1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Format USB sürücüsü nasıl hazırlanır

Format USB sürücüsü nasıl hazırlanır
0

Bilgisayarınıza format atmak ve Windows 10 işletim sistemini tekrar kurabilmeniz için kurulum USB sürücüsüne ihtiyacınız olacaktır.

 

Windows 10 işletim sistemi,kurulum USB sürücüsü için 8 GB kapasiteli bir flaş diske sahip olmanız yeterli olacaktır.Ancak kullanacağınız flaş diskin 16 GB depolama alanına sahip olmasını ve USB 3.0 özelliğinin olmasını tavsiye ederiz.

 

Şu yayınlar işinize yarayabilir…

 

 

1.ADIM Rufus yazılımını indirmeniz gerekmektedir.

 

Rufus yazılımı için buraya tıklayın

 

 

2.ADIM .iso formatında ki Windows 10 kurulum dosyasını indirmeniz gerekmektedir.

 

✅ Microsoft’un sitesine gidin ve Aracı şimdi indirin butonuna tıklayın.

 

✅ İndirdiğiniz aracı masaüstüne taşıyın ve sağ tık ile Yönetici olarak çalıştır‘a tıklayın.

 

 

Kabul Et butonuna tıklayın.

 

Başka bir bilgisayar için yükleme medyası (USB flash sürücü,DVD veya ISO dosyası) oluştur seçeneğini işaretleyin ve İleri butonuna tıklayın.
Bu bilgisayar için önerilen seçeneklerini kullan kutusu işaretli olacağı için Dil,Sürüm,Mimari seçenekleri otomatik olarak seçilecektir.İleri butonuna tıklayın

 

 

ISO dosyası seçeneğini işaretleyin ve İleri butonuna tıklayın.

 

 

✅ Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.Sol kısımdan Masaüstü‘ne tıklayın ve Kaydet butonuna tıklayın.Windows.iso kurulum dosyası masaüstünüze indirilmeye başlayacak.İndirme ve hemen ardından yapılacak işlemlerin tamamlanmasını bekleyin…

 

Son butonuna tıklayın.Tıkladıktan sonra masaüstünüzde Windows.iso dosyası oluşacaktır.
3.ADIM İlk adımda indirdiğiniz Rufus yazılımını masaüstüne çıkartın ve Yönetici izni ile çalıştırın.
4.ADIM SEÇ butonuna tıklayın.
5.ADIM İkinci adımın bitmesi ile masaüstüne oluşturduğunuz Windows.iso uzantılı dosyaya tıklayın ve ardından butonuna tıklayın.
6.ADIM Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.Burada Aygıt bölümünde kurulum sürücüsü yapmak istediğiniz flaş diskin seçili olduğundan,Hedef Sistem bölümünde UEFI (CSM yok) seçeneğinin seçili olduğundan ve Disk Bölüm Düzeni bölümünde GPT‘nin seçili olduğundan emin olun.

 

BAŞLAT butonuna tıklayın.
7.ADIM Bu adımda kurulum USB sürücüsü yapmak istediğiniz flaş diskin,biçimlendirme işlemine tabi tutulacağına dair uyarı alacaksınız.Tamam butonuna tıklayın.

 

Tamam’a tıkladıktan sonra flaş diskin içerisindeki bütün veriler kalıcı olarak silinecektir.Diskin içerisinde önemli dosyalar varsa Tamam’a tıklamadan önce yedekleyin.
8.ADIM Kurulum sürücüsü oluşturulmaya başlanacaktır.Bekleyin…

 

Eğer USB 3.0 özelliği bulunan bir flaş disk kullandıysanız bu işlem kısa sürer.USB 2.0 özelliği taşıyan diskler için bu işlem biraz daha uzun sürecektir.
9.ADIM Kurulum sürücüsü oluşturulduğunda aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi Durum başlığının altında HAZIR yazısı gözükecektir.Kurulum sürücüsü hazırsa KAPAT butonuna tıklayın.
10.ADIM Kurulum sürücüsü oluşturuldu.Flaş diskinizi açınca karşınıza aşağıdaki görselde gözüken dosyalar gelecektir.Artık BIOS arayüzü ile Windows kurulumunu başlatabilirsiniz.
✔️ Windows 10 işletim sistemi kurulum sürücüsü oluşturuldu.Bu sürücüyü ister kendi bilgisayarınızda isterseniz başka bilgisayarlar içinde kullanabilirsiniz.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir