1. Anasayfa
  2. Windows 10

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme
0

 

Bazı kullanıcılar bilgisayarda kullandığı Windows 10 işletim sistemiyle telefonunda kullandığı Android işletim sistemini birbirine bağlamak ister. Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişmek genelde bu kullanıcılar için önemli bir husustur. Yada benzer bir şekilde Windows 10 işletim sistemiyle Android cihazındaki dosyalara erişim sağlamak kimileri için büyük kolaylık sağlar. Android telefonundaki dosyalara bilgisayarından erişerek harcanan zahmet ve zamandan kurtulmak, her iki cihazı da aynı anda kullananlar için çok önemlidir. Windows 10 işletim sistemiyle Android cihazdaki dosyalara erişmenin birden çok yolu bulunmaktadır. Bu işlem için üçüncü taraf bir yazılım kullanabildiği gibi Microsoft’un geliştirmiş olduğu bir uygulama da kullanılabilmektedir.

Üçüncü taraf uygulamaları kullanarak Android işletim sistemindeki kişisel dosyalarınıza Windows 10 işletim sisteminden kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak biz size burada en kolay yöntemi göstereceğiz. Sweech uygulamasını telefonunuza kurarak Windows 10 işletim sistemini Android işletim sistemine kolayca bağlayabilirsiniz. Bu yazılımla Windows 10’dan Android işletim sistemindeki dosyalara kolayca erişebilir, dosyalar üzerinde kopyala/yapıştır ve benzeri işlemleri uygulayabilirsiniz.

Sweech‘e benzer amaç doğrultusunda çalışan birçok uygulama bulunmaktadır. Ancak o kadar uygulamanın arasından Sweech‘den bahsetmemizin sebebi kurulumunun ve kullanımının son derece kolay olmasıdır. İki tıklama (dokunma) ile iki cihaz arasındaki bağlantıyı kurabilir ve Android işletim sistemindeki dosyalarınıza erişebilirsiniz.

Bu uygulamayla telefondan bilgisayara yada bilgisayardan telefona dosyalarınızı kolaylıkla gönderebilirsiniz.

 

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişmenin en kolay yolu için aşağıdaki adımları takip edin…

📌Akıllı telefonunuza Sweech uygulamasını kurun. Ortadaki kocaman “oynat” sembolüne dokunun.

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme

📌Uygulamanın dosyalara erişmesine izin verin.

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme

📌Sizin telefonunuzun ekranında da aşağıdaki görselde gözükene benzer bir IP adresi çıkacak. Bu adresi bilgisayarınızdaki tarayıcı programının adres çubuğuna girin ve enter tuşuna tıklayın.

Örneğin size göstermek için Google Chrome’da aşağıdaki görselde gözüken 192.168.1.104.4444 adresini adres çubuğuna girip Android cihazımdaki dosyalara erişeceğim. Bu adres, sizin telefonunuzun ekranında farklı olabilir.

Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme

📌Telefon ekranında gözüken adresi Google Chrome’da girince Android cihazımdaki dosyalara erişim sağladım. Sizde bu şekilde Windows 10 işletim sistemiyle Android cihazınızda ki dosyalara kolayca erişim sağlayabilir ve dosyalarınızı bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.

📌Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızın Android telefonunuzdaki dosyalara sürekli olarak erişmesini istiyorsanız uygulamanın bağlantısını kesmeyin.

📌Bilgisayarınızdaki Android dosya erişimi arayüzüne kolayca ulaşmak için telefon ekranında gözüken adresi bilgisayarınızdaki tarayıcı yazılımına yer imi olarak ekleyebilirsiniz.

Artık her zaman Windows 10 ile Android cihazdaki dosyalara erişme özelliğine sahipsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir