1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Lenovo K13 Note özellikleri ve ilk izlenim

Lenovo K13 Note özellikleri ve ilk izlenim
0

Lenovo’nun yeni giriş seviyesi K13 Note akıllı telefon modeli duyuruldu. Şuan için Rusya’da satışa çıkarılan telefonun Türkiye piyasasına giriş yapıp yapmayacağı belli değil. Lenovo K13 Note özellikleri ile giriş seviyesi telefonların arasında yerine alıyor. Qualcomm Snapdragon 460 işlemcisi, 4 GB RAM belleği ve 128 GB depolama alanıyla cihazın Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

Lenovo K13 Note özellikleri hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse 6.5 inç ekran büyüklüğüne sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda 60 HZ yenileme ve HD+ çözünürlüğe sahip olan cihazda IPS LCD ekran bulunmaktadır. K13, çentikli yapısı, 8 MP ön kamerası ve parmak izi okuyucu sensörü sayesinde giriş seviyesi telefon modelleri karşısında dişli bir rakip olabilir. Son olarak cihazda 5000 mAh kapasiteli bataryanın bulunduğunu ancak hızlı şarj desteği olmadığını belirterek cihazın özelliklerini bu şekilde özetlemiş olalım.

 

Lenovo K13 Note özellikleri

Lenovo K13 Note özellikleri

Görünüşüyle  Motorola Moto G10 akıllı telefon modeline bir hayli benzeyen Lenovo K13 Note, yurt dışında 230 Dolar fiyat etiketi satışa çıkarılmak isteniyor. Ülkemizde satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusuysa şuan için belirsizliğini koruyor. Tekrar üzerinden geçmek gerekirse Lenovo K13 Note özellikleri hakkında şöyle düzenli bir liste yapabiliriz.

  • Ekran: 6,5 inç HD+ / IPS LCD / 60 Hz
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 460
  • İşletim Sistemi: Android 11
  • RAM Belleği: 4 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB
  • Arka Kamera: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Batarya Kapasitesi: 5.000 mAh

 

Lenovo K13 Note ilk izlenim

Lenovo K13 Note ilk izlenim

Lenovo K13 Note ilk izlenim hakkında konuşacak olursak, cihazın Türkiye piyasasında olmayışı, bu ilk izlenim içeriğini bir hayli zorlaştırıyor. Çünkü cihazın görünüşü, tasarımı ve kullanışlılık durumu hakkında – uygulamada – fikir sahibi olmamızı engelleniyor. Bunun dışında elde edilen teknik özellik bilgilerine göre yine cihazın performansı hakkında bazı verilere ulaşabiliriz.

Öncelikle giriş seviyesi bir telefon dendiğinde aklınıza ilk gelen şey nedir? Özelliklerin düşük ama yeterli, fiyatınsa uygun olması değil midir? Yurt dışında 230 Dolar ile satışa çıkarılan bir telefon için yurt dışı şartlarına göre bir hayli uygundur diyebiliriz. Ancak Türkiye’de satışa çıkarıldığında bu fiyat etiketinin kaç TL’ye denk geleceği belirsiz bir durumdur. Dolaysıyla Türkiye’de satışa çıkarılsa bile Xiaomi gibi rakiplerinin karşısında Lenovo K13 Note güçsüz kalabilir.

Yazının başlarında cihazın gücünü Snapdragon 460 işlemcisinden aldığını belirtmiştik. Snapdragon 460 işlemcisi hakkında üstün performans gösteren bir işlemci olduğunu söyleyemeyiz. Orta seviyeli birçok akıllı telefonda Snapdragon 665 işlemcisi bir zamanlar için neredeyse standart olarak görülürdü. Snapdragon 460 ile Snapdragon 665 işlemcisini karşılaştırırsak Snapdragon 460’ın %50 daha düşük performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Lenovo K13 cihazının ilk izlenim noktasında tasarımdan bahsedersek cihazın oldukça güzel standartlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tasarım konusunda gövde ve çerçeve malzemesi tamamıyla plastik malzemeden yapılmıştır. 200 gr ağırlığında olan telefon 165.2 x 75.7 x 9.1 mm boyutlarına sahiptir. Aynı zamanda USB Type-C 2.0 bağlantı tipini kullanmaktadır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir