1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En iyi 5 Linux Temizleme Yazılımı

En iyi 5 Linux Temizleme Yazılımı
0

Windows veya diğer herhangi bir işletim sistemi gibi, Linux platformlarının da her zaman düzgün çalışması için düzenli olarak temizlenmesi gerekir.

Bununla birlikte, verimlilik gerçekten yüksek olmasa da, elle temizlik son derece zaman alıcı olacaktır. Bunun yerine, özel sistem temizleme araçları kullanmalısınız. Aşağıdaki en önemli linux için sistem temizleme araçlarının bazılarına bir göz atalım.

 

1.Stacer

stacer yazılımıStacer Linux meraklıları için sistemin temizliğini daha da kolaylaştırabilen açık kaynaklı bir sistem izleme ve optimizasyon aracıdır. Bu, tartışmasız en iyi Linux sistem temizleme araçlarından biridir, özellikle de sabit disk alanını boşaltma yeteneği, sisteminizi hafifletmenize ve eski Linux kurulumlarını korumanıza yardımcı olur.

Paket önbelleklerini kaldırmak, çökmeleri bildirmek, uygulama günlüklerini ve önbellekleri kaldırmak için Stacer’ı kullanabilirsiniz. Ancak bazen uygulama önbelleğini temizlemek uygulamanızı yavaşlatabilir. Web tarayıcıları gibi sık kullanılan uygulamalar için önbelleği temizlemediğinizden emin olun.

 

2. BleachBit

BleachBit, Linux bilgisayarınızdan gereksiz dosyaları silerek önemli ölçüde depolama alanından tasarruf etmenize yardımcı olabilecek güvenilir bir sistem temizleme aracıdır. BleachBit’i önbelleği, çerezleri, geçmişi ve geçici dosyaları ve diğer birçok gereksiz veri türünü temizlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca Firefox, GIMP, KDE, APT ve Vim gibi birçok popüler Linux yazılımı için uygulama verilerini de temizleyebilir.

Özellikle, BleachBit’in önceden silinmiş dosyaları gizleme yeteneği, onu güvenliğe odaklananlar için son derece uygun bir araç haline getirir. İstenmeyen dil dosyalarını kaldırmak ve sanal RAM’i (SWAP) temizlemek için BleachBit’i de kullanabilirsiniz. BleachBit’in beyaz listeye alma özelliği de büyük bir artıdır ve temel sistem veri dosyalarını korumayı kolaylaştırır.

 

3. Sweeper

sweeper yazılımıSweeper, Linux için basit ancak zengin özelliklere sahip bir sistem temizleme aracıdır. Açık kaynak işletim sisteminizi temizlemenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Özellikle, aynı Linux bilgisayarı kişisel veya iş nedenleriyle başkalarıyla paylaşıyorsanız, faaliyetlerinizi Sweeper aracılığıyla bile gizleyebilirsiniz.

Ek olarak, Sweeper, gereksiz dosyaları silerek boş depolama alanını geri kazanmayı kolaylaştırır. Uygulamalar pano içeriğini, web ve kabuk geçmişini, önbelleği, küçük resimleri ve diğer birçok veri türünü silebilir. Sweeper, güvenilir bir sistem temizleyici arayanlar için harika bir seçim olacaktır.

 

4. GCleaner

GCleaner yazılımıGCleaner , Linux platformları için mevcut en hafif sistem temizleme araçlarından biridir. Sezgisel bir grafik arayüz sağlayarak sistemdeki gereksiz dosyaları silmeyi son derece basit hale getirir. Ayrıca uygulamanın açık kaynak yapısı, kullanıcıların kaynak kodunu kolayca test etmesine ve gerekli özelleştirmeleri yapmasına da olanak tanır.

GCleaner’ı geçici dosyaları, İnternet çerezlerini, önbelleği, geçmişi vb. silmek için kullanabilirsiniz. Genel olarak, bu Linux kullanıcıları için harika bir CCleaner alternatifidir.

 

5. Ubuntu Cleaner

Ubuntu Cleaner yazılımıUbuntu Cleaner, sadece Ubuntu’da değil, günümüzün tüm popüler Linux dağıtımlarında çalışan ücretsiz ve açık kaynaklı bir sistem temizleyicisidir. Bu temizleme yardımcı programının basit kullanıcı arayüzü, acemiler için kullanımı çok kolaylaştırır. Ubuntu Cleaner, gereksiz veriler tarafından kullanılan sabit disk alanını boşaltmayı kolaylaştırır.

Alternatif olarak, tarayıcınızın önbelleğini, APT önbelleğini, küçük resimleri, güncel olmayan paketleri, ayarları, çekirdekleri ve daha fazlasını temizlemek için Ubuntu Cleaner’ı da kullanabilirsiniz. Bu uygulama PPA aracılığıyla kullanılabilir, böylece kaynaktan geliştirmeden deneyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir