1. Anasayfa
  2. İnternet

Herhangi Bir Sitedeki Video Nasıl İndirilir?

Herhangi Bir Sitedeki Video Nasıl İndirilir?
0

Teknolojinin gelişmesiyle artık hepimiz dijital çağın içerisinde yaşıyoruz. İnternet dünyasında yapılan araştırmaların çoğu uzun bir süredir video içeriklerin üzerinde yoğunlaşmıştır. Kullanıcıların birçoğu artık makale okuyup bir şeyler öğrenmek yerine video izlemeyi ve görüntülü bir şekilde öğrenmeyi seviyor. Birçok web sitesi bu yüzden içeriklerinde video paylaşıyor.

Çoğu web sitesi, kullanıcıya video indirme seçeneği sunmamaktadır. Bunun başlıca sebebi, ziyaretçinin site içerisinde daha fazla vakit geçirmesini sağlamaktır. Ancak mobil ağ kullanan kişiler, çevrimiçi video izleyip internet kotalarını hızlı bir şekilde tüketmek istemezler. Bu yüzden izlenen herhangi bir videoyu bilgisayarına yada akıllı telefonuna kaydetmek isterler.

Birçok kişi tarafından izlenen ve günlük hayatta çokça işimize yarayan “nasıl yapılır?” videoları özellikle akıllı telefonlarda veya bilgisayarlarda saklanmak istenir. Çevrimiçi olup, videoyu tekrar bulup izlemek oldukça zahmetli olabilmektedir. Aynı zamanda internet bağlantısı her zaman bulunamayabilir.

 

Herhangi bir sayfadaki videoyu cihazıma nasıl indirebilirim ?

Bunun birden fazla yöntemi var tabi. Herhangi bir web sayfasındaki videoyu doğrudan cihazınıza indirebilirsiniz. Bazı web siteleri buna izin vermektedir. Ancak izin veremeyen web siteleri için çeşitli tarayıcı eklentilerini kullanabilirsiniz. Bu eklentiler vasıtasıyla videoyu cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Ne yazık ki tarayıcı eklentilerine karşı web siteleri çok kısa bir süre içerisinde önlem alabilmektedir. Bu yüzden eklentiler çalışmayabilir yada işe yarayamayabilir. Farklı yöntemlere yönelmek gerekebilir.

 

Tarayıcı uzantıları

Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tarayıcı yazılımlarında eklentiler kullanarak herhangi bir internet sitesindeki video içeriğini cihazınıza yükleyebilirsiniz. Ancak birçok web sitesi tarafından eklentilerin çalışması engellenmektedir. Bu yüzden eklentilerle video indirme girişiminiz sonuçsuz kalabilir. Sürekli olarak güncellenen sitelerde bu eklentiler maalesef çalışmayacak duruma getirilmektedir.

Google Chrome’dan video indirme eklentisi indir

Tarayıcılarda en etkili yöntem İnternet Download Manager yazılımının kullanılmasıdır. Ancak bu yazılım belirli bir ücret karşılığında satın alınmaktadır. Legal olmayan yollarla da bilgisayarınıza bu yazılımı kurabilir ve tarayıcı eklentisini çalıştırabilirsiniz. Ancak ücretsiz bir şekilde IDM yazılımını kullanmanız için cihazınıza kötü amaçlı yazılımların yüklenmesine razı olmanız gerekecektir.

 

Web sitesinden doğrudan indirin

Birçok web sitesi, sayfalarında gömülü olan videoların kullanıcılar tarafından bilgisayarına indirilmesine izin vermediğini belirtmiştik. Ancak bazı siteler buna izin vermektedir. Eğer bir videoya sağ tıkladığınızda “Videoyu indir” seçeneği varsa o sayfa, gömülü video içeriklerini indirmenizi izin veriyor demektir. Bu seçeneğe tıklayarak sitedeki videoyu cihazınıza kolaylık indirebilirsiniz.

Ancak birçok sitede “Videoyu indir” seçeneği bulunmaz. Onun yerine sağ tıklayıp “Farklı kaydet” seçeneğine bulunur. Video .mp4 uzantısı yada farklı bir video uzantısıyla bilgisayara indirilir. Bazı sitelerdeyse farklı kaydet seçeneği de kullanılmaz. Onun yerine videonun sağ altındaki yada sağ üstündeki üç noktaya tıklanır. İndir seçeneğiyle indirme işlemi başlatılır.

 

Çevrimiçi dönüştürücü siteler

Çevrimiçi dönüştürücü siteler daha çok Youtube’daki videolar için çalışmaktadır. Bu siteleri ziyaret ederek herhangi bir Youtube videosunu cihazınıza istediğiniz kalitede yükleyebilirsiniz. Yada dinlediğiniz bir şarkı klipini müzik olarak cihazınıza kaydedebilirsiniz.

Youtube’dan nasıl video yada müzik indirilebileceğini daha önce detaylı bir şekilde anlatmıştık. Aşağıdaki bağlantıda o içeriğe ulaşabilirsiniz.

 

VLC Media Player kullanın

VLC Media Player, Windows işletim sisteminde en popüler medya oynatıcı yazılımlarından biridir. Her türlü uzantıyı destekler ve bozuk olan medya dosyalarının bile oynatılmasını sağlar. Son derece pratik bir kurulumu vardır. Ayrıca oldukça sade bir yazılımdır.

Bu yazılım sayesinde herhangi bir internet sitesinde gömülü olan videoyu cihazınıza indirebilirsiniz. Ancak her internet sitesinde çalışmamaktadır.

VLC Player ile herhangi bir sitedeki videoyu cihazınıza kaydetmek için öncelikle yazılımın üst menüsünden Görünüm‘ü açın. Ardından Oynatma Listesi‘ne tıklayın. Sonra sol üstteki Ortam sekmesine tıklayın. Ardından Ağ Akışı Aç..‘a tıklayın.

VLC Player ağ akışı

Bir sonraki adımda karşınıza yukarıdaki görselde gözüken pencere açılacaktır. Bu pencerede indirmek istediğiniz videonun linkini girin ve Oynat‘a tıklayın. Sonrasında indirmek istediğiniz video, VLC Player yazılımının oynama listesinde gözükecektir. Oynatma listesindeki içeriğe sağ tıklayıp Kaydet‘e tıklayın. Hedef klasör belirleyerek herhangi bir isimle medya içeriğini cihazınıza indirin.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 4
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 1
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir