1. Anasayfa
  2. Sinema

Son 10 Yılın En İyi Aşk Filmleri

Son 10 Yılın En İyi Aşk Filmleri
0

Gülümseyeceğimiz veya ağlayacağımız belki de sadece filmlerde tanık olabileceğimiz, kalp ritmimizi hızlandıracak Son 10 Yılın En İyi Aşk Filmleri listesini sizin için hazırladık…

 

1-Tune in For Love  (2019)

IMDb: 7.1

2s 2dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Ji-woo Jung
Oyuncular: Kim Go-eun, Jung Hae-In, Hae-Joon Park
Ülke: Güney Kore

 

Netflix yapımı olan Tune in For Love filminde, 1994’te, Yoo Yeul’un popüler radyo programı ’Music Album’ün  yayına girdiği ilk gün, üniversiteli bir kız Mi-su, çalıştığı fırına uğrayan Hyun-woo ile tanışır. Gidecek bir yeri olmayan Hyun-Woo fırında çalışmaya başlar ve Mİ-su ile arasında romantik hisler oluşur. Radyodan yavaş yavaş yayılan müzikler gibi frekansları yavaşça senkronize olur. İlerleyen zamanlarda kader onları birbirinden ayırıp dururken yıllar boyu birbirlerini bulmaya çalışırlar.

 

2-Five Feet Apart (2019)

IMDb: 7.2

1s 56dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Justin Baldoni
Oyuncular: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias
Ülke: ABD

 

Hasta olan iki gencin hastanede yollarının kesişmesiyle başlayan Five Feet Apart Stella ve Will’i odağına alıyor. Stella 17 yaşında, bilgisayarına bağlı bir şekilde yaşayan ve hayatının çoğunluğunu hastanede geçirmek zorunda olan bir genç kızdır. Kistik fibrozis hastası olan genç kız hayatını rutinler, sınırlamalar ve kendi kendini kontrol etmekle geçirir. Hastanede Will Newman ile tanışması sonucunda hayatı büyük ölçüde değişir. Birbirlerinden etkilenmeye başlayan iki gencin önünde büyük bir engel vardır. İkisi de hasta olduğu için aralarındaki mesafeyi korumak zorundadırlar. Birlikte vakit geçirmeye devam ettikçe sınırlamaları görmezden gelmeye başlarlar ve hayatlarını tehlikeye atarlar. Ölümle burun buruna olsalar da birbirleriyle ellerinden geldiğince vakit geçirmeye çalışırlar.

 

3-Cold War (2018)

IMDb: 7.6

1s 29dk / Romantik, Dram, Tarih, Müzik
Yönetmen: Pawel Pawlikowski
Oyuncular: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc
Ülke: Polonya

 

Birbirinden tamamen iki farklı karaktere sahip bir kadın ve bir erkeğin aşkına odaklanıyor. Zula ve Wiktor hiç anlaşamayacak insanlar olsalar bile kader onların yollarını ayrılamayacakları bir şekilde birbirine bağlar. İkisi de farklı şehirler ve ülkelerde dolanmak zorunda kalır: Polonya, Berlin, Yugoslavya, Paris… Siyasi görüş, karakter farklılıkları, kaderin oyunlarına odaklanmış Cold War Zula ve Wiktor’un hikayesini seyirciye güzel sinematografisiyle aktarıyor.

 

4-Us and Them (2018)

IMDb: 7.4

2s 0dk / Romantik, Dram
Yönetmen:  Rene Liu
Oyuncular: Boran Jing, Dongyu Zhou, Zhuangzhuang Tian
Ülke: Çin

 

On yıl önce, Bahar Şenliği seyahat döneminde  bir trende, kader Xiaoxiao ve Jianqing’i bir araya getirir. Pek çok genç çift gibi tanışırlar, aşık olurlar ve bunun yürümesi için çabalarlar, ama sonunda hayatın sert gerçekleri onları birbirlerinden uzaklaştırır. On yıl sonra tekrar karşılaşırlar. Bu ikinci şanstan en iyi şekilde yararlanacaklar ve bir zamanlar kaybettiklerini yeniden canlandırabilecekler mi?

 

5-La La Land (2016)

IMDb: 8.0

2s 8dk / Romantik, Müzikal
Yönetmen: Damien Chazelle
Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend
Ülke: ABD

 

Hayallerinin peşinden giden Mia ve Sebastian’ın yolları yoğun bir trafik olduğu bir günün akşamında kesişir. Her ikisi de sanata karşı ilgilidir ve ilgili oldukları konuda bazen çok başarılıyken bazen istedikleri başarıyı yakalayamazlar. İkisinin kalbi birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan güzel şeyleri hayat şartları bozacaktır. Başarı arttıkça aşklarının kırılgan dokusunu yıpratmaya başlayan kararlarla karşı karşıya kalırlar.

 

6-Me Before You (2016)

IMDb: 7.4

1s 50dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Thea Sharrock
Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer
Ülke: İngiltere

 

Başarılı bir adam tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalır. Küçük bir kasabada yetişen bir kız işinden kovulur ve geçinebilmek için iş aramaya başlar. Felçli adama bakıcılık yapma işini bulur ve kabul eder. İlk başlarda birbirlerinden hiç hoşlanmasalar da zamanla birbirlerinin farklılıklarını, birbirlerinin bilmedikleri şeyleri anlatmaya ve ortak alanlar oluşturmaya başlarlar. Zaman geçtikçe bir şeyler hissetmeye başlayan ikiliyi zorluklar beklemektedir.

 

7-Love, Rosie  (2015)

IMDb: 7.2

1s 42dk / Romantik, Komedi
Yönetmen: Christian Ditter
Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke
Ülke: İngiltere, Almanya

 

5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olan Alex ve Rosie aralarında aşk yaşamaya dair hiçbir ihtimal vermemektedirler. Sevgili olaylarına geldiğinde birbirlerine kızar, paylaşmak istemezler. 18 yaşlarında yaptıkları bir seçimle belki de hayatlarındaki en önemli fırsatı kaçırırlar ve tamamen farklı yollara yönelirler. Zaman, mesafe aralarında kurdukları bağı koparmaya yetmez hep birbirlerine sadık kalırlar. Tekrar karşılaştıklarında ikinci şanslarını iyi yönde kullanabilecekler mi?

 

8-The Fault in Our Stars  (2014)

IMDb: 7.7

2s 5dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Josh Boone
Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff
Ülke: ABD

 

16 yaşında olan Hazel kanserle mücadele vermektedir ve kanseri akciğerlerine sıçradığı için oksijen tüpüyle gezmektedir. Destek grubuyla gerçekleştirdiği bir terapi sırasında Augustus isimli genç bir çocukla tanışır. Augustus da beyin tümörü geçirmiş ve bunun sonucunda bacağını kaybetmiştir. Birlikte vakit geçirdikçe bir şeyler hissetmeye başlayan ikili hayallerinin peşinden gitmek için yine birlikte büyük bir adım atarlar…Her şeyin yolunda gitmesi için sağlıkları buna izin verecek midir?

 

9-Begin Again (2013)

IMDb: 7.4

1s 44dk / Romantik, Dram, Müzik
Yönetmen: John Carney
Oyuncular:  Keira Knightley, Mark Ruffalo, James Corden
Ülke: ABD

 

Uzun süredir kayıp olan bir müzik yapımcısı, bir şarkıcı-söz yazarını -Gretta- hayattan tüm umudunu kaybettiği anda bulur. Gretta sevgilisinin yanında New York’a gelmiş olsa da sevgilisi ondan ayrılır. Burada tek başına kalan Gretta müzik yapımcısıyla tanıştığında her şeyin yolunda gitmesi için çabalar.

 

10-About Time (2013)

IMDb: 7.8

2s 3dk / Romantik, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Richard Curtis
Oyuncular:  Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams
Ülke: ABD

 

21 yaşındaki Tim, ailesindeki bütün erkeklerin de sahip olduğu gizli yeteneğini keşfeder. Zamanda seyehat etme özelliğine sahip olan Tim de artık bunu kullanabilecektir. Geçmişinden hoşlanmadığı anılara yolculuk etmeye başlar ve düzeltmeye çalışır. Kısa bir zaman sonra Londra’ya taşınır ve Mary’e aşık olur. Gizli yeteneğini Mary ile olan ilişkisinde de kullanmaya başlar ve ilişkilerini bir üst düzey boyuta geçirir. Hatasız ve mükemmel bir aşk oluşturur. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

 

11- The Vow (2012)

IMDb: 6.8

1s 44dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Michael Sucsy
Oyuncular: Rachel McAdams, Channing Tatum, Jessica Lange
Ülke: ABD

 

Evli ve çok mutlu olan genç bir çift, bir gece eve dönerken talihsiz bir araba kazası geçirirler. Paige 5 sene boyunca komada kalır ve uyandığında hafıza kaybı geçirmiştir.  Leo şimdi her şeye yeniden başlayarak Paige’in sevgisini yeniden kazanmaya, bütün hatıralarını beraber yaşadıkları anları geri getirmeye çalışacaktır…

 

12-One Day (2011)

IMDb: 7.0

1s 48dk / Romantik, Dram
Yönetmen: Lone Scherfig
Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson
Ülke: ABD, İngiltere

 

İlk kez 1988 yılında mezuniyetlerinde tanışan Emma ve Dexter birbirlerine tamamen zıt sosyal ortamlarda yetişmiş olsalar da 20 yıl boyunca birbirleriyle iletişim halinde kalırlar. İlk tanıştıkları tarih 15 Temmuz olan günde her yıl görüşür ve konuşurlar. Emma’nın Dexter’a hisleri olsa da Dexter bunun ve kendi hislerinin farkında değildir. Mutlulukları, hüzünleri, umutlarıyla geçen 20 yılın ardından tanıştıkları 15 Temmuz gününün gerçek anlamını da anlayacaklardır

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir