabilen bu uygulamayı Whatsapp alternatifi olarak kullanabilirsiniz. Uygulama sayesinde sınırsız kullanıcıya açık olan kanal sohbetleri oluşturabilirsiniz. Görüntülü ve sesli grup sohbetleri yapabilirsiniz.

 

Google Duo

google duo

Google, Hangouts uygulamasını kaldırdıktan sonra sadece mesajlaşma uygulaması olan Allo ile birlikte sadece görüntülü konuşma imkanı sağlayan Duo’yu yayımladı. Ancak Allo kullanıcılar tarafından tutmadığı için tekrar kaldırıldı. Duo ise iPhone cihazlardaki Facetime gibi kullanılan bir uygulama olarak hayatına devam etmektedir. Ancak Google Duo ile sadece görüntülü görüşme yapabileceğinizi unutmayınız.

 

Turkcell BİP

turkcell bip

Yerli Whatsapp olarak piyasaya sürülen bir uygulamadır. Mesajlaşma ve görüntülü arama özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda akıllı faks ve para gönderme gibi özellikleri de bulunmaktadır. Tüm bunların dışında Turkcell operatörlerini kullananlar BİP uygulamasında geçerli çeşitli avantajlara sahip olurlar.

Örneğin Turkcell hattına sahip olan kullanıcılar internet paketine abone olurken ayrı olarak BİP uygulamasında kullanabileceği bir pakete de sahip olmaktadır.

 

Kaynak: https://beebom.com/whatsapp-alternative-apps/

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir