1. Anasayfa
  2. Programlar

CPU-Z

CPU-Z
0

İnternet üzerinden tamamen ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz CPU-Z yazılımıyla bilgisayarınızın donanım özelliklerini ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. CPU-Z yazılımı tamamıyla ücretsizdir. Aynı zamanda kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Bilgisayarla içli dışlı olan bireyler, cihazına ait donanımsal özelliklerin neler olduğunu merak ederler. Bunu gerçek zamanlı ve istatiksel tablolar şeklinde öğrenmek isteyenlerse CPU-Z yazılımını kullanabilirler.

Ek olarak bilgisayarınızın donanımsal özellikleriyle ilgili olan birçok özelliği istediğiniz yerde .txt uzantısıyla saklayabilirsiniz. Yazılımda anakart bilgileri, RAM belleği bilgileri, ekran kartı bilgileri ayrı ayrı sekmeler altında görüntülenmektedir. Tüm bu bilgileri cihazınızda “txt” dosyası şeklinde saklayabilirsiniz.

 

CPU-Z sürümleri

CPU-Z yazılımını isterseniz bilgisayarınıza kurarak kullanabilirsiniz. Yada hiçbir kurulum yapmadan taşınabilir sürümü sayesinde tek bir tıklamayla uygulamayı kullanabilirsiniz. Kurulum yapmak için yazılımın setup dosyasını çalıştırarak cihazınızda istediğiniz yere bu yazılımı kurabilirsiniz. Yada taşınabilir sürüm içerisindeki “.exe” uzantılı dosyayı çalıştırarak yazılımın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm bunların dışında CPU-Z yazılımının 32-Bit ve 64-Bit sistem türleriyle uyumlu olan sürümleri de bulunmaktadır.

Tabi uygulamanın kullanılabilir olması için öncelikle bilgisayar terimleri hakkında bazı geniş bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu bilgilere sahip olmadan yazılım içerisindeki terimler hakkında pek fazla bir şey anlayamazsınız. Bu yüzden öncelikle bilgisayar terimlerinin neler olduğunu iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Ancak birçok sıkı bilgisayar kullanıcısı zaten bu terimlerin neler olduğunu bilmektedir.

Kısaca CPU-Z yazılımı sayesinde bilgisayarınızın ekran kartı, ana kartı, işlemci gibi bileşenleri hakkında oldukça detaylı bilgi toplayabilir ve bu bilgileri isterseniz bilgisayarınızda “.txt” dosyası şeklinde saklayabilirsiniz.

 

DOSYA ADI: Cpu-z_1.95-en.exe
DOSYA BOYUTU: 1.89 MB

Kurulum dosyası kaynağına git

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir