1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Samsung OLED panel ihtiyacını LG ile karşılıyor

Samsung OLED panel ihtiyacını LG ile karşılıyor
0

Her yıl 8 milyon panel üreten LG, ürettiği OLED panellerin yarısını Samsung’a satabilir.

Elektronik cihazlarda ve akıllı telefon piyasasında lider konumda olan Samsung markası, 2021 yılı içerisinde LG Display’den bir milyon adet OLED panel satın alacağı ifade ediliyor. Sonraki yıl içerisindeyse, yani 2022 yılındaysa Samsung markasının LG’den 4 milyon adet daha fazla sipariş vereceği de iddialar arasında yer alıyor.

LG, bir yıl içerisinde yaklaşık 8 milyon adet panel üretiyor. Samsung markasının önümüzde yıl içerisinde 1 milyon adet panel satın alması ve sonraki yıl için 4 milyon daha panel satın alması, miktarın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Samsung, OLED TV pazarından ayrılmıştı. Yabancı kuruluşların yaptığı haberlere ve oradaki alıntılara göre Samsung, LG’den OLED ekranları ilke kez satın alacağı ve sonrasında OLED TV pazarına geri döneceği belirtilmişti.

Bağımsız, farklı bir Samsung OLED TV, 4K TV dünyası içerisinde bir takım farklı dalgalara sebep oluyor. Aynı zamanda daha önceki zamanlarda Samsung’un Micro LED, QD-OLED isminde iki farklı teknolojisini bulunuyordu. Bunlar, teknoloji dünyasında ümit vaat eden yeniliklerdi. QD-OLED teknolojisinin gelişimi için satın alınan tüm OLED panellerine ihtiyaç duyulabileceği de ayrı bir iddia olarak bazı haber niteliği taşıyan içeriklerde ve kaynaklarda yer alıyor.

 

Samsung OLED ekran pazarında birinci olmayı hedefliyor

Akıllı telefon piyasasında en büyük devlerden biri olan Samsung, OLED ekran pazarında da büyük üreticilerden biri olmayı hedefliyor olabilir. Yüksek kaliteli televizyonlar için QLED teknolojisine bağlı kalan Samsung, ihtiyaç duyulan panellerin tedarik edilmesi için LG markası ile el sıkışıyor.

LG, kendi televizyonunu üreten ve satan bir isim olmakla beraber aynı zamanda diğer markalarında tedarikçiliğini üstlenen bir isimdir. Pahalı televizyon modellerinin yanında Sony gibi büyük markalarında tedarikçiliğini yapmaktadır. Bu anlamda Samsung markası da LG ile anlaşarak ihtiyaç duyduğu panelleri karşılayabilir ve OLED ekranlı televizyon üretebilir.

LG ile Samsung şirketinin aslında hedeflediği kritik nokta, LCD TV’lerin daha üst seviyede olan cihazlara kaydırılmasıdır. LCD ekranların dağıtımı ve tedarik edilmesiyle temelde üç şirket tarafından sağlanıyor. Nerdeyse LCD ekran tedarikçiliğinin tamamını yapan bu üç şirketse BOE, CSOT ve HKC isimli Çin menşeili şirketlerdir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir