1. Anasayfa
  2. Android

Akıllı Telefonlarda Silinmesi Gereken Uygulamalar

Akıllı Telefonlarda Silinmesi Gereken Uygulamalar
0

Akıllı telefon, cep telefonunun sahip olduğu klasik özelliklerinin yanında bilgisayar özelliklerinin de eklenmesiyle birlikte tasarlanmış mobil cihazdır. Uygulama, akıllı telefon, tablet, akıllı saat gibi cihazlar için hazırlanmış yazılımdır. Google Play Store ve App Store’de kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış binlerce uygulama var. Uygulamaların bazıları gizliliğinizi tehdit ediyor. Birçoğu da işe yaramaz ve cihazın çalışmasını yavaşlatır. Akıllı telefonlarda silinmesi gereken uygulamaları silerek gizlilik açısından güvende olurken, depolamadan ve şarjdan tasarruf etmiş olursunuz.

Akıllı telefonlarda bulunması gereken uygulamaların kullanıcıya faydası vardır. Silinmesi gereken uygulamaları antivirüs, şarj tasarrufu, bloatware, yasal olmayan ve diğer uygulamalar olarak sınıflandırabiliriz.

 

Antivirüs Uygulamaları

Android, mobil cihazlar için geliştirilmiş Linux tabanlı işletim sistemidir. Açık kaynaklı olsa da, bilgilerin birçoğu Google tarafından korunmaktadır. Bu yüzden işletim sistemi güvenlidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte piyasa yeni çıkan akıllı telefonların birçoğu, sistem bölümüne erişmeyi engelleyici özelliğiyle geliyor. Kullanıcılar bilinmeyen yerlerden uygulama yüklemiyorsa, bootloader kilidini açmak istemiyorsa antivirüs uygulaması kullanmaya gerek yoktur.

İOS, Apple tarafından üretilen cihazlar için geliştirilmiş işletim sistemidir. İOS’da dışarıdan bir uygulamayı yüklemek çok zordur. Güvenli olmayan yazılımların yüklenmesine izin vermez. Android ya da İOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız, öncelikle antivirüs uygulamasını kaldırabilirsiniz.

 

Şarj Tasarrufu İçin Kullanılan Uygulamalar

Akıllı telefonlarda en önemli şey şarj süresidir. Sosyal medya uygulamaları ve kamera özelliği sayesinde ellerimizden düşürmediğimiz cihazların şarjları çabuk bitebilir. Kullanıcılar bu durumda şarjdan tasarruf etmek ister. Bunun için kullanıcılar uygulama marketlerinden şarj tasarrufu uygulamalarını indirirler. Şarj tasarrufu uygulamalarından pek fazla performans beklemeyin. Hiçbir şeye faydası yoktur.

Şarjdan tasarruf etmek istiyorsanız,

  • Arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
  • Ekranın parlaklık seviyesini azaltın.
  • Tuş seslerini kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu kullanın.

 

Bloatware Uygulamaları

Bloatware, işletim sistemleri üzerinde yer kaplayan, cihazda bulunan RAM ve depolama belleği kullanımını yükselterek performansı düşüren yazılımdır. Bloatware uygulamalarına örnek verecek olursak bunlar; NoBloat Free, Titanium Backup Pro Key, System App Remover uygulamalarıdır. Bu uygulamalar kullanıcıların hiçbir işine yaramaz. Cihazı daha çok kullanışsız biçime getirir.

 

Diğer Uygulama Mağazaları

Diğer Uygulama MağazalarıAndroid işletim sistemine sahip cihaz kullanıyorsanız uygulamaları Google Play Store’den, İOS işletim sistemine sahip cihaz kullanıyorsanız uygulamaları App Store’den indirmenizi öneriyoruz. Bunun dışında bilinmeyen mağaza uygulamalarını cihazınıza yükleyip, oyun ve uygulama indirmeyin. Google Play Store alternatifi uygulamaların isimleri şöyle; F-Droid, SlideMe, GetJar, Mobogenie, Amazon App for Android’tir. Google Play Store ve App Store dışında başka mağaza uygulaması kullanmayın.

 

Yasal Olmayan Uygulamalar

Yasal olmayan uygulamaların içeriğinin ucu açıktır. Uygulama mağazada yer almasına rağmen, bölgesel olarak kullanımı yasak olabilir. Örnek verecek olursak, çağrı kaydı uygulamaları diyebiliriz. Google Play Store ve App Store’de olmayan uygulamaları başka site ve mağazalardan indirmeye çalışmakta yasal olmayan uygulamalar olarak adlandırılabilir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir