1. Anasayfa
  2. Oyun İncelemesi

Escape The Ayuwoki inceleme: Dikkat Michael Jackson çıkabilir !

Escape The Ayuwoki inceleme: Dikkat Michael Jackson çıkabilir !
0

Bugün sizlere Steam platformunda satılan Escape The Ayuwoki oyununun tanıtımını yapacağız. Yani Escape The Ayuwoki inceleme yayını sizlere sunacağız. Gizliliğin ve gizemin ham madde olarak kullanıldığı bu oyun çığlık atmanıza sebep olabilir.

Bilinciniz kaybolmuş ve en son nerede olduğunuzu ne yaptığınızı hatırlamıyorsunuz. Uyandığınızda ise garip bir odanın içerisinde kendinizi yapayalnız buluyorsunuz. Odadan çıkıp koridora ulaştığınızda bir şeylerin ters gittiğini ve tehlikeli bir yerde olduğunuzu çok geçmeden anlıyorsunuz. Escape The Ayuwoki oyunu, içerisindeki gizemli hikayesi sebebiyle diğer saklanmalı ve bir şeyden kaçmalı korku oyunlarından ayrılıyor.

Oyun içerisinde az önce de belirttiğimiz gibi tuhaf bir odanın içerisinde uyanıyorsunuz. Elinizde sadece bir el feneri var ve bu fenerin şarj sistemi son derece gıcık. Bulunduğunuz yerin içerisinde kısa bir süre tur yapabiliyorsunuz. Geleniniz gideniniz olmuyor. Bu tur sayesinde konağın içerisinde olduğunuzu ve konağın son derece karışık bir yer olduğunu anlıyorsunuz. Haliyle buradan çıkmanın kolay olmadığını ve çıkmak için size bir anahtarın lazım olduğunu da fark ediyorsunuz.

[ Gizliliğin önemli olduğu, gizemli hikayesi olan korku ve hayatta kalma oyunlarını seviyor musunuz ? O zaman The Forest oyununu da duymuşsunuzdur ? Duymadıysanız buraya tıklayın. ]

 

Oyunda Michael Jackson var

Aynı zamanda konağın içerisinde bazı odalardan yardım sesleri geliyor ancak bu seslerin geldiği odalara giriş yapamıyorsunuz. Bir süre sonra Ayuwoki isimli kahramanımızla tanışıyorsunuz. Daha doğrusu konağın içerisinde bir yerlerde karşılaşıyorsunuz. Ayuwoki‘nin size yaklaşmasıyla beraber arka planda çalan o cızırtılı keman sesi sizi fazlasıyla gerecektir. Ayuwoki’nin yüzünü gördüğünüzde bu yüz, size bir yerlerden tanıdık gelecek. Çünkü Ayuwoki’nin yüzü Michael Jackson‘a feci şekilde benziyor.

Hatta ara sıra çıkardığı “hee heee” sesi bile Michael Jackson’un sesiyle neredeyse bire bir aynı. Ayuwoki ile karşılaştıktan sonra oyunun ne denli korkunç ve zor olduğunu fark ediyorsunuz. Oyun içerisinde Ayuwoki yaklaşırken arka planda çalan o ses, Ayuwoki’nin nefes alışında çıkardığı o ses ve “hee heee” diye seslenmesinin sizin için durumun kötüye gittiğini işaret etmektedir. Dolaysıyla arka planda o keman sesi çalınca güzel bir yerde gizlenmeli ve Ayuwoki’den saklanmalısın. Merak etme, Ayuwoki sana bakabilir ama seni göremez. Çünkü o kör. Sadece çıkan seslere ve ışığa tepki veriyor. Haliyle o yaklaştığında ışığını söndürmen ve nefesini tutman yeterli olacaktır. Ancak unutma ki o yaratık evin içerisinde sürekli olarak turluyor. Ses çıkardığında doğrudan sana doğru koşuyor. Bu yüzden oyun içerisinde çokta rahat davranmaman gerekiyor. Aynı zamanda sağı solu belli olmuyor. Haberiniz olsun…

Escape The Ayuwoki inceleme yayını için aslında bu kadarını söylemek yeterli olacaktır. Birde oyun içerisindeki gizemli hikaye var ama orasını bizde bilemiyoruz zaten. Mesela oyuncuların kontrol ettiği karaktere ne oldu ? O konağın odasında nasıl uyuya kaldı ? Diğer kilitli oda da yardım isteyenler kimler ? Ayuwoki kim ve bu canavar nereden geldi ? Hepsi birer sır. Bildiğimiz tek şeyse bir yerlerde bir takım ritüel yapıldığı ve bir şeylerin ters gittiği yönünde bize bir şeyler anlatan ve çeşitli odalarda bulunan kasetler.

 

Escape The Ayuwoki

Oyun son derece kolay bir oynanışa sahip. Yani öyle güçlü düşman, zor kombo hareketleri falan yok. Oyunun mekanikleri yönüyle hiç bir zorluğu yok. Zor olan sakin kalıp korkmamak. Ayuwoki’ye yakalanmamak. Örneğin korkarsanız ve panik yaparsanız aşağıdaki videoda yaşananları yaşarsınız.

18 yaşından küçükler izlemesin. Korkutucu olabilir.

Yani öyle sandığınız gibi kolay bir oyun değil. Aksine bir hayli zor.

 

Steam’dan satın al

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir