1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Wmı Sağlayıcı Ana Bilgisayarı Nedir? Ne işe Yarar?

Wmı Sağlayıcı Ana Bilgisayarı Nedir? Ne işe Yarar?
0

WMI sağlayıcı ana bilgisayarı işlemi, genellikle arka planda çalışmasını sürdüren Windows’un önemli bir parçası olarak bilinmektedir. Windows Yönetim Araçları (WMI), yöneticilere güçlü sistem izleme araçlarına erişim sağlayan bir PowerShell alt sistemidir. Yaptığı görev; bilgisayarınızda bulunan diğer uygulama ve programların sisteminiz hakkında bilgi edinmesine olanak tanır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Wmı Sağlayıcı Ana Bilgisayarı Nedir ve Neden Çalışır?

Wmı, açılım olarak Windows Yönetim Araçları anlamına gelmektedir. WmiPrvSe.exe veya Windows Yönetim Araçları Sağlayıcı Hizmeti, çeşitli işlemlerin çalışması için gerekli olan bir izleme aracıdır. Bu hizmet, kullanıcıların işletim sistemi ile ilgili verileri istemesine olanak tanır. Hizmetler, WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayarı olmadan çalışamaz. Bu nedenle, bu çalışmayı durdurursa, birçok Windows özelliği başarısız olur. Wmı sağlayıcısı genel olarak bilgisayarınızda bulunan yazılım ve komut dosyalarının, işletim sisteminiz hakkında bilgi talep etmesine olanak tanır. Bu bilgiler istenildiği zaman Wmı sağlayıcısı sistem bilgilerini sağlar.

WMI sağlayıcıları, yönetilen ağ nesnesi ile WMI arasında aracılar olarak işlev görür. Örneğin, kayıt defteri sağlayıcısı, bilgilerin uzak bilgisayarların kayıt defterinden toplanmasına ve havuzda saklanmasına izin verir. Benzer şekilde,   SNMP tarafından yönetilebilen cihazlardan Basit Ağ Yönetim Protokolü (SNMP) bilgilerinin toplanması gerekiyorsa, SNMP sağlayıcısı bu bilgileri WMI için uygun bir biçime çevirmelidir.

 

WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayarı neden bu kadar fazla CPU kullanıyor?

WMI Sağlayıcı ana bilgisayarı, önemli bir hizmet olsa bile, CPU’nuzun çok azını kullanması sizin için önemli bir durumdur. Bazen o kadar fazla tüketim yapar ki, CPU kaynaklarınızı tüketebilir. Bu, bilgisayarınızda diğer işlevlerin çalışması için yeterli kaynak bulunamayacağı anlamına da gelmektedir.

WmiPrvSE.exe her zaman çalışmaz. Yalnızca bir uygulama ondan veri istediğinde çalışır. CPU’yu yalnızca bazı sistem bilgi isteklerine yanıt vermek için kullanır. Ancak bazen çok fazla tüketim yaptığı için bu işlem RAM’inizin büyük bir bölümünü kaplayabilir. Bu durum kısa bir süre için sorun teşkil etmese bile uzun vadede size kötü sonuçlar doğurabilir. WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayarı yüksek CPU kullanımı sorununun oluşmasının olası nedenleri şunlardır;

  1. WMI takılmış veya çökmüş olabilir. Böyle bir durum olursa bildirim almazsınız.
  2. Bir hizmet, WMI ana bilgisayarını bir süre açık tutuyor olabilir.
  3. Kötü amaçlı bir yazılım WMI sağlayıcının sürekli çalışmasına sebebiyet veriyor olabilir.

 

WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayarını Devre Dışı Bırakabilir miyim?

Windows Yönetim Araçları hizmetinin devre dışı bırakılması mümkündür. Ancak bu, birçok Windows 10 işlevinin sorunlu çalışmasına ya da çalışmamasına neden olabilir. Sorun yaratsa bile bu hizmeti devre dışı bırakmamanız önerilir. Sorunu tespit etmeye çalışmak sizin için daha iyi olacaktır.

Windows 10’da WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayar Yüksek CPU Kullanımı Sorununu Düzeltme

  1. Virüs taraması yapın.
  2. Ağ ile Güvenli Modda başlatmayı deneyin.
  3. WMI Sağlayıcı Ana Bilgisayarını Yeniden Başlatmayı Deneyin.
  4. Arızalı Bileşenleri ve Sürücüleri Kaldırın.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir