1. Anasayfa
  2. Oyunlar

En iyi Zombi oyunları 2021 güncel listesi

En iyi Zombi oyunları 2021 güncel listesi
0

90′ lar sineması hem kurgusal temaları, hem de kendi içerisinde bize verdiği çeşitli popüler kültür fikirleriyle çok büyük bir yer kaplamaktadır. Bu fikirlerden biri olan “zombi” kavramı, daha sonra aynı şekilde oyun ve bunun gibi çeşitli medya aracında kullanılmaya başlanmıştır. Bu gün, bu fikrin oyun dünyası aracılığıyla bize sunduğu en iyi işleri inceleyeceğiz. O zaman en iyi zombi oyunları listemize başlayalım!

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Left 4 Dead Serisi

Left 4 Dead SerisiZombi temasında genelde gördüğümüz korku ve gerilimden uzak bir oyun ile başlayacağız. Left 4 Dead serisi co-op oyuncu modları ve ayrıca zombi katliamı üzerine teması ile bize kesinlikle kaliteli bir içerik sunuyor.

Bunun yanında hala aktif bir oyuncu kitlesi olmasıyla beraber, çevrimiçi deneyimlerde size sıkılmayacağınız bir alan da sağlamakta. Bu alanlar kendi içerisinde gerçekten çok fazla çeşide ayrılmış durumda. Bütün bu haritalar arasında zombi avlayarak bir yerden bir yere gitmek sizin için gerçekten harika olacak!

Zombi konusunda oyuna daha fazla ayrıntı ekleyen Valve corp. özellikle zombileri kendi içerisinde fazla çeşide ayırmış durumda. Ve bazıları gerçekten sizi zorlayacak!

En iyi zombi oyunları denince olmazsa olmazlar arasında olan Oyun serimizin (2 oyun) güncel Steam fiyatı 37 ₺ ve bu tema için şiddetle tavsiye ediyoruz.

 

Resident Evil Serisi

Resident Evil SerisiGelelim sektörün zombi konusunda gerçek efsanelerinden birine! Resident evil, gerek köklü bir hikaye serisini zombi temasına yedirtmesi ile, gerekse de gerilim atmosferini gerçekten oyuncuya yaşatması ile aldığı ödülleri ve övgüleri sonuna kadar hak etmektedir.

Bu günlerde Resident Evil: Village olarak 8. oyununu çıkaran serimiz, kullandığı formülü, tasarım ve sistemine mükemmel uygulaması ile zirveyi oynamaya devam etmiştir. Peki nedir bu formül?

Temelinde gerilim atmosferini, zombinin dışında sizi teçhizatsız ve çeşitli bulmacalar ile sizi odalara tekrar tekrar sokarak ve her odada bir zombiyle karşılaşmanızı sağlayarak korku atmosferini bize yaşatmakta. Bu atmosfer karanlık ögelerle birleştiğinde gerçek bir korku mekanizması üzerinizde kullanılmış oluyor!

Bu zamanlarda gerçekten bulmacalarla uğraşmak ve bu süreçte korka korka oyun oynamak istiyorsanız, aradığınız oyun serisinin bu olduğunu size rahatça söyleyebilirim.

 

Dying Light

Dying LightZombi oyun temasına farklı bir metottan yaklaşan bir oyunumuz var! Zombi oyunlarında korku ve gerilim ögesinin yanında bize oyunun kaçış şansı vermeyip, zombilerle savaşmaya zorladığı oyun formülünü tamamen çöpe atan bir oyun olan Dying Light, oyuncuları şehirlerde bulunan bina, rampa benzeri alanlarda, akrobatik hareketler ile kaçmasını oyun sistemine dizayn etmiş bulunmakta.

Özellikle gelişim duygusunu en çok hissedeceğimiz biçimde oyuna eşyalar koyması ve bu eşyaları kullandırtmasıyla da bizde güzel hisler uyandıran Dyling Ligt, hareket ve vuruş dinamiği sayesinde bizden tam puan alıyor! Tüm bu özellikleri sayesinde de en iyi zombi oyunları arasında kendine yer ediniyor.

Ayrıca zombi oyunlarına göre daha açık ve büyük bir harita tasarımına sahip olması da keşif açlığımızı doyuruyor.

Oyunumuzun güncel Steam fiyatı 59.99 ₺ ve bence bir bakın derim.

 

The Walking Dead Telltale Serisi

The Walking Dead Telltale SerisiTelltale Studio’ nun yükselişinde önemli bir yere sahip olan The Walking Dead serisi,  yüksek bir izleyici kitlesine sahip olan The Walking Dead dizisi ile yakın zamanlarda bu oyunu çıkartarak kitleyi kendinde toplamış, zombi temalı hikayelere gerçekten o dünyanın arka yüzünü bize yansıtmayı başarmıştır.

Hikayede özellikle, o korkunç dünyanın içinden yapayalnız bir kızı oynamak bizi daha derinden sarsmış, bazı yerlerde bizi ağlatmayı başarmıştır.

Bunun yanında kendine has hikayesi ve oynanışıyla film izliyormuşuz gibi hikayenin bozulmaması da güzel bir artı olmuş.

Oyunumuz parçalar halinde satılmaktadır. DLC ve yan oyunları ile beraber serinin Steam güncel fiyatı 234 ₺’ dir.

 

Days Gone

Days GoneOyun dünyasının çarpıcı şekilde underrated kalan bir oyunu ile devam ediyoruz. Days Gone çıkışından önce fazlaca övgü almış ve açık dünya zombi temasını yedirmeye çalışmasıyla da devrim niteliğinde bir oyun olarak görülmüştür. Fakat çıkışından sonra yayvan oynanışı ve tam olarak kendini ortaya koyamayan hikayesi ile bu şöhret kısa sürede son bulmuştur.

Days Gone üzerine konuşacaksak, aslında bahsetmemiz gereken temel sistemleri iyi veya kötü olarak kalın çizgilerle ayırmak ve oyunu bu açıdan değerlendirmek olacaktır. Çünkü oyunumuz bize sunduğu şeyleri ya çok iyi, ya da çok kötü olarak sunuyor.

Temelinden başlayacak olursak atmosfer ve zombilerle olan hayatta kalma mücadelemiz gerçekten çok iyi. Zombiler topluluk (ordu) halinde başınıza üşüştüğü zaman gerçek anlamda bir hayatta kalma savaşına giriyorsunuz. Fakat buna enjekte edilemeye çalışan ve fazlaca başarısız olan hikayesi de bütün bu atmosfere çok zarar veriyor.

Eğer gerçekten hikaye ve oynanış temasıyla sizi tekrara sürecek bir oyunu oynamak problem olmuyorsa, Days Gone oyununu size tavsiye edebiliriz. Her ne kadar çok eksiği de olsa en iyi zombi oyunları arasında yer aldığını belirtebiliriz.

Hayatta kalma hissini derinlemesine yaşatan oyunumuzun Steam güncel fiyatı 279 ₺ olarak Pc ye gelmiştir. Aslında PS 4 exclusive oyunu olarak ilk çıkış yapmıştır.

 

Listelediğimiz oyunlarda zombi teması hem farklı şekillerde kaleme alınmış, hem de hissettirdiği duygular ile bize temasının potansiyelini her geçen gün daha derine götürmüştür. Umarız zombi temasıyla daha derinlere inebilir ve potansiyelinin sınırlarını daha büyük alanlarda görebiliriz. Sevgili okuyucular, hepinize iyi ve taze insan etine açlık hissettirecek oyunlar dilerim! 🙂

Dostum, bu arada bizi Twitter’dan takip etmeye ne dersin? Hemen @WebdeDestek hesabını takip ederek bize gerçekten çok büyük destek olabilirsin!

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir