1. Anasayfa
  2. Android

Windows 10 için en iyi 10 Andorid emülatör

Windows 10 için en iyi 10 Andorid emülatör
0

Windows 10 için en iyi 10 Andorid emülatör programları hakkında olan yazıda merak duyan ve hangi programı seçmesinde yardımcı olan bu makaleyi sizler için hazırladık. Siz de emülatörleri amacınız doğrultusunda kullanabileceksiniz. Öncelikle bilmeyenler için Andorid Emülatör nedir konusuna değinelim.

[Akıllı telefonunuzda bu uygulamalar varsa mutlaka kaldırın!]

 

Windows 10 için en iyi 10 Andorid emülatör yazılımı nedir?

Öncelikle emülatör, bir platformda çalışan uygulamaları o platformu sanal olarak çalıştırarak başka bir platformda çalıştıran yazılım demektir. Yani emülatör, başka bir dilde yazıldığı halde başka dilde yazılan uygulamaları, programları çalıştırabilen programdır. Mesela PUBG emülatör, Pubg mobile oyunun PC üzerinde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır.

Android emülatörleri bilgisayarlarda bulundurmak için çok sayıda nedeniniz olabilir. Belki de uygulamalar geliştiren ve müşterilerinize göndermeden önce yeteneklerinizin en iyisini test etmek isteyen biri olabilirsiniz. Belki de fare ve klavye ile oyun oynamak isteyen bir oyun meraklısı olabilirsiniz. Ya da belki sadece Android emülatör kullanmayı seven birisinizdir. Sebep ne olursa olsun, nedenleriniz doğrultusunda özgürce kullanabilirsiniz. ,

Şimdi, bu emülatörlerden hangisinin sizin için en iyisi olacağına karar vermek oldukça zor olabilir. Bu, özellikle teknoloji hakkında çok fazla bilgiye sahip olmayan veya yeni başlayan biriyseniz kararsız kalabilirsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok. Bu yazıda size şu an itibariyle Windows için en iyi 10 Android emülatör yazılımlarından bahsedeceğiz. Bu emülatörler hakkında bilgiler vereceğiz. Öyleyse, başlayalım;

 

Nox Player 

Windows 10 en iyi emülatör konusuna ilk olarak Nox Player’den bahsedelim. Geliştiriciler tarafından ücretsiz olarak sunulmaktadır ve kesinlikle reklamlar yoktur. Emülatör, Android oyuncuları için özel olarak tasarlanmıştır. PUBG ve Justice League gibi devasa depolama alanı kaplayan oyunları oynamak için en uygun olan emülatör, aynı zamanda diğer tüm Android uygulamaları için tamamen iyi çalışarak genel Android deneyiminin keyfini çıkarmanızı sağlar.

Bu Android emülatörünün yardımıyla fare, klavye ve gamepad tuşlarını eşleyebilirsiniz ve  hareketler için de klavye tuşları atayabilirsiniz. Ayrıca Nox Player, sanal cihazları tek bir dakika içinde kolayca rootlamanızı sağlar. Dezavantajlarında birisi ise Android emülatörü, sistem üzerinde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Çünkü aynı anda birden fazla uygulama kullanmak büyük bir yük oluşturmaktadır.

 

Android Simulator’s Emulator

windows 10 android emulatorAndroid için varsayılan geliştirme konsolu olan bir Android emülatörünü mü arıyorsunuz? Bu emülatör tam size göre. Emülatör, geliştiricilerin oyunların yanı sıra özellikle Android için uygulamalar yapmalarına yardımcı olan çok çeşitli araçlar sunar. Diğer bir benzersiz özelliği ise, uygulamanızı veya oyununuzu test etmeniz için hazır bir emülatörle birlikte gelmesidir. Bu nedenle, geliştiricilerin bu aracı, uygulamalarını ve oyunlarını test etmek için bir emülatör olarak kullanılabilir. Ancak kurulum süreci oldukça karmaşıktır. Süreci tamamen kavramak oldukça uzun zaman alıyor. Bu nedenle, öykünücüyü çok fazla teknik bilgisi olmayan veya yeni başlayanlara tam olarak uygun olduğunu düşünmüyoruz.

 

BlueStacks

en iyi windows 10 emulatorŞimdi, bu emülatör büyük olasılıkla en çok duyulan Android emülatörüdür. Emülatör çok fazla teknik bilgiye sahip olmadan veya yeni başlayan biri için bile kolayca kullanılabilir. BlueStacks emülatörü, özellikle oyuncular için tasarlanmıştır. Buna ek olarak, BlueStacks tarafından optimize edilmiş uygulamaları da indirebileceğiniz kendi uygulama mağazasına sahiptir. Bu Android emülatörünün düşük belleği ve CPU kullanımı vardır. Geliştiriciler, emülatörün Samsung Galaxy S9 + ‘dan daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Sonuç olarak yeni olan ve emülatörler hakkında pek bir bilgisi olmayanlar için Windows 10 en iyi emülatör arasında BlueStacks’in de yer aldığını söyleyebiliriz.

 

ARChon

Windows 10 Andorid emülatörBir sonraki bahsetmek istediğimiz emülatör, ARChon. Bu bildiğimiz gibi bir emülatör değildir. Bir Google Chrome uzantısı olarak yüklemeniz gerekmektedir. Bu uzantıyı yükledikten sonra, Chrome uygulamaları ve oyunları çalıştırma yeteneği sağlar. Ancak her ikisinde de desteği sınırlıdır. En büyük avantajı ise  emülatörün Windows, Mac OS, Linux ve diğerleri gibi Chrome’u çalıştırabilen herhangi bir işletim sistemiyle çalışabilmesidir. Dezavantajı diyebileceğimiz şeyi ise yeni başlayanlara ve teknolojik bilgisi sınırlı olanlara önerilen bir emülatör değildir.

 

MEmu 

Bir sonraki emülatörümüz, MEmu. Özellikle listedeki diğer emülatörlerle  karşılaştırıldığında oldukça yeni bir Android emülatörüdür. Geliştiriciler emülatörü 2015 yılında piyasaya sürdü. Bu Android emülatör, özellikle oyun oynamak için tasarlanmıştır. Hız söz konusu olduğunda BlueStacks ve Nox ile yakın performanslar verir. Memu Android emülatörü, hem Nvidia’yı hem de AMD’yi destekleyerek büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Buna ek olarak, Android’in Jellybean, Lollipop ve Kitkat gibi farklı sürümleri de desteklenmektedir. Pokemon Go ve Ingress gibi oyunları oynamak için, bu sizin için en iyi Android emülatörü seçimi olacaktır. Tek dezavantajı içinde grafik bölümüdür diyebiliriz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

https://www.webdedestek.com/2021/02/windows-10-icin-en-hafif-5-tarayici-yazilimi.html

 

Ko Player

Ko Player’ın temel amacı, hafif bir yazılımla birlikte gecikmesiz bir oyun performansı sunmaktır. Android emülatörü ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ancak arada sırada açılan birkaç reklam görebilirsiniz. Emülatör’ün kurulumu oldukça basittir. Uygulamalar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Buna ek olarak, klavye eşleme ve gamepad emülasyonu da Android emülatöründe desteklenmektedir. Her şeyde olduğu gibi, Android emülatörünün de kendi dezavantajları mevcuttur. Bunlardan biri oldukça fazla hataların olması ve kaldırmak isterken zorlanma gibi dezavantajların bulunmasıdır.

 

Bliss OS

emulatorBliss OS, sanal bir makine aracılığıyla bir Android emülatörü olarak işini yapar. Bununla birlikte bir USB depolama aracılığıyla bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Süreci oldukça karmaşıktır. Bu nedenle, yalnızca profesyonel geliştiriciler veya ileri teknoloji bilgisine sahip olanlar bu emülatörü kullanmalıdırlar. Android emülatörü, en yeni Android sürümleri arasında yer alan Android Oreo’ya dayanmaktadır.

 

AMIDu OS 

windows ile android çalıştırmaAMIDuOS, DuOS olarak da bilinen bir Android emülatörüdür. Bu emülatör, Georgia merkezli American Megatrends şirketi tarafından geliştirilmiştir. Android emülatörü, Android 5 Lollipop’u temel alır. Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise , emülatörü Google Play Store’da bulamayacağınızdır. Amazon App Store’dan yükleyebilirsiniz. Şimdi Amazon, Google ile karşılaştırıldığında sunulan uygulama ve oyun yelpazesi açısından rakibine yaklaşamıyor olsa da DuOS’ta APK yükleme seçeneğiniz mevcuttur. Yapılandırma aracı aracılığıyla RAM, DPI ve saniyedeki kare miktarına manuel olarakta ayarlamalar yapabilirsiniz. Emülatör’ün iki versiyonu var. Bunlar ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılıyor.

 

Genymotion

windows 10 ücretsiz emulatorAndroid emülatörü, ileri teknoloji bilgisine sahip kişilerin yanı sıra profesyonel uygulama ve oyun geliştiricilere yönelik bir emülatördür. Android’in farklı sürümlerinde çok çeşitli sanal cihazlarda uygulamaları test etmenize olanak tanır. Android emülatörü, Android Studio ve Android SDK ile uyumludur. MacOS ve Linux gibi işletim sistemleri de desteklenmektedir. Bu nedenle, yeni başlayan veya sınırlı teknolojik bilgiye sahip olanlara tavsiye edilmemektedir.

Android emülatörü, geliştiriciler düşünülerek geliştirildiğinden dolayı çok çeşitli geliştirici dostu özelliklerle karşımıza gelmektedir. Ancak oyun oynamak isteyenler için uygun bir emülatör değildir.

Remix OS Player

en iyi emulatorAndroid 6.0 Marshmallow tabanlı bir Android emülatörüdür. Kullanıcı arayüzü (UI), alt tarafa yerleştirilmiş görev çubuğunun yanı sıra yüklediğiniz tüm uygulamalara erişim sağlayan bir kısayol düğmesi ile birlikte yeni ve eksiksiz bir görünüm verir. Ayrıca Google Play Store’u da destekler. Böylelikle dilediğiniz tüm uygulama ve oyunları hiçbir ekstra ücret ödemeden indirebilirsiniz. Android emülatörü, özellikle oyun oynamak için optimize edilmiştir. Uygulama geliştiriciler de bu emülatörü kullanabilir. Bu Android emülatörünün en iyi özelliklerinden biri ise, özellikle bu listedeki diğer Android emülatörleriyle karşılaştırıldığında, Android’in daha yeni bir sürümü olan Android Marshmallow’da çalışmasıdır.

 

Windows 10 için en iyi 10 Andorid emülatör hakkında bu şekilde bir sıralama yaptık. Şuan için kullanabileceğiniz birçok Android Emülatör yazılımı bulunmaktadır. Aynı zamanda ücretli Android emülatör ve ücretsiz Android emülatörler arasında da bir takım farklılıklar bulunmaktadır. Biz, sadece kullanabileceğiniz profesyonel yada daha amatör olan emülatör yazılımlarından bahsettik. Küçük bir araştırma yaparak farklı emülatör yazılımları da bulabilir ve bulduğunu o yazılımlara fırsat tanıyabilirsiniz.

 

Teknoloji analında güncel kalmak için Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir