1. Anasayfa
  2. Sinema

En İyi Netflix Filmleri 2020 ve Konuları

En İyi Netflix Filmleri 2020 ve Konuları
0

Netflixte izleyebileceğiniz en iyi filmler

 

En iyi Netflix filmleri 2020 listemiz, Netflix’te bulunan ve birçok izleyiciden olumlu görüş almış, izlenmesi tavsiye edilen filmlerden oluşmaktadır.  Netflix izlenmesi tavsiye edilen filmleri sizler için listeledik. En iyi netflix filmleri 2020 listemizde IMDb puanı 6,5’tan yüksek olan filmler bulunmaktadır.  Listemiz en iyi Netflix filmleri 2020 ‘de Dangal, PK, Capernaum gibi birçok ödüle layık görülmüş filmlere de sahiptir. En iyi netflix filmleri 2020 ‘de herkes tarafından tavsiye edilen, beğenilen filmlere ve konularına göz atalım!

 

[ Yabancı dizi izlemeyi seviyor musunuz ? İsterseniz güncel 2020 yılı yabancı dizi önerilerimize buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. ]

 

1-Roma

En İyi Netflix Filmleri

Yönetmenliğini Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Yerçekimi ve Son Umut  gibi başarılı filmlerden tanıdığımız Alfonso Cuarón’un yaptığı Roma filmi dram türündedir ve 2 saat 15 dakika sürmektedir. 2018 yılına ait filmin IMDb puanı 7,7’dir.

Roma mahallesindeki bir evde hizmetçi olarak çalışan Cleo, ev işlerinin yanında 4 çocukla da ilgilenmektedir. Bütün zamanını bu evde geçirse de farklı hayalleri vardır. Bir adama karşı tek taraflı aşk beslemektedir ve hayalleri onun üzerinedir. Evin hanımı olan Sofia ise kocasının yokluğuyla başa çıkmaya çalışmaktadır. Benzer şeyler yaşayan bu ikili siyasi olayların gündemde olduğu bu dönemde birbirlerinin destekçisi olurlar.

 

2-Dangal

En İyi Netflix Filmleri 2020

Başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı Hint yapımı filmin yönetmenliğini Nitesh Tiwari’nin üstleniyor. Biyografi türündeki Dangal filminin süresi 2 saat 49 dakikadır. 2016 yılına ait filmin IMDb puanı 8,4’tür.

Filmde güreş sporunun hayranı olan Mahavir Singh Phogat’ın hayat hikayesi anlatılmaktadır. Phogat, kızlarına küçüklüklerinden itibaren güreş eğitimi verir. İki kız, istemeseler de babalarının her dediğini yapar. Büyüdüklerinde güreş konusunda ikisi de iddialı isimler haline gelir. Başarıya giden bu yolda zorlukları beraber aşmaya karar verirler…

3-PK

Netflix Filmleri 2020

Rajkumar Hirani’nin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almaktadır. 2 saat 32 dakika süren PK filmi bilimkurgu, komedi türündedir ve IMDb puanı 8,1’dir.
Başka bir gezegenden gelen PK, gerçek tanrıya kimsenin daha önce sormadığı sorularla ulaşmaya çalışıyor. Seyirci PK ile felsefik bir yolculuk yaparken, tatlı bir aşk da yolculuklarına katılıyor.

 

4-The Irishman

Netflix Filmleri 2020

Yönetmen koltuğunda efsane olarak adlandırabileceğimiz Martin Scorsese’nin oturduğu Irishman filminin başrollerinde yine efsane olan Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi isimler yer alıyor. 3 saat 29 dakika süren film gerilim, biyografi türündedir ve IMDb puanı 7,9’dur.

Filmde eski bir asker olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanılmıştır. Yıllar boyunca bir suç örgütü için çalışan Frank, birçok ünlü isim için dolandırıcılık ve tetikçilik yapmıştır. İrlandalı lakabıyla anılır aynı zamanda bir işçi sendikası memurudur. Film Sheeran’ın hayatının yanında  işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kayboluşuna da değinmektedir.

 

5-Bird Box

bird box

Josh Malerman’ın aynı isimli romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Susanne Bier üstleniyor. Başrollerinde Sandra Bullock, Sarah Paulson, John Malkovich, Jacki Weaver gibi isimler yer alıyor. 1 saat 57 dakika süren filmin türü korku, gerilim türündedir ve IMDb puanı 6,6’dır.

5 yıldır peşlerinde olan bir varlıktan kaçmaya çalışan Malorie ve iki çocuğu nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalmaktadır. Hayat onlar için oldukça zordur ve her adımlarını planlayarak yaşamak zorundadırlar. Artık bu evde güvenli hissetmeyen Malorie çocuklarıyla güvenli bir yere yerleşmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkmaya karar verir…

 

6-Cast Away

cast away

Robert Zemeckis’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy gibi başarılı oyuncular yer alıyor. 2 saat 23 dakika süren filmin IMDb puanı 7,8’dir ve macera, dram türündedir.

Tanınmış bir şirkette sistem analistliği yapan Chuck şirket işleriyle ilgili problemleri ortadan kaldırmak için çeşitli bölgelerde iş seyahatleri gerçekleştirir. Yoğunluğundan dolayı uzun süredir ilişkisi olsa da sevdiği kadınla evlenmeye bile vakit bulamamıştır. Noel gecesi bir işi çözmek için Malezya’ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Yolculuğu sırasında uçağı bilinmeyen bir sebepten Güney Pasifik’te düşer. Uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. Chuck modern alışkanlıklarını yenip bu adada ne kadar dayanabilecektir?

 

7-Mirage

mirage

Yönetmenliğini Oriol Paulo’nun üstlendiği filmin başrollerinde Adriana Ugarte, Chino Darin ve La Casa De Papel’den tanıdığımız Alvaro Morte yer almaktadır. İspanya yapımı dram, gerilim türündeki filmin IMDb puanı 7,4’tür ve 2 saat 9 dakika sürmektedir.

1989 yılında çıkan şiddetli bir fırtınayı evinin camından izleyen Nico, komşusunun evinden vahşi sesler duyması üzerine yardımcı olmak için eve gider. Kadının öldüğünü görür ve kısa bir şok geçirir. O sırada kadının eşi Nico’yu fark eder, peşine düşer. Nico ondan kaçmaya çalışırken bir trafik kazası geçirip hayatını kaybeder. 25 yıl sonra Vera ismindeki bir kadın Nico’nun eskiden yaşadığı eve taşınır. Nico’nun gitar kasetlerini bulması sonucu bir televizyon aracılığıyla geçmişle iletişim kurar. Geçmiş olaylar hakkında birtakım değişiklikler yapan Vera’nın hayatı çok farklı bir yönde etkilenir.

 

8-Annihilation

annihilation

Alex Garland’ın yönettiği filmin başrollerinde Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Redriguez gibi ünlü isimler yer alıyor. IMDb puanı 6,8 olan bilimkurgu, gerilim türündeki filmin süresi 1 saat 55 dakikadır.

Ülkenin diğer bölgeleri tarafından bilinmeyen Area X bölgesi ekstrem olaylar sebebiyle karantina altındadır. Bu bölgede insana dair hiçbir iz bulunmamaktadır. İlk kez keşif gezisi gerçekleştiğinde grup buranın doğa harikası olduğuna karar verir. İkinci keşif grubu ise toplu intiharla sonuçlanır. 12.gruba kadar kötü olaylar gerçekleşmeye devam eder. 12.keşif grubunda bulunan bir antropolog, bir biyolog, bir psikolog ve bir araştırmacı her şeyden habersiz bölgeye giriş yapar. Hepsinin kendine ait görevleri bulunur ve başlarına gelen her şeyi raporlamak zorundadırlar. Grup hiç beklemedikleri şeylerle karşılaşır, birbirlerinden gizledikleri sırlar da her şeyi değiştirir.

 

9-Capernaum

capernaum

2 saat 30 dakika süren filmin yönetmenliğini Nadine Labaki üstleniyor. Dram türündeki filmin başrollerinde Zain Al Rafeea, Cedra Izam, Nadine Labaki yer alıyor. Fransa ile Lübnan ortak yapımı filmin IMDb puanı 8,4’tür.

Filmde Lübnanlı bir çocuk olan Zain’in hayat hikayesi anlatılıyor. Zain, ailesi tarafından istismara uğrayan küçük, sıradan bir çocuktur. Daha fazla bu hayata katlanamayıp ailesinden kaçar, sokaklarda yaşam mücadelesi verir. Zorlu hayatının sonucunda haksızlık karşısında sağlam bir şekilde duran, yaşam savaşından galip çıkan 12 yaşındaki cesaretli ve zeki bir genç delikanlıya dönüşüyor. Yaşadığı türlü sorunların yanında Etiyopyalı mülteci arkadaşına göz kulak oluyor. Bir zaman sonra şiddet suçuyla hapse giriyor ve adaleti mahkemede arıyor.

Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren film, Toronto, Melbourne, Saraybosna, Zürih, Busan, Londra ve Stockholm gibi uluslararası festivalleri dolaşmıştır. Cannes’dan 3 ödülle dönen film Altın Palmiye ödülü için de adaylık sahibi olmuştur.

 

10-Cube

CUBE

1997 Kanada yapımlı filmin yönetmeni Vincenzo Natali’dir. Süresi 1 saat 26 dakikadır ve IMDb puanı 7,2’dir. Fantastik, bilimkurgu türündeki filmin başrollerinde Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni gibi isimler bulunmaktadır.

Kendilerini ansızın yoklukta, bir küpün içinde bulan farklı insanlar nasıl oraya geldiklerini anlayamamışlardır. Ortak bir şeyler bulmak için birbirlerini tanımaya çalışırlar. Çevrelerinde olup biten hiçbir şeyi anlayamasalar ve korksalar da kurtulmak için her şeyi denerler.

 

11-Theory of Everything

En İyi Netflix Filmlerİ

Biyografik, dram türündeki filmin yönetmenliğini Oscar ödüllü James Marsh üstlenmiştir. İngiltere yapımı filmin başrollerinde Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior bulunmaktadır. 2 saat süren filmin IMDb puanı 7,7’dir.

Stephen Hawking’in hayatının anlatıldığı filme Hawking’in üniversite yıllarıyla başlanıyor. Cambridge Üniversitesi’nin dehası olarak tanınan Stephen, katıldığı bir partide ileride evleneceği Jane ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. İlişkilerinin boyutu Stephen’a konulan hastalık teşhisiyle farklı bir hal alır. Her şeye meydan okuyan çift evlenip bir çocuk sahibi olurlar. Hastalık şiddetlenince ikisinin de sınırları zorlanır.

 

12-The Place Beyond the Pines

Netflix Filmleri 2020

2 saat 20 dakika süren film gerilim, dram türündedir. Yönetmenliğini Derek Cianfrance’nin yaptığı filmin başrollerinde Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes gibi isimler bulunmaktadır.
Yetenekli bir motosiklet sürücüsü olan Luke, dublörlük yaptığı karnaval kampanyası ile şehir şehir gezer. New York’ta eski sevgilisiyle karşılaşması sonucu, onun oğlunu -Jason’ı- dünyaya getirdiğini öğrenir. Bu bilgiyle yaşadığı düzensiz hayatı değiştirmeye, ailesiyle yeni bir hayat kurmaya karar verir. Tamircide araba tamircisi olarak işe başlar fakat beklemediği bir teklif alır. Luke’un eşi ve çocuğuyla daha iyi bir hayat yaşamak istemesi sonucu aldığı kararlar hayatını nasıl etkileyecek?

 

13-Forgotten

Kore 2017 yapımı filmin yönetmenliğini Hang Jun Zhang üstlenmektedir. Süresi 1 saat 48 dakikadır ve gerilim türündedir. Ha-Neul Kang, Mu-Yeol Kim, Seong-kun Mun gibi oyuncuların yer aldığı filmin IMDb puanı 7,4’tür.

Aşırı duyarlı olması sebebiyle birçok ilaç kullanarak normal bir hayat sürmeye çalışan Jin Seok annesi, babası ve kardeşiyle yeni bir eve taşınır. Jin Seok yağmurlu bir günde kardeşinin kaçırılmasına şahit olur. 19 gün boyunca kardeşinden haber alamazlar. Daha sonraki günde 19 güne ait hiçbir şey hatırlayamayan Yoo Seok gelir fakat kişiliğinde bir gariplik vardır. Davranışlarında farklılık sezen Jin Seok geri dönen kişinin kardeşi olup olmadığından şüphelenmeye başlar.

 

14-Gone Girl

Netflix Filmleri

Usta yönetmen David Fincher’ın yönettiği Gone Girl filminin başrollerinde Ben Affleck, Rosamund Pike gibi ünlü isimler yer alıyor. 2 saat 29 dakikalık film gerilim, polisiye türündedir ve IMDb puanı 8,1’dir.

Karısının ortadan kaybolmasıyla bütün suç üstüne kalan Nick, başına gelen hiçbir şeyi anlamlandıramaz. Amy’nin -eşinin- nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Gün geçtikçe polisler kadının ortadan kaybolmasıyla ilgili Nick’i daha fazla sorumlu tutar. Nick masum olduğunu ispatlamaya çalışsa da olayları daha da karışık hale getirir. Her şeyin yanı sıra kendisini bir anda Amy’nin ailesinin düzenlediği yardım operasyonunun içinde bulur. Amy’nin yaşayıp yaşamadığı ise hala bilinmemektedir…

 

15-The Social Dilemma

The Social Dilemma

Belgesel tarzındaki The Social Dilemma filminin yönetmeni Jeff Orlowski’dir. Başrollerinde Skyler Gisondo, Kara Hayward, Vincent Kartheiser gibi oyuncular bulunmaktadır. Filmin süresi 1 saat 29 dakikadır ve IMDb puanı 7,7’dir.

Sosyal medyanın insanlar üzerindeki kötü etkilerini vurgulamak isteyen filmde insanların bağımlılığının sebeplerine ve sonuçlarına da değiniliyor. Normal insanlar dijital ortama daha fazla bağımlı oldukça, Silikon Vadisi çalışanları arka tarafta olanları aydınlatıyor. Gerçek sosyal medya uzmanları nelerin gizlendiğini ortaya çıkararak bağımlıları -izleyiciyi- gerçeklerle yüzleştiriyor.

Keyifli seyirler dileriz 😊

 

Netflix’in sitesindeki diğer filmlere göz atmak için buraya tıklayın

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir