1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows Update (0x80080005) Sorunu ve Çözümü

Windows Update (0x80080005) Sorunu ve Çözümü
0

Özellikle Windows 10 işletim sisteminde Windows Update hizmeti görünmüyor ve çalışmıyor olabilir. Bu sorundan kaynaklı Windows 10 işletim sistemini güncelleyemiyor olabilirsiniz. 0x80080005 kodlu Windows 10 güncelleme hatası, Microsoft Store platformunun da çalışmamasına sebebiyet verebilir. Microsoft Store’u açtığınızda herhangi bir uygulamayı cihazınıza kurmaya çalıştığınızda kurulum yapılamıyorsa bunun sebebi güncelleme kaynaklı olabilir.

Aynı zamanda 0x80080005 kodlu Windows Update güncellemesinin yapılamaması “Windows Update” hizmetinin çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edin;

1.ADIM: Windows görev çubuğuna sağ tıklayın. Ardından Görev Yöneticisi‘ne tıklayın.

2.ADIM: Açılan pencerenin üst kısmında Hizmetler‘e tıklayın.

3.ADIM: Daha sonrasında Hizmetleri Aç‘a tıklayın.

4. ADIM: Karşınıza çıkan tüm hizmetlerin arasında Windows Update‘yi bulun.

Eğer hizmetler arasında Windows Update görüntülenmiyorsa, 0x80080005 kodlu Windows güncelleme sorunu yaşıyor olabilirsiniz. 0x80080005 hata kodu ya da herhangi bir Windows Update güncelleme sorunu için en güzel çözüm yolu, Windows 10 işletim sistemini onarmaktır.

Windows Update Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Bilgisayarınızda Windows Update sorunu yaşıyorsanız bu sorunu düzeltmek ve kesin sonuç sağlamak istiyorsanız bilgisayarınıza format atabilir ya da cihazda kurulu olan yazılımları kaldırmadan, kişisel dosya ve belgeleri kaybetmeden Windows 10 işletim sistemini onarabilirsiniz. Her iki çözüm yöntemi de Windows 10 güncelleme sorununa çözüm sağlayacaktır.

İşletim sisteminde herhangi bir üçüncü taraf yazılım kullanmadan sisteminizi onarmak için aşağıdaki ilgili içeriği okuyabilirsiniz. Bu içerik sayesinde cihazı sıfırlamadan Windows dosyalarını onarabilir ve güncelleme sorununa en sağlıklı çözümü sağlayabilirsiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
Format Nasıl Atılır? (Windows 10)

Ya da üçüncü taraf bir yazılım yükleyerek Windows Update sorununu kolaylıkla çözebilirsiniz.

Windows Update sorunu yaşayan bir bilgisayarda 0x80080005 hata koduna rastladık. Sonrasında üçüncü taraf bir yazılımla işletim sisteminin onarılmasını sağladık. Bu yöntem, Windows 10 güncelleme sorununa kesin bir çözüm sağladı.

Aynı zamanda bu yöntem, 0x80080005 hata kodu dışında diğer sebeplerden kaynaklanan Windows 10 güncelleme sorunu içinde çözüm sağlayacaktır.

Üçüncü taraf yazılım kullanarak Windows 10 işletim sistemi güncelleme sorununu gidermek ve işletim sisteminizi güncellemek için aşağıdaki adımları takip edin;

1.ADIM: Windows Repair (All In One) Download yazılımını indirin ve bilgisayarınıza kurun.

2.ADIM: Açılan uygulamadan üst kısımda yer alan Repairs – Main sekmesine gidin. Daha sonrasında bu sekmede yer alan Preset: Windows Updates butonuna tıklayın.

3.ADIM: Karışınıza çıkan uyarı ekranında I understand the risks (Close the warning) butonuna tıklayın. Daha sonrasında Repair butona tıklayarak yazılımın onarımı tamamlamasını bekleyin.

Eğer Repair butonu tıklanabilir olarak gözükmüyorsa sol tarafta yer alan All Repairs seçeneğinin tıklanmış olduğundan emin olun.

✔ Cihazınızı yeniden başlatın ve Windows 10 güncelleştirmesini başlayın.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir