1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Hiç bilinmeyen tarayıcılar ve özellikleri

Hiç bilinmeyen tarayıcılar ve özellikleri
0

İnternet sörf yapma deneyimi internetin en güzel özelliklerinden birisidir. İster Mozilla, ister Yandex, isterseniz de Chrome’dan farklı web sitelerinde gezinebilirsiniz. Fakat web sitelerini keşfedebileceğiniz tarayıcılar bu üçüyle sınırlı değil. Farklı farklı birçok tarayıcıyı içerisinde bulunduran internet ortamında daha önce adını bile duymadığınız hiç bilinmeyen tarayıcılar hakkında daha önce herhangi bir şey duydunuz mu? Bilinmeyen tarayıcılar, farklı özellikleriyle şans verilmeye değer birer tarayıcı olmayı başarabilirler.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Lunascape

hiç kullanılmayan tarayıcılarLunascape, 196 farklı ülkede toplamda 20 milyondan fazla indirilen bir web tarayıcısıdır. Bu son teknoloji, son derece özelleştirilebilir olan Lunascape, ister işinizde isterseniz de evinizde en iyi tarama deneyimini elde etmeniz için tasarlanmıştır. Çok fazla tercih edilmesinin bir nedeni de tarayıcıyı kurarken herhangi bir ücret ödememenizdir.

 

Maxthon

kimse tarafından bilinmeyen internet tarayıcısıYerleşik bir bulut özelliği barındıran Maxthon, ödüllü bir tarayıcıdır. WebKit ve Trident üstünde çalışan eşsiz bir çift çekirdekli tasarıma sahip olan Maxthon, bulut özellikleri kolayca gezinebilmeye ve okunabilirliğe faydası dokunur. Üst köşede bulunan Screengrab seçeneği ile kendinizi birkaç dakika dalga geçmekten kurtarabilirsiniz. 670 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Maxthon, Android ve İOS cihazlarında kullanılabilir. 670 milyon kullanıcının bu tarayıcıyı tercih etmesinin bir nedeni de bir reklam engelleyici ile sizi sinir bozucu reklamlardan korumasıdır.

 

Torch

bilinmeyen tarayıcı yazılımıMeşale; en iyi web tarama deneyimlerinden, statik sayfalarda sörf yapmanın diğer boyutunda; bugünlerde göz gezdirme deneyimlerinin gerçek bir paylaşımı için video ve müzik akışı hesabıdır. Özellikle medya alanında kullanılması için üretilen meşale, kolayca indirme ve ekran üstünde eşler arası paylaşım için bir torrent yöneticisini kullanır. YouTube videolarını ve çok daha fazlasını kaydedebileceğiniz Torch, medya severlerin kullandığı bir tarayıcıdır.

 

Epic Privacy Browser

duyulmadık internet tarayıcı programlarıBilinmeyen tarayıcılar arasında belki de en ilginci Epic Browser olabilir. İsminden de anlaşılacağı üzere, Epic Privacy Browser’ı diğer özel web tarayıcılarından ayıran özellik gizliliğe verilen önemdir. EPB, yerleşik bir web proxy ve etkin bir Do-Not-Track özelliğine sahip olan Epic Privacy Browser tarayıcısında gizlilik bir seçenek olarak değil bir zorunluluk olarak benimsenmiştir. Web tarayıcınızda hız yerine gizliliği ve güvenliği tercih ediyorsanız, Epic Privacy Browser tam size göre bir tarayıcıdır.

 

SeaMonkey

tanınmayan programlarHer şey dahil bir İnternet uygulama merkezi olarak tanımlanabilen SeaMonkey tarayıcısı Mozilla tarafından geliştirilmiştir ve birçok özelliği siz kullanıcılara sunar. SeaMonkey, doğrudan sizin postanızla bütünleşecektir. Bir HTML düzenleyicisi ve bir Javascript hata ayıklayıcısı da dahil olmak üzere birçok web geliştirme aracına sahip olan SeaMonke, kullanıcı ve geliştirici arasındaki sorunları giderir.

 

Stainless

tanınmamış internet tarayıcılarıHiç bilinmeyen tarayıcılar arasında bulunan Paslanmaz, tartışmasız internet ortamındaki en iyilerden biri olan dikkat çekici bir arayüz ile kendisini ön plana çıkarmıştır. Diğer özel web tarayıcılarından birisi olan Paslanmaz, Chrome tarayıcısına doğrudan rakip olarak oluşturulmuştur. Google Chrome ve Safari gibi webKit tabanlı bir tarayıcı olan Paslanmaz tarayıcısı, Mac için Google Chrome olarak da eyleme konu oluyor. En bilinen ve etkileyici özelliklerinden birisi de farklı sekmelerden ayrı kullanıcı hesapları ile giriş yapılabilmesidir. Bu özellik, oturumu kapatmadan Kişisel Posta ve İş Postası hesaplarınız arasında kolayca gezinebileceğiniz anlamına gelir.

 

Webbie

hiç bilinmeyen tarayıcı yazılımlarıGörüntü işleme, video akışı ve karmaşık dezavantajlar dünyasında basit bir iş yüküne sahip olan Webbie ile web sayfalarını varsayılan “yalnızca metin” modunda görüntüleyebilirsiniz ve işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu eşsiz tarayıcı, tüm genel medya özelliklerini önünüze serer ve tıklamaya gerek kalmadan istediğiniz metni karıştırır. Webbie tarayıcısı, “okuma modu” olarak kullanılır ve web sitelerindeki yakınlaştırma, renkleri ve yazı tipi boyutlarını ayarlamanız için yeterli özelliklere sahiptir.

Sonuç olarak, bir tarayıcının hangisinin bize uygun olduğuna karar verirken birçok şey devreye girer. Herkes kendi tarzını yansıtacak özellikler ister. Bazı bölgelerde daha fazla seçenek imkanı ve güvenlik sebebiyle bazı hızlardan vazgeçilmez, fakat kesin olarak söyleyebileceğimiz bir şey var herkes işini en iyi yapanı istiyor. Umarız bu yazı hangi web tarayıcısının sizin için daha uygun olduğunda yardımcı olur.

 

Bize destek olmak ister misin? O zaman Twitter hesabımızı takip edebilirsin. 😊

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir