1. Anasayfa
  2. Android

Zoom Uygulamasında Kamera ve Mikrofon Nasıl Kapatılır?

Zoom Uygulamasında Kamera ve Mikrofon Nasıl Kapatılır?
0

Zoom platformunda gerçekleştirilen herhangi bir toplantı içerisinde yönetici ya da katılımcıysanız yer yer kamera ve mikrofonu kapatma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu nedenle de bunu kısa yolda nasıl sağlayacağınız konusunda Zoomda ses kapatma ve kamera kapatma hakkında detayları sizler için toparladık.

Kullanıcı Zoom toplantısında kamerasını kapatmak istiyorsa sol alt köşede yer alan araç kutusundaki “Videoyu durdur (Stop video)” butonuna tıklayabilir.  Eğer toplantıyı web üzerinden takip ediyor ya da yönetiyorsa videoyu durdurmak ve devam ettirmek için “Alt+V” kısa yolunu kullanabilir.

Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde stop video imgesinin üzerinde kırmızı bir çizgi göreceksiniz. Bu çizginin olmaması görüntünün aktifliğini; olmaması ise görüntünün pasifliğini ifade eder. Kamerayı açmak için ise “Videoyu başlat (Start video)” butonunu kullanmanız yeterli olacaktır.

Şimdi Zoom uygulamasında mikrofonun nasıl kapalı tutulacağını öğrenelim…

 

Zoom’da Mikrofonu Kapatma

Zoomda ses kapatma hem toplantının yöneticisi hem de katılımcıların sıklıkla tercih ettiği durumdur. Toplantıyı yöneten kişi konuşmadığı durumlarda ya da video kullandığı aşamalarda sesini kapatmayı tercih edebiliyor.

Aynı şekilde konuşmayan her katılımcı da bulunduğu ortamda mevcut ya da oluşabilecek seslerden toplantıyı soyutlamak amacıyla Zoomda ses kapatma işlevini tercih edebiliyor.

Toplantı esnasında sesinizi kapatmak için sol alt köşede yer alan “Sesi kapat (Mute)” butonunu kullanabilirsiniz. Ek olarak web üzerinde toplantıdaysanız klavye kısa yolu kullanabilirsiniz. Toplantıdayken sesi hem açmak hem de kapatmak için “Alt+M” kısa yolunu kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ses açma-kapatma işlemi için “space” tuşundan da faydalanabilirsiniz.

Zoomda ses kapatma işlemi gerçekleştirildikten sonra mikrofon simgesinin üzerinde kırmızı bir çizgi mevcut hale gelir. Bu kırmızı çizginin varlığı mikrofonun kapalı olduğunu; yokluğu ise mikrofonun açık olduğunu gösterir.

Zoom toplantılarında kamera ve mikrofon aktifliğini uygulama üzerinden otomatik olarak da ayarlayabilirsiniz. Böylelikle ani durumlar karşısında hazırlıklı hal alırsınız. Bu işlemi ayarlar kısmından gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak “Ayarlar” butonundan “Video” seçeneğine tıklayın. Ardından “Bir toplantıya katılırken videomu kapat” seçeneğini aktif hale getirin. Aynı şekilde “Ses” seçeneğine gelerek burada “Bir toplantıya katılırken mikrofonumun sesini kapat” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir