1. Anasayfa
  2. Android

Xiaomi MSA Nedir? MSA Durduruldu Sorunu ve Çözümü

Xiaomi MSA Nedir? MSA Durduruldu Sorunu ve Çözümü
0

Xiaomi MSA akıllı telefonlarda reklam hizmeti veren uygulamadır. MSA (MIUI System Ads) reklamları kullanıcı ihtiyaç alanına göre tarayarak telefonlara bildirim gönderir. Xiaomi akıllı telefonlarda bulunan MSA’nın kaldırılması mümkün değildir. Sistem uygulaması olarak geçen MSA telefondan kaldırılamaz.

Xiaomi MSA durduruldu hatası sistem üzerindeki sıkıntıya işarettir. MIUI System Ads çalışmaması Xiaomi reklam hizmetlerinin işlevini yerine getirmemesinden kaynaklanır. Xiaomi MSA durduruldu hatası çözümü aslında basittir.

Xiaomi MSA durduruldu hatası sorununu ortadan kaldırmak için ilk olarak MSA devre dışı bırakılmalıdır. Xioami akıllı telefonunuzdan “Ayarlar” kısmından “Şifreler & Güvenlik” seçeneğine tıklanmalıdır. Ardından “Yetkilendirme & Geri Alma” bölümünden MSA’yı devre dışı bırakanız gerekmektedir.

İlk işlemde “Yetkilendirme İptal Edilemedi” hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu süreci iki üç kez deneyerek “Yetkilendirme Başarıyla İptal Edildi” bildirisi gelecektir. Son olarak playstore linkine girerek Android System WebView uygulaması indirilmelidir. Xiaomi MSA durduruldu hatası indirilen bu uygulama aracılığı ile güncellenerek sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Verilen bu hata belli uygulamalarda (Gmail, Chrome, Play Store) oluyorsa güncellemelerin kaldırılması sorunu çözecektir. Sorun bu şekilde ortadan kalkmadıysa ilk olarak “Ayarlar” kısmından “Uygulama” bölümüne girilir. Daha sonra “Uygulamaları Yönet” bölümünden WebView uygulaması seçilir.

Seçilen uygulamadan tüm veri bilgileri temizleyerek WebView Xiaomi akıllı telefonunuzdan kaldırılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Evofone (Xiaomi) Garanti Sorgulama

Xiaomi Reklam Kaldırma Nasıl Yapılır?

Yeni aldığınız Xiaomi akıllı telefonlarda önümüze çıkan çeşitli reklamlar bulunmaktadır. Kullanıcı ihtiyaçlarına ve anlaşmalara bağlı reklam sunulur. Sunulan bu hizmet kullanıcının ilgisinin çekmenin yanı sıra bazı müşterilerin rahatsız olmasına neden olur.

Xiaomi telefonlarında verilen reklam hizmeti MSA adı ile bilinen bir uygulama tarafından gerçekleştirilir. MSA uygulamasının kaldırılması mümkün değildir. Sebebi ise Xiaomi telefonlarında MSA sistem uygulamasıdır. Uygulamayı devre dışı bırakarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

MSA’nın devre dışı bırakılması şu şekilde gerçekleşir. İlk olarak “Ayarlar” bölümünde “Şifre & Güvenlik” kısmına giriş yapılır. Bu işlemin ardından “Yetkilendirme & Geri Alma” bölümünden “MSA” isimli sistem devre dışı bırakılır. 10 saniye bekledikten sonra “İptal Et” tuşuna basılır. Bu işlem bir iki kez tekrarlayabilir.

Yetkilendirme işlemi iptal edildikten sonra Xiaomi akıllı telefonunuzu “Yeniden Başlat” kısmından kapatmalısınız. Bu işlemin yapılması sistemde bulunan uygulamalardan reklamların birçoğunu ortadan kaldırırr. Kaldırılan reklamlar MSA tarafından yönlendirilen reklamlardır.

Geriye kalan reklamlar indirdiğiniz uygulamaya göre şekillenir. Buradaki reklamların kaldırılması ise tek tek gerçekleştirilir. Aynı şekilde devre dışı bırakılarak işleminiz tamamlanır.

Xiaomi akıllı telefonlar MSA yazılımı ile ilgi alanınıza ve ihtiyaçlarınıza göre reklamlar sunar. MSA’nın devre dışı bırakılması ile bu izleme işlemi en aza indirgenir. Kişileştirilmiş reklam önerilerini kapatma işleminde ilk olarak “Ayarlar” kısmından “Gizlilik Koruması” bölümü seçilir. “Reklam Servisleri” sekmesinden “Kişiselleştirilmiş Reklam Önerileri” çubuğu devre dışı bırakılarak reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir