1. Anasayfa
  2. Teknolojik Ürün

Xiaomi Mi Band 3 ve özellikleri

Xiaomi Mi Band 3 ve özellikleri
0

Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımızdaki alışkanlıklar da değişmeye başladı. Örneğin bugün rutin olarak e-postaları kontrol etmek gayet normal bir davranışken, 1930 yılında böyle bir durum söz konusu değildi. Bunun sebebi, teknolojinin hızla gelişip hayatımızda yerini almasıdır. Bunun bir örneği de, akıllı saatlerden sonra duyulan akıllı bilekliklerdir. Xiaomi Mi Band 3, bu bilekliklerden bir tanesidir.

Akıllı saatler, normal kol saatleri işlevini görürken, aynı zamanda birden fazla işi de görmek için tasarlanmıştır. Ara yüzü analog yerine, analog görünümlü veya dijital görünümlü dijital ekranlardır. Dokunmatik ekrana sahip olan bu saatler sayesinde saat öğrenilebilir, gelen arama yanıtlanabilir, bazılarında da bizzat saat üzerinden telefon görüşmesi sağlanabilir. Bunların yanında takvim ile etkinlikler dahi düzenlenebilir veya kontrol edilebilir. Kalp atış hızı da aynı şekilde akıllı saatler ile ölçülebilir.

 

Akıllı Bilekliğin Farkı Ne?

Xiaomi Mi Band 3

Akıllı saatlerin işlevlerinin çoğunu yerine getiren akıllı bileklikler de son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Akıllı saatlerin pahalı olması ve büyük olması, insanların akıllı bileklik tercih etmesine sebep olmuştur. Birçok akıllı telefon üreticisi firma, bir taraftan da akıllı saat ve akıllı bileklik üretmeye başlamışlardır. Akıllı bileklikler de tıpkı akıllı saatler gibi telefona Bluetooth aracılığı ile bağlanıp kontrol ediliyor. Akıllı saatlerden farklı olarak çoğunda arama yanıtlama özelliği yoktur. Bunun nedeni, içerisinde mikrofon veya hoparlörün bulunmamasıdır. Ancak akıllı saatlerin yaptığı çoğu işlemi akıllı bileklikler de yapabilmektedir.

İnsanlar akıllı bileklik ararken hem uygun fiyata hem de kaliteli bir şeyler arayışındalar. Son yılların fiyat performans markası olan Xiaomi, akıllı bileklik yolunda da sevenlerini şaşırtmadı. Mi Band 3 ile akıllı bilekliğin nasıl olacağını insanlara gösterdi.

Xiaomi Mi Band 3, kullanışlı, şık, ergonomik ve uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Xiaomi Mi Band 3 ün özellikleri, diğer akıllı bilekliklerden farklı değil. Akıllı saatler gibi büyük ve kaba değildir. Sadece bir saatin ince bir kordonu kalınlığında olan bu ürün, bileğe takıldığında varlığını dahi hissettirmemektedir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Xiami Mi Band 3 ile Neler Yapılabilir?

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 ile neler yapılabilir ? aslında birçok eylem gerçekleştirilebilir. Öncelikle son zamanların modası olan nabız ölçüm işlemi gerçekleştirilebilir. Bilekliğin hemen altında bulunan ve deri ile birebir temas eden sensörler sayesinde kısa sürede kalp atış hızı ölçülebilmekte. Aynı zamanda 3 farklı ana ekran görünümü ile mevcut saat ve tarih gözlemlenebilir. Ayrıca adım sayımı da aynı ekranda bulunuyor.

Xiaomi Mi Band 3 ile neler yapılabileceğini sıralayacak olursak liste bu şekilde olacaktır.

  • Adım Sayma
  • Nabız Ölçme
  • 3 Farklı Ara Yüz Seçme
  • Aktivite Başlatma (koşu, yürüyüş, bisiklet vs.)
  • Bildirimleri Alma
  • Gelen Aramayı Görme
  • Gelen Aramayı Reddetme veya Çağrıyı Sessize Alma
  • Uyku İzleme
  • Hareketsizlik Bildirimi
  • Anlık Mesaj Bildirimi

 

Bunun gibi işlemleri kısa bir parmak hareketi ile yapmak oldukça kolaydır.

 

[ Diğer teknolojik ürünlerin inceleme yayınlarını da görmek ister misiniz ? Görmek için buraya tıklayın. ]

 

Xiaomi Mi Band 3 Özellikleri

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3 ile neler yapabileceğimizi gördük. Peki Xiaomi Mi Band 3 özellikleri nelerdir?

OLED ekrana sahip olan Xiaomi Mi Band 3 0.78 inç büyüklüğündedir. Bu büyüklük yeterlidir. Ekran çözünürlüğü ise 128×80 dir. Kordon tipi termoplastik elastomer olup farklı farklı renkler halinde ayriyeten satılmaktadır. Böylece kordonun kopması halinde ya da istek üzerine farklı bir renk denemek için çok uygun bir fiyata satın alınabilir. 110 mAh pil gücü sayesinde yaklaşık olarak 20 gün boyunca tekrar şarj etmeye gerek yoktur. Android ve IOS cihazlara Bluetooth aracılığı ile bağlanan bu bileklik, Bluetooth 4.2 teknolojisine sahip. Bu sayede Android 4.4 ve üzeri sürümler ile IOS 9.0 ve üzeri sürümleri ile tamamen uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Mi Fit uygulaması ile telefona bağlanan bu bileklik su geçirmiyor (5ATM). Bu nedenle havuzda yüzerken rahatlıkla bilekte tutulabilir ve ayrıca aktiviteler içinde bulunan “yüzme” eylemi takip edilebilir.

Mi Fit uygulaması üzerinden ayarlanabilir bildirimler ile mesajlar veya Whatsapp benzeri uygulamaların bildirimleri akıllı bilekliğin bildirimler sekmesinde yer alıyor. Titreşim özelliği olan bu bileklik ayrıca titreterek bir alarm özelliği de görüyor.

Mi Fit uygulaması ile yürüyüş modu açılabilir ve telefonda bulunan GPS sayesinde yürünen yollar, kaç km olduğu ve tahmini yakılan kalori de gösterilmektedir.

Böylesine birçok işlem yapılabilen, minik fakat işlevli, su geçirmez ve 20 gün performans sağlayan bu ürün 120 TL gibi bir fiyat ile karşımıza çıkıyor.

Saat almak yerine akıllı saat almak isteyen, fakat fiyatlarının yüksek olması sebebiyle akıllı bileklik almak isteyenleri memnun edecek Xiaomi Mi Band 3 oldukça uygun bir fiyata alıcısı ile buluşuyor.

Şarj etmek için kordonundan çıkarıldığında bir kapsül kadar olduğundan küçüklerde yutma tehlikesi oluşacağından küçüklerden uzak tutulmalıdır.

Mi Band 3’ün güncel fiyat verilerine ulaşmak yada satın almak için buraya tıklayın.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir