1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En Çok Kullanılan Google Chrome Eklentileri

En Çok Kullanılan Google Chrome Eklentileri
0

Google Chrome, 2008 yılında Google tarafından geliştirilmiş web tarayıcısıdır. Chrome, 47 farklı dil desteği ve Windows, Linux, macOS, Android, İOS işletim sistemleriyle uyumlu çalıştığı için, geliştirici, tasarımcı ve diğer internet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen web tarayıcıları arasında yer almaktadır. Kullanıcılar Chrome kendi ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için eklenti kullanır. En çok kullanılan Google Chrome eklentilerini kullanarak tarayıcınızı kendi ihtiyacınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Korona virüs nedeniyle birçok kişi işini internetten hallediyor. İş, eğitim ve diğer internet kullanıcılarının bilgisayar başında geçirdikleri zaman arttı. Google Chrome eklentilerini kullanarak, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

 

FlowCrypt

FlowCrypt

Gmail kullanan kullanıcılar için vazgeçilmez bir eklentidir. Gmail aracılığıyla göndereceğiniz e-posta ve eklerini uçtan uca şifreler. Eklenti Gmail’e eklediği güvenli düğme sayesinde, e-postanızın güvenliğini sağlar. Böylece diğer kişilere şifreli e-posta gönderebilirsiniz.

 

NordVPN

Virtual Private Network (VPN), kısaca sanal özel ağdır. Uzaktan erişim özelliği sayesinde farklı ağlar üzerinden internete bağlanmayı sağlar. Gizliliğe önem veriyorsanız, VNP kullanarak internette anonim olarak gezinebilirsiniz. NordVPN’nin 60 ülkede farklı sunucuları bulunur. Aktivite ve bağlantı kaydı olmadan eklentiyi kullanabilirsiniz. Mobil cihaz, televizyon ve masaüstü bilgisayarlarda kullanabilirsiniz. Tüm cihazlarınızdan aynı anda 6 farklı bağlantı kurabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi de güvence altına almış olursunuz. IP adresinizi ve konumuzu gizleyebileceğiniz gibi reklam ve kötü yazılımlardan kendinizi koruyabilirsiniz.

 

Diğer VPN Eklentileri

  • ExpressVPN
  • Hotspot Shield
  • ZenMate VPN
  • Free VPN
  • Touch VPN

 

AdBlocker Ultimate

AdBlocker Ultimate

En çok indirilen reklam engelleme eklentisidir. Tüm reklamları engelleyebilir, görmek istediklerinizi de beyaz listeye ekleyerek izin verebilirsiniz. AdBlocker Ultimate ile kötü amaçlı yazılım, izlenme, zararlı site, internet sitesindeki reklamları, video izleme sitelerindeki reklamları, sosyal medya sitelerindeki reklamları, e-postada yer alan reklamları engelleyebilirsiniz. Reklamları engelleyerek tarayıcı hızını ve sayfa yüklenme hızını arttırabilirsiniz. Sayfaların bellek kullanımı ve bant genişliğini de azaltmış olursunuz.

 

Diğer Reklam Engelleme Eklentileri

  • AdGuard
  • Adblock Plus
  • Ghostery
  • uBlock Origin

 

Web Of Trust WOT,

Web Of Trust WOT

İnternette girdiğiniz web sitelerinin güvenirliğini ölçebilirsiniz. Diğer kullanıcılar girdikleri web sitelerine güvenlik açısından puan verir. Sizin de girmiş olduğunuz web siteleri kırmızı, sarı ve yeşil renklerle sınıflandırılır. Kırmızı tehlikeli, sarı dikkatli, yeşil güvenilir site anlamına gelir. Kötü niyetli ve güvenilir olmayan siteleri girmemiş olursunuz. İnternet sitelerindeki dolandırıcılıklara maruz kalmazsınız.

 

Pablo

Pablo

Sosyal ağlar için kaliteli görseller oluşturmanızı sağlar. Görsel düzenleme, resim üzerine yazı yazma, yazı tipi, efekt verme işlemlerini yapabilirsiniz. Herhangi bir oturum açmadan ve tasarım bilgisine sahip olmadan kolaylıkla kullanabilirsiniz.

 

Signal

Signal

WhatsApp’ın gizlilik politikası nedeniyle birçok kişi diğer uygulamalara yöneldi. Bunlardan biri de Signal oldu. Uçtan uca şifreleme özelliğine sahip bu uygulama ile metin mesajı, sesli ve görüntülü görüşmeler yapmanızı sağlar. Signal eklentisini indirerek, bilgisayardan da kullanabilirsiniz. Arama, mesaj, rehber ve diğer verilere ulaşabilirsiniz.

 

Awesome ScreenShot

Awesome ScreenShot

Web sitelerini gezerken kolaylıkla ekran görüntüsü almanıza yardımcı olur. Görüntüleri düzenleyebilirsiniz. Ekran görüntüsü haricinde mikrofon ile ses kaydı, kamera ile görüntü kaydı ve resim çekebilirsiniz. Kaydettiğiniz görüntüleri diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

 

WhatFont

WhatFont

Web sitelerinde gezerken yazı tipini beğenebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, fare imlecini yazının üstüne gelip yazı tipini öğrenebilirsiniz.

 

Dark Reader

Dark Reader

Sitelerin karanlık modda görünmesini sağlayan eklentidir. Bilgisayar programları, telefon uygulamaları ve sosyal medya platformlarında karanlık mod özelliği hizmeti sunuyor. Her site, program ya da uygulamada karanlık mod özelliği bulunmuyor. Gece-gündüz çalışanlar, gözleri uzun süre ışığa maruz kalanlar, yazılımcılar karanlık mod kullanarak performanslarını arttırabilirler. Dark Reader eklentisi sayesinde; karanlık mod, kontrast ve parlaklık ayarlarını yapabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir