1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 Gereksiz Hizmetler (Devre Dışı Bırakın)

Windows 10 Gereksiz Hizmetler (Devre Dışı Bırakın)
0

Windows 10 sürümü, daha önce gelen diğer sürümler kadar yavaş ve düşük performanslı değildir. Tabi tüm bunlar Windows 10’un sorunsuz olduğunu göstermemektedir. Microsoft’un son Windows sürümünde bazı gereksiz hizmetler sizi rahatsız edebilir. Birçok kullanıcının ihtiyaç duymadığı uzun bir Windows 10 gereksiz hizmetler listesi bulunmaktadır. Tüm bu Windows10 gereksiz hizmetleri güvenle saf dışı bırakabilir ve bilgisayarınızda daha fazla hız artışı yakalayabilirsiniz.

 

Windows 10 Gereksiz Hizmetler Neden Devre Dışı Bırakılmalıdır?

Performans düşüklüğü ve RAM belleğinin fazla kullanılıyor olması sebebiyle bazı kullanıcılar için Windows 10 gereksiz hizmetleri kapatma fikri mantıklı gelebilir. Gerçekten de kullanılmayan hizmetleri kapatmak son derece mantıklıdır. Basitçe gereksiz sistem bileşenlerinin bağlantısının kesilmesi sorunu ile sürekli uğraşmak yerine basit bir şekilde Windows 10 gereksiz hizmetleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows hizmetlerinin hepsinin belirli işleri bulunur. Bu işlerden bazıları, bilgisayarınızın düzgün çalışması için önemli bir rol oynar. Bilgisayarınızın normal çalışması için lazım olan bir Windows hizmetini kapatırsanız, bilgisayarınız düzgün çalışmayabilir ya da yaptığınız şeyi geri almanız gerekebilir.

Bilgisayarınızın temel görevlerini etkilemeyen bir hizmeti gönül rahatlığıyla devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat bu hizmetler az da olsa bazı kullanıcıların işine yarabilir. Bu yüzden burada listelenen bazı hizmetleri devre dışı bırakmadan önce lütfen o hizmetin ne işe yaradığına mutlaka bakın. Sonrasında Windows 10 gereksiz hizmetler 2021 listesinde yer alan ve sizin kullanmadığınız birçok hizmeti devre dışı bırakabilir ve cihazın daha rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz.

 

Hangi Windows 10 Hizmetleri Kapatılabilir?

Kişisel bilgisayarlarda ya da ofis bilgisayarlarında birçok Windows 10 hizmetine ihtiyaç duyulmaz. Kullanıcı, her ne kadar bu hizmetlere ihtiyaç duymasa da arkaplanda çalışmaya devam eder. Bu durum sistem kaynaklarının gereksiz kullanımına sebebiyet verir.

Windows 10 gereksiz hizmetleri kapatma, size daha hızlı bir bilgisayar performansı sağlar.

Daha hızlı bir bilgisayara sahip olmak için bu hizmetleri kapatabilirsiniz. İşte birçok kullanıcının ihtiyaç duymayacağı kapatılabilir Windows 10 hizmetleri;

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Yazdırma Biriktiricisi

Bir yazıcınız var mı? Eğer varsa hiç kullanır mısın? Hepimiz kağıtsız belgelere ve online ortamdan belgeleri göndermeye geçtiğimiz bu dönemde kullanmadığımız yazıcılar kenarda duran ama oynanmayan oyuncak gibi bir hale bürünüyor. Yazıcı kullanmıyorsanız, yazdırma biriktiricisi hizmetini güvenle devre dışı bırakabilirsiniz. Yazdırma biriktiricisi, yazdırma işlerini yöneten ve sıraya dizen bir hizmettir. Herhangi bir yazdırma veya baskı işi olmadan, sadece RAM ve CPU zamanı kullanarak orada durur.

 

Windows Resim Alma

Bu hizmet, tarayıcınızdaki düğmeye basana kadar bekleyen ve ardından gitmesi gereken yere görüntü alma sürecini yöneten hizmettir. Aynı zamanda doğrudan bilgisayarınıza bağladığınız dijital kameralar ve video kameralarla iletişimi de etkiler. Eğer cihazınıza bağlı olan bir kamera varsa ve bu kamerayı kullanıyorsanız bu hizmete belki ihtiyaç duyabilirsiniz.

 

Faks

Faks kullanan birçok işletme bulunmaktadır. Ancak kişisel bilgisayarlarda genellikle hiç bir işe yaramamaktadır. Eğer evinizde yada herhangi bir yerde kullandığınız bir bilgisayar varsa ve faks işlemleriyle uğraşmıyorsanız bu hizmeti gönül rahatlığıyla devre dışı bırakabilirsiniz. Tabi bilgisayarınızdan faks gönderip alan beş kişiden biriyseniz, bu hizmeti devre dışı bırakmak sizin için iyi olmayacaktır.

 

Bluetooth Destek Hizmeti

İhtiyacınız yoksa Bluetooth hizmetini devre dışı bırakmak güvenlidir. Bluetooth saldırılarına karşı da bir önlem olabilir. Günümüzde fareler, oyun denetleyicileri ve kulaklıklar gibi birçok Bluetooth cihaz kullanılmaktadır. Bu nedenle, Bluetooth’u hiç kullanmayan az sayıda kullanıcı bunu dikkate almalıdır.

 

Windows Search

Windows Arama’yı devre dışı bırakmak güvenlidir ve Windows arama dizinleyicisini de devre dışı bıraktığı için performansınız üzerinde belirgin bir etkisi olabilir. Ancak, çoğu insanın yapmasını önerdiğimiz bir şey değil. Anında, hızlı arama performansı, Windows 10’un en iyi özelliklerinden biridir.

Windows araması fazla kullanmıyorsanız yada bilgisayarınızın CPU bileşeni düşük performanslı, eski bir bileşense devre dışı bırakmak sizin için iyi olabilir. İsterseniz deneme amaçlı devre dışı bırakıp cihazınızı bir kaç gün bu şekilde kullanabilirsiniz.

 

Windows Hata Raporlama Hizmeti

Windows işletim sistemi bazı durumlarda çeşitli sorunlar yaşar. Yaşanan bu sorunları rapor haline getirir ve kullanıcının da rızasıyla durumu şirkete iletir. Gönderilen bu raporların sonucunda Windows işletim sistemini kullananların ne gibi sorunlarla karşılaştığı tespit edilir. İyileştirmeler yapılır ve Windows güncelleştirmesi gerçekleştirilir.

Ancak birçok kişi karşılaştığı hataların raporunu göndermeyerek bazı sorunlarda karşılaşılan o küçük pencereyi kapatır. Eğer sizde bu kullanıcılardan biriyseniz her seferinde hata raporunu gönderme seçeneğine tıklamak yerine Windows hata raporlama hizmetini devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Windows Insider Hizmeti

Windows Insider hizmeti, kritik güncelleştirmelerin herkes tarafından kullanılır olmasından önce bazı kişiler tarafından denenmesine imkan tanıyan bir hizmettir. Ancak bu hizmet önemli olan kritik iyileştirmeleri test etmek için faydalı bir hizmettir. Birçok kullanıcı yayımlanacak olan yenilikleri öncesinden denemek istemeyeceği için bu hizmeti gönül rahatlığıyla devre dışı bırakabilir.

 

Ebeveyn Denetimleri

Bilgisayarınızı sizden başka kullanan herhangi biri yok mu? Bir çocuğunuz yoksa yada bilgisayarınızı kurcalayan herhangi bir ufaklık yoksa ebeveyn denetimlerine de ihtiyacınız yok demektir.

 

Uzak Masaüstü Hizmetleri

Windows 10’da bulunan üç uzak masaüstü hizmeti vardır. Bu üç hizmet, bilgisayarınızın uzaktan denetimini mümkün kılmak için birlikte çalışır. Windows’un uzak masaüstü işlevini kullanmazsanız, bu hizmetlerin üçünü de devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Uzak Kayıt Defteri

Kayıt defteri, bilgisayarın yapılandırmasıyla ilgili önemli bilgileri depolayan önemli bir Windows bileşenidir. Eğer işin ehli olan birisi değilseniz bu hizmeti devre dışı bırakabilirsiniz. Çünkü kayıt defterinden anlamıyorsanız bu bileşene uzaktan erişmeye de ihtiyacınız olmayacaktır.

Bu, bilgisayar konusunda daha tecrübeli olan kullanıcıların kullanabileceği bir hizmettir. Ancak tecrübeli kullanıcılar bile çoğu zaman uzaktan kayıt defteri hizmetini kullanmazlar.

 

Dokunmatik Klavyeyi ve El Yazısı Paneli Hizmeti

Windows 10 artık hem dokunmatik ekranlar hem de el yazısı tanıma ile tamamen uyumludur. Ancak çoğu masaüstü ve dizüstü bilgisayar sistemi bu donanıma sahip değildir. Dokunmatik klavye veya kalem kullanmıyorsanız bu hizmeti devre dışı bırakın.

Bu tarz kullanmadığınız Windows 10 gereksiz hizmetler devre dışı bırakılarak hızlandırma işlemleri yapılabilir. Eğer Windows 10 gereksiz hizmetleri kapatma gibi bir tercihte bulunursanız yukarıda listelenen hizmetlerden iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 6
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 1
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir