1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 İndirme ve Windows 10 Kurulumu

Windows 10 İndirme ve Windows 10 Kurulumu
0

Yeni bilgisayarına Windows 10 indir, kurulumu tamamla ve hemen kullanmaya başla! Sizde en popüler işletim sistemi olan Windows 10’a sahip olabilirsiniz.

Hiçbir zorluk çekmeden vereceğimiz adımları takip ederek Windows 10 PRO yada HOME sürümünü indirebilirsiniz. Windows 10 işletim sistemini cihazınıza kurmanız için Windows 10 ISO dosyasına ihtiyacınız olacaktır. Sonrasında kurulum sürücüsü hazırlayarak cihazınıza Windows 10 işletim sistemini kurabilirsiniz.

Windows 10, Microsoft’un kişisel bilgisayarlar için sunduğu işletim sistemidir. Resmi olarak 2014’te piyasaya sürüldüğünde, işletim sisteminin gelişmesini yazılım güncellemeleriyle yapacağı duyuruldu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Windows 10 Nasıl Yüklenir?

Cihazınıza Windows 10 işletim sistemini yüklemenin birden fazla yolu bulunmaktadır. Windows 7 yada Windows 8 kullanıcıları işletim sistemini Windows 10’a yükseltebilirler. Yada FreeDOS cihaza sahip olan kullanıcılar cihazlarına Windows 10 işletim sistemini indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirler.

Windows 10 Home sürümünü kurmak için öncelikle indirmiş olduğunuz dosyayı çalıştırın. Ardından başka bir bilgisayar için kurulum medyası oluştur seçeneğini seçin. Windows 10’u hangi dilde yüklemek istiyorsanız o dili ve yükleyeceğiniz sürümü seçtiğinizden emin olun. Eğer Windowsu 64 bit CPU’lu bir bilgisayara yüklüyorsanız 64 bit sürümüne, 32 bit CPU’lu bilgisayara yüklüyorsanız 32 bit sürümüne ihtiyacınız olacaktır. Bu yükleme aracı, Windows 10 yükleme dosyalarını bir USB sürücüsüne kopyalamanıza ya da bir DVD diske yazdırmanıza olanak sağlar.

Eğer bir USB flash kullanıyorsanız, bu sürücünün boyutu 4 GB ya da daha fazla olmalıdır. USB sürücüsündeki bulunan bütün dosyalar bu işlemin bir parçası olarak silinecektir. Kurulum medyasını oluşturduktan sonra, onu Windows 10’u kurmak istediğiniz bilgisayara yerleştirmeniz gerekecek. Daha sonra kurulum medyasından önyükleme yapmanız gerekmektedir. Bu, bilgisayarınızın BIOS’unda veya UEFI belleniminde önyükleme sırasının değiştirilmesini gerektirebilir.

 

Windows 10 indir seçeneğini göremiyorum

windows 10 indir

Windows Kurulumu ekranında dilinizi, saat ve para birimi biçimini ve klavye düzenini seçin. Devam etmek için “İleri” ye tıklayın. Yükleyici ekranına geldiğinizde, “Şimdi Yükle” yi seçin ve Windows 10’u bilgisayarınıza yüklemek için talimatları izleyin.

Öncesinde Windows 10 iso dosyasını ve kurulum aracını yüklemeniz gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıya gidip “Aracı şimdi indirin” butonuna tıkladıktan sonra Windows 10 iso dosyasını indirebilir ve kurulum USB sürücüsü oluşturabilirsiniz.

Windows 10 ISO dosyası ve kurulum aracına sahip olmak için buraya tıklayın

Windows’u Etkinleştir ekranını gördüğünüz zaman geçerli bir anahtar girmeniz ya da bu adımı atlamanız gerekmektedir. Windows 10, bilgisayarınızın donanımıyla alakalı geçerli bir anahtarı otomatik olarak algılarsa bu ekranı hiç göremeyebilirsiniz.

Kurulum yaptığınız bilgisayara daha önce bir Windows 10 kurup etkinleştirmediyseniz, Windows 10 kurulum anahtarınızı buraya girin. Eğer geçerli bir anahtarınız yoksa, ancak geçerli bir Windows 7, 8 veya Windows 8.1 anahtarınız kullanabilirsiniz.

Kurulum yapılan bilgisayarda daha önce ücretsiz bir Windows 10 yükseltme imkanından faydalandıysanız “Ürün anahtarım yok” seçeneğini tıklamanız gerekir. Windows, yükleme işlemini tamamlamasının ardından Microsoft sunucularında bulunan bilgisayarınızın donanımıyla alakalı bir dijital lisans ile otomatik olarak etkinleştirme yapacaktır.

Sonraki ekrana geldiğinizde ise, Windows’u yüklemek istediğiniz sabit sürücüyü seçin ve ardından silin. Bu sürücüde birden fazla bölümünüz bulunuyorsa, bunları da silebilirsiniz.

Uyarı: Bir bölümü sildiğiniz zaman, o bölümdeki bütün dosyaları silersiniz.  Bunu yapmadan önce önemli olan bütün dosyalarınızın yedeğini aldığınızdan emin olun.

Bölümleri silmeyi tamamladığınız zaman, büyük bir Ayrılmamış Alan bloğunuz olmalıdır. Bu bloğu seçtikten sonra, “Yeni” ye tıklayın ve sürücünüzü biçimlendirdikten sonra İleri’ye tıklayarak devam edin.

Windows 10 kendi kendine yüklenecek ve bu işlem sırasında bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlatacaktır. Kurulum tamamlandığında, herhangi bir bilgisayarda Windows 10’u kurarken görmüş olduğunuz kullanıcı hesapları ekleyebileceğiniz ve bazı ayarları düzenleyebileceğiniz normal kurulum ara yüzü ile karşılaşacaksınız.

 

Windows 10 Pro İndir

windows 10 indir

Windows 10 PRO indir seçeneği ve Windows 10’un Profesyonel sürümü, işletmeler için tasarlanmış birçok ekstra özellik içerir. Windows Home tarafından sunulan hemen hemen her şeye ek olarak ek güvenlik ve yönetim hizmetlerine sahiptir. Windows 10’un bu sürümü genellikle şirketler veya okullar tarafından toplu olarak satın alınır. Home ve Pro aynı kök özelliklere sahip olsa da, Pro’da eklenen öğeler ortalama bir ev kullanıcısı için gerekli değildir. Örneğin, gelişmiş erişim denetimine yardımcı olan güçlü ve yapılandırılabilir BitLocker Şifreleme ve Windows Bilgi Koruması vardır.

Windows 10 Pro, Windows Store for Business, Windows Update for Business, Enterprise Mode tarayıcı seçenekleri ve daha fazlası dahil olmak üzere Microsoft hizmetlerinin kurumsal sürümlerine erişim içerir. Bu sürümler, içeriği toplu olarak satın almak ve yüklemek için ekstra özellikler içerir. Sanallaştırma seçenekleri arasında Uzak Masaüstü uyumluluğu, İstemci Hyper-V, Paylaşılan PC yapılandırması, Azure Active Directory ve daha fazlası bulunur.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir