1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

2020 yılında yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları

2020 yılında yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları
0

Ülkemizde ki koşullar sebebiyle yeni bir bilgisayar satın almak isteyenler yada bilgisayarını yenilemek isteyenler yüksek fiyatlardan dolayı hayal kırıklığına uğruyor. Peki ya ülkemizdeki gibi yüksek fiyat etiketlerine sahip olamayanlar neler yapıyor ? 2020 yılında yabancı ülkeler hangi oyunu dizüstü bilgisayarlarını tercih ediyor ? 2020 yılında yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları hangileridir ? Yabancı ülkelerde yaşayanlar iyi bir oyuncu dizüstü bilgisayarı için ortalama 5000 $ bütçe ayırmaktadır.

Oyuncu dizüstü bilgisayarları seçenekleri arasında iki tür mimariye sahip bilgisayarlar bulunur. Bunlardan ilki Nvidia GeForce GTX yada RTX ekran kartına sahip performans canavarlarıdır. Diğerleriyse ince ve şık bir tasarıma sahip olan, sessiz çalışan bilgisayarlardır. En iyi dizüstü oyun bilgisayarlarının çoğu 1080p ekran ve yüksek yenilenme hızlarına sahipken bazıları da 4K ekrana sahiptir.

Teknoloji devlerinin yaptığı yeniliklerde bu donanımların kullanımını ve tercih edilmesini etkiliyor. Örneğin AMD şirketinin SmartShift özelliği Dell G5 15 SE bilgisayarında kullanıldı. Bu özellik CPU ve GPU arasında var olan ihtiyaca göre gücü paylaşmaktadır. Özellik ilk olarak bu bilgisayarda kullanıldı ve 2021 yılına kadar başka bir bilgisayarda kullanılması beklenmiyor. Tabi tüm bunları yabancı ülkelerde kullanılan dizüstü bilgisayarlar için konuşuyoruz. Burada bahsedilenler Türkiye için geçerli olmayabilir.

[ Toplama bilgisayar satın almayı hiç düşündünüz mü ? İsterseniz buraya tıklayarak bir kaç toplama bilgisayar örneği görebilirsiniz. ]

 

Yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları

Gel gelelim yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları hakkında liste oluşturmaya. Bu liste içerisinde ülkemizde var olmayan bilgisayar modelleri olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Dizüstü bilgisayar önerileri 2020

 

MSI GE66 Raider

MSI GE66 Raider, muazzam donatılmış bir oyuncu bilgisayarıdır. Agresif görünümlü cihaz, RGB ışıklandırmasıyla oldukça vahşi bir görünüme sahip. Donanım özelliklerine değinecek olursak cihaz İntel Core i9-10980HK işlemcisiyle Nvidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q ile donatılmış.

Aynı zamanda bilgisayarda League of Legends veya Overwatch gibi oyunlarda espor seviyesinde performans arayanlar için 300 Hz yenileme hızı seçeneği de bulunmaktadır.

Cihaz, taşınabilirlik açısından en ince tasarıma sahip olan bilgisayarlardan biri olmasa da performans yönüyle gerçekten çok iyi şeyler vaat ediyor.

 

Bu bilgisayar yurt dışında 2600 $ – 3000 $ arasında fiyat etiketine sahip.

 

Asus ROG Zephyrus G14

İnce ve hoş tasarımlı bilgisayara sahip olmak isteyenlere hitap eden Asus Rog Zephyrus G14, son derece modern, şık ve sade bir tasarıma sahip. Cihazın donanım özelliklerine değinecek olursak AMD Ryzen 4900HS işlemci ve Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q birimlerine sahip. Yani hem tasarım yönüyle şık ve çekici bir görünüm sunarken performans yönüyle de kullanıcısını tatmin edebiliyor.

Aynı zamanda cihazın pil ömrü alışılagelmişin dışında bir oyuncu dizüstü bilgisayarı için son derece uzun süre dayanıyor. Klavyesi de son derece konforlu.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 2000 $ fiyat etiketine sahip.

 

Razer Blade 15 Advanced Model

Daha güçlü donanımlarla donatılmış olan bir bilgisayar istiyorsanız Razer Blade 15 Advanced Model dizüstü bilgisayarı bu ihtiyacı karşılar. Bilgisayar, performansıyla güçlü olmanın yanında hafif bir tasarıma sahip. Yani taşınması da son derece kolay.

Cihazın donanımsal özelliklerine değinecek olursak RTX 2080 Super Max-Q ekran kartına sahip. Aynı zamanda espor etkinliğine gönül verenler için 300 Hz ekran seçeneğine de mevcut. Cihaz gücünü Ryzen’in 10. nesil H serisi işlemciden alıyor. Performans yönüyle tüm bu özellikler bütün oyuncuların isteklerine cevap veriyor.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 2900 $ fiyat etiketine sahip.

 

Alienware m17 R3

Alienware m17 R3, 10. nesil İntel i7 işlemcisiyle beraber AMD Radeon RX 5500M 4 GB GDDR6 ekran kartı eşleştirmesine sahip. Bu donanım eşleştirmesinden dolayı yabancılar bu cihaza “pahalı” gözüyle bakmaktadır.

Bu donanımlara sahip olan Alienware m17 R3, 17 inç, 4K, 60 Hz, HDR ekran seçeneklerine de sahip. Aynı zamanda 144 Hz ekran yenileme hızında 1920×1080 çözünürlük seçeneği de mevcut. Son olarak cihazda RGB klavyede bulunuyor.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 1530 $ fiyat etiketine sahip. Farklı donanım seçenekleriyle 1750 $ ve 2450 $ fiyat etiketiyle de satılmaktadır.

 

Acer Nitro 5

yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları

Dar bütçeye sahip olup oyuncu dizüstü bilgisayarı satın almak isteyenlerin ilk karşılaşacağı bilgisayar modellerinden biri olan Acer Nitro 5 bir fiyat/performans ürünüdür. Son derece rahat bir klavyeye sahip olan bilgisayar, düşük fiyat etiketine sahip olabilmek için parlak ekran özelliğinden taviz verir.

Nvidia GeForce 1650 ekran kartına sahip olan bilgisayar, gücünü AMD Ryzen 5 4600U işlemcisinden alıyor. Aynı zamanda Nitro 5, bir oyuncu bilgisayarı olmasına rağmen AMD işlemcisinin de yardımıyla 11 saatten fazla pil ömrüne sahip.

Cihazın fiyat etiketini düşürmek için kasa içerisindeki birçok yer boş bırakılmış. Bu sebeple Nitro 5 kullanıcıları oldukça geniş özelleştirme seçeneklerine de sahip olacaktır.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 810 $ fiyat etiketine sahip. Farklı donanım seçenekleriyle 950 $ ve 1250 $ fiyat etiketiyle de satılmaktadır.

 

Alienware Area-51m

yabancıların kullandığı en iyi bilgisayarlar

Alienware Area-51m dizüstü bilgisayarı i9-9900K işlemcisi ve RTX 2080 ekran kartıyla oldukça güçlü bir bilgisayardır. Genelde masaüstü bilgisayarlar dizüstü bilgisayarlarına göre üstün performans gösterirler. Ancak Alienware Area-51m, masaüstü bilgisayarlarına kafa tutabilecek kadar güçlü donanımlara sahiptir.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 3000 $ fiyat etiketine sahip.

 

Asus ROG Strix Scar 17 G732

yabancıların en iyi oyuncu bilgisayarları

17.3 inç ekrana sahip olan cihaz aynı zamanda 144 Hz ekran yenileme seçeneğine de sahip. FHD IPS tipi ekran ile görüntü yönüyle bir oyuncunun ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Cihaz aynı zamanda RTX 2070 ekran kartına ve i7-10750H işlemcisine sahip. Tüm bunlarla beraber 16 GB DDR 4 RAM belleğine ve 512 GB SSD depolama alanıyla Windows 10 işletim sistemine sahip.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 1650 $ fiyat etiketine sahip.

 

ASUS ROG Zephyrus Duo 15

en iyi oyuncu bilgisayarları

15.6 inç, IPS FHD ekrana sahip olan cihaz, RTX 2070S ekran kartıyla i7-10875H işlemcisiyle eşleştirilmiş. 32 GB DDR4 RAM belleğine sahip olan bilgisayarda 2 TB kapasiteli SSD depolama alanı bulunuyor. RGB aydınlatmasına sahip olan cihaz, Thunderbolt 3 ve Windows 10 işletim sistemine sahip.

 

Bu bilgisayar yurt dışında ortalama 3100 $ fiyat etiketine sahip.

 

Yabancıların kullandığı en iyi oyuncu bilgisayarları Türkiye’deki eş değerleriyle kıyaslarsak ne olur ?

Maaşını “$” cinsinden alan ve parasını “$” cinsinden harcayanlar için son derece ucuz olan cihazların eş değerleri için Türkiye’de maalesef aynı şeyler geçerli değildir. Örneğin 3100 $ fiyat etiketine sahip, yabancı ülkede satılan bir dizüstü bilgisayarı 3100 TL ile Türkiye’de satılan bir dizüstü bilgisayarıyla kıyaslanırsa durumun nasıl içler acısı olacağını göreceksiniz. Para birimine bakılmaksızın aynı fiyat aralığında Türkiye’de son derece düşük performanslı donanımlara sahip cihazlar satılmaktadır.

Örneğin Türkiye’de İntel Celeron N3350 işlemcili, paylaşımlı ekran kartı ve 4 GB RAM belleğine sahip 14.1 inç ekranlı HomeTech Alfa 800C dizüstü bilgisayarı 3375 TL fiyat etiketiyle hepsiburada.com sitesinde satılmaktadır.

Aynı zamanda yurt dışında 15.6 inç, IPS FHD ekrana ve RTX 2070S harici ekran kartına sahip, i7-10875H işlemcili, 32 GB DDR4 RAM belleğine ve 2 TB SSD depolama alanına sahip olan Asus markalı bilgisayar 3101 $ fiyat etiketiyle amazon.com sitesinde satılmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir