1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 için en hafif 5 tarayıcı yazılımı

Windows 10 için en hafif 5 tarayıcı yazılımı
0

Windows 10 kullanıcılarının birçoğu Google Chrome tarayıcısını kullanıyor. Diğer kullanıcıların geneli Mozilla Firefox, Opara ve Safari tarayıcısını tercih ediyor. Ancak tüm bunların dışında alternatif olan tarayıcı yazılımları da var. Özellikle bazı kullanıcılar daha çok hafif tarayıcı yazılımlarını kullanmak istiyor. Windows 10 işletim sistemi için Google Chrome yada diğer tarayıcı yazılımları yerine hafif tarayıcı yazılımları kullanabilir, tarayıcıların sebep olduğu yüksek kaynak kullanımını en aza indirgeyebilirsiniz.

Özellikle mütevazi bir sisteme sahip olan, düşük performanslı ve eski donanımlara sahip olan bilgisayarlarda hafif tarayıcı kullanmak sisteminizi rahatlatacaktır. Hafif tarayıcı yazılımları sayesinde yüksek CPU kullanımı, yüksek RAM belleği kullanımı gibi sorunların önüne geçebilirsiniz. Eğer sizde hafif bir tarayıcı yazılımı kullanmak istiyorsanız aşağıdaki tarayıcılara göz atabilirsiniz.

 

Vivaldi

Vivaldi, Google Chrome ile aynı tabanı kullanan ancak Chrome’da ki gelişmiş özelliklerden yoksun olan bir tarayıcıdır. Bu yüzden yüksek CPU ve RAM belleği kullanmamaktadır. Son derece hafif ve hızlı bir tarayıcıdır. Cihazınızın açılış süresine büyük ölçüde etki etmemektedir. Aynı zamanda kullanıcı için birçok gizlilik seçeneğine sahiptir. Tarayıcının arayüzüyse Chrome ile Firefox’un birleştirilmiş hali gibidir.

Vivaldi tarayıcısı özellikle düşük sistemli cihazlar için bire bir olan bir tarayıcıdır. Başlangıçta size sunduğu farklı temalarla ister aydınlık ister karanlık temada bu tarayıcıyı kullanabilirsiniz. Yada tamamen farklı bir görünüme sahip olan temayla programı kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Slimjet

Slimjet tarayıcısı çoklu görevlerde sizi oldukça memnun bırakacak bir tarayıcı yazılımıdır. Windows 10 işletim sistemiyle muazzam derece de uyumlu olan bu tarayıcı, tasarımıyla İnternet Explorer yazılımını anımsatabilir.

Hemen hemen her tarayıcıda kullanıcıya verilen tepki biraz gecikmeli olur. Ancak Slimjet tarayıcısında böyle bir gecikme hiç bir şekilde hissedilmemektedir. Gerçekten hafif tarayıcı arayanlar için en güçlü seçeneklerden biridir. Muazzam hızlı ve pratik bir tarayıcı olmakla beraber düşük sisteme sahip olan cihazlar için oldukça idealdir.

Ortaya atılan iddialara göre Slimjet tarayıcısı, Chrome ve Firefox tarayıcısına göre 12 kata kadar daha yüksek indirme hızı sunmuş ve 20 kata kadar daha hızlı fotoğraf yükleme performansı sunmuştur. Böyle bir iddiaya ve reklama kefil olmasak bile söylenen bu sayılar, bir hayli iddialı görünüyor.

Aynı zamanda tarayıcı içerisinde yerleşik bir reklam engelleyici, ekran görüntüsü yakalama aracı, ekran kaydedici ve yüksek hızlı indirme aracı bulunuyor. Ek olarak Slimjet tarayıcısında Chrome eklentilerini de kullanabilirsiniz.

 

UR Browser

Google Chrome tarayıcısına alternatif olan başka bir Chromium tabanlı tarayıcı yazılımıdır. Slimjet ile sağlanan avantajları UR Browser’da yükleyeceğiniz eklentilerle sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarayıcı içerisinde VPN özelliği, 3D paralaks duvar kağıtlarını yükleme veya arayüzü minumum düzeyde tutma seçeneklerine de sahip olursunuz. İndireceğiniz dosyaları daha küçük parçalar şeklinde indirebilir ve böylece çok daha yüksek hızlarda indirme işlemine sahip olabilirsiniz.

UR Browser yazılımını diğer yazılımlardan ayıran şeyse Microsoft Edge’de de var olan bir özelliğin bulunduruluyor olmasıdır. Bu tarayıcıda yüksek gizlilik, orta düzeyde gizlilik ve düşük gizlilik olmak üzere kullanıcıya gizlilik seçenekleri sunuluyor. Bu özelliği sayesinde aslında Microsoft Edge yazılımına da bir hayli benzerlik gösteriyor.

 

Yandex

Bazıları için Yandex ile Chrome tarayıcıları farksız gelebilir. Ancak Yandex tarayıcısı çok daha hafif ve hızlı bir tarayıcıdır. Bilgisayarınızın için hafif ve güçlü bir tarayıcı arıyorsanız kesinlikle Yandex’e bir fırsat vermelisiniz.

Bir Reddit kullanıcısı Yandex hakkında “şaşırtıcı bir şekilde harika” ifadelerini kullanmıştı. Gerçekten de öyle. Yandex tarayıcısı, beklenende öte bir performans sergiliyor. Bu tarayıcıyı özel kılan şeyse bir takım farklı özelliklere sahip olmasıdır. Öncelikle düşük bağlantı hızları için optimize eden hız özelliklerini kullanabilirsiniz. Video sıkıştırma özelliğini kullanabilir ve tasarruflu pil kullanımı modunda Yandex tarayıcısını kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda tarayıcının ayarlar sekmesinde birçok fonksiyon bulunuyor. Yan panel, yer imleri çubuğu, yüksek çözünürlükteki animasyonlu arka plan ve çeşitli RSS beslemelerinde değişiklikler yapabiliyorsunuz. İndirilen dosyalar için güvenlik kontrolü yapma, bankacılık bilgileri için kimlik avı koruması gibi özelliklere de sahip olan tarayıcı, aynı zamanda herkese açık olan WiFi ağlarında güvenli modda kalmanızı sağlayabiliyor.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir