1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10 için 7 en iyi animasyon yapma programı

Windows 10 için 7 en iyi animasyon yapma programı
0

Teknolojinin gelişmesi ve internet bağlantısının yaygınlaşması bir takım farklılıkları da beraberinde getirdi. Tüm bu farklılıklar aynı zamanda yeni fırsatların doğmasına sebep oldu. Mesela bilgisayar başında animasyon üzerinde çalışarak geçiminizi sağlayabilirsiniz. Evet, gerçekten animasyon konusunda ustalaşarak bu işten para kazanabilir ve geçiminizi sağlayabilirsiniz. Bunun yüzden Windows 10 işletim sistemi için en iyi animasyon yapma programı listesini hazırladık. Bu sayede yepyeni bir başlangıç yapabilir ve dijital çağın getirdiklerine ayak uydurabilirsiniz.

 

Pencil 2D

Pencil 2DSon derece pratik bir kullanımı olan aynı zamanda tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı olan bir ücretsiz animasyon yazılımıdır. Çok yönlülüğü sayesinde ücretsiz animasyon yazılımları arasında en iyisidir. Yeteneklerinizi, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz oldukça pratik bir uygulamadır.

Kullanıcı arayüzü oldukça basit ve kullanışlıdır. Tüm bunlarla birlikte bu yazılım, normalde ücretli yazılımlarda var olan özellikleri ücretsiz bir şekilde sunuyor. Yazılımla birlikte görüntü ve sesi içe aktarma, kare hızını belirleme, renk ekleme ve çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Tüm grafikleri FLV, Movie, Flash Video ve diğer birçok uzantı olacak şekilde dışa aktarabilirsiniz.

 

Synfig Studio

Synfig StudioKesinlikle denemeniz ve fırsat vermeniz gereken animasyon yazılımlarından bir tanesidir. Synfig Studio, geliştiriciler tarafından ücretsiz olarak sunulan başka bir 2D animasyon yazılımıdır. Windows ile birlikte Mac OS X ve Linux ile uyumlu olan bir yazılımdır. Bu yazılımla çizilen karakterlere profesyonel bir görünüm yaratabilirsiniz. Kullanıcı arayüzü dört farklı pencereye bölünebilir ve düzenleme penceresi, gezgin penceresi, araç penceresi ve ayar parametreleri penceresine sahip olabilirsiniz. Bu pencereler kullanıcıya çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Böylece yazılım üzerinde tam kontrole sahip olabilirsiniz.

 

Daz 3D Studio

Daz 3D StudioModel ön ayarlarını manipüle etmek ve sahnelerden yanı sıra animasyonların oluşmasına yardım edebilecek bir yazılım arıyorsanız Daz 3D Studio yazılımını deneyebilirsiniz. Bu yazılımın yardımıyla nesneleri, havanları ve hatta insanları model olarak kullanabilirsiniz. Yapılması gereken modellerin seçilmesi ve çalışmak istediğiniz aksesuarları model olarak kullanmanız ve istediğiniz tüm dijital animasyon sahnelerini oluşturmaya başlamaktır.

Ama bu yazılım içerisinde kendi modellerinizi oluşturamazsınız. Bu durum kullanıcı için çok büyük bir sorun oluşturmamaktadır. Çünkü yazılım sayesinde en küçük ayrıntılarda değişiklik yapacak özelliklere sahip olursunuz. Yazılımın dezavantajı kendi modelinizi oluşturmanızı izin vermemesinden çok yazılımı öğrenmenin biraz çaba ve zaman almasıdır. Bu yüzden yeni başlayanlar için en ideal yazılımlardan biri değildir.

 

Creatoon

CreatoonEn iyi animasyon yapma programı listesi içerisinde olmazsa olmaz olan yazılımlardan bir tanesidir. Son derece basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Birçok özel efekte ve minimalist bir arayüze sahip olan bir yazılımdır. Mükemmel sonuçlar elde etmek için en karmaşık işlevlerden bazılarını çalıştırma yeteneğine sahiptir.

Yazılımı çalıştırdığınızda her iki tarafta bir menü seçeneği görünecektir. Bu özellikle hızlı erişim konusunda kullanıcıya büyük kolaylık sağlamaktadır. Üzerinde çalıştığınız projede her zaman neler olup bittiğinden kolaylıkla haberdar olabilirsiniz. Ancak Creatoon’da herhangi bir özelleştirme seçeneğine sahip olmazsınız. Proje dosya formatını seçebilirsiniz. Yazılımda animasyonlara özel efektler ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak tüm devam eden işleri manuel olarak kendinizde kaydedebilir yada yazılımın her beş dakikada bir kaydetmesini sağlayabilirsiniz.

Yazılım içerisinde çizim aracını seçiminize ve ihtiyacınıza göre hareket etmesi için kişiselleştirme seçeneklerine sahip olursunuz. Döşemelerde animasyon elamanlarını ayırma seçeneği de bulunmaktadır. Çizim aracının hassasiyetini yada fırça hareketinin ilerlemesini değiştirebilirsiniz.

 

Bryce 7 Pro

Bryce 7 ProWindows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarlar için ücretsiz en iyi animasyon yapma programı arasında güçlü bir seçenektir. Uygulama herhangi bir sanat eserine gerçekçi arka plan eklemenizi sağlar. Diğer kullanışlı özellikleri arasında sahneler, insanlar, vahşi yaşam karakterleri ve çok daha fazlası bulunur. Ek olarak bulutlar, manzara, su, gökyüzü, kayalar, bitki örtüsü, sis ve diğerleri gibi önceden oluşturulmuş çok sayıda arka plan mevcuttur. Arayüzünün kullanımı ve etkileşimi oldukça kolaydır.

Animasyonlara gerçekçi bir dokunuş katmak isteyenler için Bryce 7 Pro oldukça idealdir. Windows 10 ve Mac OS X işletim sistemiyle uyumlu olan yazılım, 3B animasyon yazılımı ve sınırlı özelliklerle gelen ücretsiz sürümüyle kullanılabilmektedir. Gelişmiş özelliklerin kullanılabilmesi için ücretli sürüme geçilmelidir.

 

Mixamo

Mixamo

Adobe ailesinin bir parçasıdır ve oldukça niş bir 3D animasyon yazılımıdır. Kullanımı son derece kolaydır. Mixamo yazılımına hakim olmak için uzman olmanıza yada 3B bilgisine sahip olmanız gerekmemektedir. Bu nedenle hemen hemen herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Yazılım büyük bir animasyon kitaplığıyla birlikte gelir. Örneğin karakterinizin ortaya koyduğu tüm adımları canlandırmanız gerekmemektedir. Bunun yerine Mixamo’nun mağazasına gidebilirsiniz. Burada ihtiyacınaza göre uygun olan animasyonu seçebilirsiniz. Böylece zaman yönünden büyük kazanç sağlayabilirsiniz.

 

Plastic Animation Paper

Plastic Animation Paperİnternette bulabileceğiniz en iyi 2D animasyon yazılımları arasındadır. Kolay kullanımı ve sayısız araçla birlikte kullanıma hazır olan bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde fikirleriniz doğrultusunda müthiş animasyonlar oluşturabilir ve 2D çizgi filmler yapabilirsiniz. Hem hızlı hem de güvenilir çözüm arayan animatörler için Plastic Animation Paper, oldukça başarılı bir yazılımdır diyebiliriz.

Tüm hızlı çizim hareketlerini, kaba taslak olarak yaptığınız işlemleri canlandırmanız için alanı bu yazılımın yardımıyla yönetebilirsiniz. Sadece bununla sınırlı kalmayan yazılım aynı zamanda belirli hareket için konseptleri kolay bir süreçle analiz etmek için size gerçek zamanlı öneriler sunmaktadır.

Birçok pratik özelliği bünyesinde bulundurur. Örneğin bunlardan bazıları çerçeve hızını ayarlama, çizime renk ekleme, müzik ekleme, yakınlaştırma ve uzaklaştırma gibi özellikler bulundurmaktadır. Çizim bölümünü tamamladıktan sonra yazılımla tüm bunları PNG, AVI, GIF, TGA ve birçok farklı uzantıyla kaydedebilirsiniz. Windows 10 işletim sistemiyle birlikte bu yazılımı Mac OS X cihazlarla da uyumludur. Aynı zamanda iPad uygulaması olarak kullanılabilir.

 

Windows 10 işletim sistemi için en iyi animasyon yazılımları listesi bu şekildedir. Burada birçok açık kaynaklı ve ücretsiz animasyon yazılımlarına yer verdik. Ancak ücretsiz sürümünde kısıtlı özellikler içeren ve gelişmiş özellikler için ücretli sürüme geçmenizi isteyen yazılımlara da yer verdik.

Dijital çağda hayal gücünü kullanıp animasyonlar oluşturan ve bu iş sayesinde geçimini sağlayan birçok insan bulunmaktadır. Animasyon konusunda ustalaşmak için burada sıraladığımız yazılımlardan yardım alabilirsiniz.

Kaynak: https://techcult.com/best-animation-software-for-windows-10/
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir