1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows Defender Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows Defender Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
0

Windows 10 işletim sisteminde dahili bir güvenlik yazılımı bulunmaktadır. Daha önceki Windows sürümlerinde yüklenebilen Microsoft Security Essentials yazılımı Windows 10’da Defender ismiyle tümleşik bir şekilde bulundurulur. Bazı yazılımları, uygulamaları yada oyunları yüklerken Windows Defender kötü amaçlı yazılım tespit edebilir. Bu sebeple bazı kullanıcılar Windows Defender kapatma gereksinimi duyar. Ancak Windows Defender’ın nasıl devre dışı bırakılacağını bilemeyebilirler.

Windows 10 Defender kapatma işleminden sonra cihazınızda istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Mesela kurulumu engellenen uygulama, yazılım yada oyunları kurabilirsiniz. Yada Windows Defender kaynaklı engellenen dosyanın engelini kaldırabilir ve dosyayı sorunsuz bir şekilde indirebilirsiniz. Ancak Windows Defender yazılımı devre dışı bırakıldıktan sonra cihazınızın savunmasız durumda kalacağını unutmayın. Bu sebeple cihazınızda çalışan kötü amaçlı yazılım, internetteki gizliliğinizi riske atabilir ve size maddi, manevi zarar verebilir.

 

Windows Defender Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows Defender kapatma işlemi için öncelikle yazılımın arayüzüne ulaşmanız gerekmektedir. Daha sonrasında koruma seçenekleri arasından Windows Defender’ı devre dışı bırakabilirsiniz. Defender’ı kapatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1.ADIM: Sağ alttaki Windows Defender logosunu tıklayarak yada arama motoruna “defender” yazıp Windows güvenliği sekmesini açmanız gerekmektedir.

Defender

 

2.ADIM: Daha sonrasında açılan sayfanın sol kısmındaki menüden yada giriş sayfasında da bulunan Virüs ve tehdit koruması penceresine gitmelisiniz.

Windows Defender

 

3.ADIM: Açılan sayfanın alt kısmında yer alan Virüs ve tehdit koruması ayarları başlığı altındaki Ayarları Yönet seçeneğine tıklayın.

Windows Defender kapatma

 

4.ADIM: Burada var olan Gerçek zamanlı koruma seçeneğini kapalı konumuna getirin.

Windows Defender kapatma

 

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra Defender yazılımı devre dışı kalacaktır. Ancak Windows Defender, kalıcı olarak devre dışı bırakılamaz. Herhangi bir Windows güncelleştirmesi yada yeniden başlatma işleminden sonra tekrar etkin hale gelir. Eğer Defender’ın tamamen devre dışı kalmasını istiyorsanız başka bir güvenlik yazılımı kurmalısınız.

 

Windows Defender’ı Nasıl Tamamen Kapatabilirim?

Windows Defender yazılımını tekrar etkin hale gelmeyecek şekilde tamamen devre dışı bırakmak (kapatmak) için cihazınıza başka bir antivirüs yazılımı kurmalısınız. Böylece Defender o yazılımı algılayacak ve cihazınızın güvenliğini o yazılıma teslim edecektir. Kurmuş olduğunuz antivirüs yazılımının gerçek zamanlı korumasını süresiz olacak şekilde devre dışı bırakabilir ve böylece uygulama kurulum ve dosya indirme işlemlerinde güvelik tedbirlerinin tamamen devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Defender yazılımını kalıcı bir şekilde devre dışı bırakmak iyi bir fikir mi?

Bu kesinlikle iyi bir fikir değildir. Defender yazılımı her ne kadar hafif – eskiden sistemi oldukça yoran bir yazılımdı ama artık değil – bir yazılım olsa da cihazınızda temel koruma tedbirlerini sağlayabiliyor. Özellikle yüksek kaynak tüketimine sebep olan Truva atı yazılımlarının analizi konusunda oldukça başarılı olan Defender, Spyware, Worm ve diğer yazılımlara karşı iyi denebilecek bir performans sergileyemiyor.

Ancak cihazınızda gerçekten de kayda değer koruma sağlayabiliyor. Eğer bu yazılımı kalıcı olarak devre dışı bırakırsanız ve bilgisayarınızı bu şekilde uzun süre kullanırsanız, internet bağlantısıyla etkileşime geçtiğiniz herhangi bir sitede yada kurduğunuz herhangi bir uygulamada güvenliğinizi riske atmış olursunuz.

  • Windows Defender yazılımını kalıcı olarak devre dışı bırakmak için hangi antivirüs yazılımını kurmalıyım?

Bu aslında tamamıyla size kalmış bir konudur. Ancak bir tahminde bulunacağız… Muhtemelen Defender’ı iki sebepten dolayı tamamen devre dışı bırakmak istiyorsunuzdur. Bunlardan ilki daha az RAM ve CPU kullanımı elde etmeyi amaçlamaktır. İkincisi de internetten herhangi bir şey indirirken yada bilgisayarınıza uygulama kurarken Defender engelini ortadan kaldırmaktır.

Eğer gerçekten de bu iki sebepten dolayı Defender’ı kalıcı olarak devre dışı bırakmak istiyor ve bunun için antivirüs yazılımı kurmayı düşünüyorsanız 360 Total Security’i tavsiye ediyoruz. Çünkü bu yazılım, hem çok az kaynak kullanıyor hem de tek bir tıklamayla kolaylıkla devre dışı bırakılabiliyor.

Ancak 360 Total Security yazılımının gerçek zamanlı koruması çok kötü bir performans sergilemektedir. Aynı zamanda kötü amaçlı yazılım analiz motoru da çok kötü performans sergilemektedir. Bu yüzden 360 Total Security yazılımının günümüz şartlarında cihazınızın güvenliği için yetersiz olabileceğini unutmayınız.

360 Total Security yazılımına gitmek için tıklayın

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir