1. Anasayfa
  2. Programlar

BleachBit

BleachBit
0

Teknolojinin yaygınlaşması ile bilgisayarlar artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Her çeşit bilginin internet üzerinden kolayca ulaşılması ile bilgisayar içerisinde, unutulan dosyalarımız, hem de belki bir defa bile bakmayıp orada bıraktığımız çeşitli dökümanlar, cihazımızın alanını gereksiz yere doldurmaktadır.

Bu durumlardan kurtulmak için yazılım sektörü, çeşitli alan temizleyici programları yazılım dünyasına kazandırmıştır.

Bu programlardan biri olan BleachBit, ücretsiz olması, ayrıca açık kaynak kod kullanması ile kullanıcıları tarafından beğenilmektedir.

BleachBit, ilk olarak 2008 yılında piyasaya sürülmüştür. Başta bilgisayarların kullanım yoğunluğunun bu gün ki kadar olmaması, ayrıca virüs programcılığının daha ilkel olması ile gerekli seviyede dikkat edilmemiştir. Diğer virüs programları gibi 2015 yıllından sonra değeri görülmeye başlanmıştır.

GNU 3. sürüm genel kamu yazılım lisansını, alan temizliği olarak alsa da daha sonra programa çeşitli özellikler eklenmiştir. Bu sürüm ayrıca casus ve kötü yazılım içermediğini de kanıtlar nitelikte.

Ayrıca sade ve kolay arayüzü ile kısa sürede size kendini kolayca kullandırtmakta.

 

BLEACHBİT ÖZELLİKLERİ

 

ALAN TEMİZLEME

BleachBit’ in temel amacı Alan temizliğidir. Bellekte bulunan program artıkları ve gereksiz sıkıştırılmış soyaları silerek hem bilgisayarı rahatlatmakta, hem de kullanıcıya daha fazla kullanılabilir alan oluşturmaktadır.

Alan temizliği olarak İnternet Explorer, Opera,  Safari, Firefox, Adobe Flash, Google Chrome tarayıcılarında kullanılmaya uygundur.

 

GİZLİLİK YÖNETİMİ

Alan temizliğinin yanında size ayrıca Gizlilik yönetimi sistemi ile de hizmet vermektedir. Böylece BleachBit ile, bilgisayarınızda mahremiyet konusunda daha fazla alan elde edeceksiniz.

Elbette yapacağı aktivitelerde sizde ayrıca izin istemesi de bu uygulamalar arasında kendini daha öne atmakta.,

 

BİLGİSAYAR SİSTEMİ OPTİMİZASYONU

Bütün bu özelliklerinin yanında, bilgisayarınızı optimize ederek size daha hızlı ve aktif bir gezinme sağlayacak olması da, aslında ürünün her alanda size yardımcı olacağını kanıtlar nitelikte.

BleachBit, bilgisayar sisteminizde hem alan açmakta, hem de size daha güvenli ve hızlı seviyede kullanım şansı sunması ile kendi sektöründe yüksek bir potansiyel barındırıyor. BleachBit’ i hemen şimdi Microsoft Windows, MacOS ve Linux İşletim sistemine kurabilirsiniz, ve anlattığımız bütün bu özelliklerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

 

DOSYA ADI: BleachBit-4.2.0-setup.exe
DOSYA BOYUTU: 11.50 MB

Kurulum dosyası kaynağına git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir