1. Anasayfa
  2. Teknolojik Ürün

Samsung Galaxy A31 incelemesi

Samsung Galaxy A31 incelemesi
0

Samsung markasının Mart 2020 tarihinde tanıttığı Samsung Galaxy A31, orta seviyeli akıllı telefon olarak piyasada yer alıyor. Cihazın tasarımı, performansı ve fiyatıyla orta seviyede bütçe dostu akıllı telefon arayanlara hitap eder özellikleri bulunuyor. Telefon Exynos işlemcisiyle piyasaya çıkartılması beklenirken Samsung şaşırtıcı bir şekilde cihaz içerisinde Mediatek Helio P65 işlemcisine yer verdi. Mediatek Helio P65 işlemcisiyse 2.0 GHz frekans değerlerine sahip 2 adet ARM Cortex-A75 ile 6 adet 1.7 GHz frekans değerlerine sahip ARM Cortex-A55 çekirdeklerini kullanıyor. Aynı zamanda cihaz için 4 GB RAM belleğinin yanında 6 GB RAM belleği seçeneği de bulunuyor.

[ Mediatek Helio P65 işlemcisi hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın. ]

 

Samsung Galaxy A31 teknik özellikleri

Samsung Galaxy A31

Cihaz 6.4 inç ekran büyüklüğüne sahip. Ayrıca telefon 1080×2400 FHD+ çözünürlüğe, 411 ppi piksel yoğunluğuna ve Super AMOLED ekrana sahip. Tüm bunların yanında %84.49 ekran/gövde oranına sahip olan telefonda 60 Hz ekran yenileme özelliği bulunduruluyor.

Cihaz gücünü Mediatek Helio P65 işlemcisinden alıyor. 4 GB RAM belleği bulunduran telefonda ek olarak 6 GB RAM belleği seçeneği de mevcut. 8 çekirdekli, 2.0 GHz frekans değerine sahip olan işlemci aynı zamanda 12 nm üretim teknolojisine sahip. Cihazın depolama alanı 64 GB boyutundayken ek olarak 128 GB depolama alanına sahip olan seçeneği de bulunuyor. Depolama alanı SD kart desteğiyle 512 GB hafızayı destekleyebiliyor. 5000 mAh pil kapasitesine sahip olan telefon 15W hızlı şarj özelliğine de sahip. Bataryanın kendisiyse USB Type-C girişli kabloyla şarj olmaktadır. Ek olarak Samsung Galaxy A31, Android 10 işletim sistemini ve Samsung One UI 2.0 arayüz sürümünü kullanıyor.

Tüm bu özelliklerle Samsung Galaxy A31 güvenilir performans testi olarak görülen AnTuTu‘dan 168600 puan almayı başarıyor.

Telefonun kamerasından da bahsedecek olursak Galaxy A31,  f2.0 diyafram açıklığına sahip 48 megapiksel arka kamerasının yanında f2.2 diyafram açıklığına sahip 8 megapiksel çözünürlüğünde ikinci, f2.4 diyafram açıklığına sahip 5 megapiksel çözünürlüğünde üçüncü ve f2.4 diyafram açıklığına sahip 5 megapiksel çözünürlüğe sahip dördüncü kameraya sahip. Cihazın ön kısmındaysa f2.2 diyafram açıklığına sahip 20 megapiksel çözünürlüğe sahip kamera bulunuyor. Bu kamerayla 30 fps 1080p kalitede çekim yapılabiliyorken arka kameralarla da bu özellik destekleniyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Üretim teknolojisi nedir ? 7 nm, 10nm, 14nm ne ifade etmektedir ?

 

Samsung Galaxy A31 değerlendirmesi

Samsung Galaxy A31

Cihazın tasarımından bahsedecek olursak 159.3 mm boy, 73.1 mm en, 8.6 mm kalınlık ve 185 gram ağırlığa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu değerler günümüzdeki akıllı telefonlar için oldukça ideal ölçülerdir. Aynı zamanda cihazın arka kısmı cam görünümüne ve yan şeritler metalik görünüme sahip. Ancak hem arka kısım hem de yan şeritler plastik malzemeden yapılmış. Cihazın sağ şeridinde ses tuşları ve açma kapama tuşu bulunduruluyor. Alt kısımda Type-C girişiyle hemen yanında hoparlöre yer verilmiş. Cihazın kulaklık girişiyse Typce-C girişinin hemen soluna konumlandırılmış.

Galaxy A31 modeli, işlemcisinden ötürü oyun oynamak için yeterlilik seviyesini karşılasa da oyun oynamak için ideal değildir. Yani sıkı telefon oyuncularına hitap etmemektedir. Oyun dışında sosyal medya uygulamalarıyla beraber diğer tüm uygulamalar için son derece yüksek performansa sahip. Aynı zamanda 5000 mAh kapasiteye sahip olan bataryayla beraber cihazın tek bir şarjla 2 gün boyunca rahatlıkla kullanılabildiğini söyleyebiliriz.

Cihazın kameraları oldukça yüksek çözünürlüklere sahip. Kamera performansının da iyi olduğunu söyleyebiliriz. Kameraların gündüz vakitlerinde yaptığı çekimler son derece kaliteliyken gece çekimlerinin kalitesinin ortalama seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz.

 

Galaxy A31 fiyatı

Samsung Galaxy A31

Tüm bu özelliklere sahip olan Samsung Galaxy A31 akıllı telefonu Mart 2020 tarihinde yaklaşık 3100 TL ile piyasaya giriş yaptı. Aylar geçtikçe cihazın fiyatı ortalama 2800 TL’yi gördü. Ancak Ekim 2020 verilerine göre cihazın ortalama fiyatının 2880 TL olduğunu söyleyebiliriz.

Güncel fiyat bilgisi için Samsung’un sitesine git

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir