1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 10’da Aynı Dosyaları Bulma

Windows 10’da Aynı Dosyaları Bulma
0

Bilgisayar performansının yavaşladığını mı düşünüyorsunuz? Çok az depolama alanına sahip olmak, yavaş bilgisayar performansının en önemli nedenlerinden biridir. Bu yavaşlık, genellikle sabit diskinizde çok fazla dosya bulunmasından kaynaklanır. Dosyalarınızı yerel sürücünüze kaydetmek isterseniz, aynı içerik olarak sayılan dosyalara sahip olma ihtimaliniz artar. Bu durumda aynı dosyadan birkaç kez bilgisayarınızda bulunma durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kopya dosyalardan kurtulmak, aynı dosyaları bulma ve silme işlemini yapmak için fazla bir zahmete girmeniz gerekmemektedir.

Birbirleriyle aynı isme sahip olan dosyaları silmek istediğinizde bilgisayarınızda tek bir tıklamayla tarama yapmanız yeterli olacaktır. Birbirinin aynısı olan dosyaları hızlı bir şekilde taratarak tespit edebilir ve silebilirsiniz. Bu tarama işleminin sonucunda dosya türü, dosya adı, dosya boyutu verilerine göre aynı dosyaları bulabilir ve gereksiz yer kullanımını azaltabilirsiniz. Basit bir arayüze sahip olan bu yazılımlar sayesinde bilgisayardaki aynı dosyaları bulmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Gereksiz dosyalar olmak üzere hangi dosyanın silinip silinmeyeceğinin kararını verebilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Aynı Dosyalar Nasıl Bulunur?

Çift dosyaları bulma işlevini sağlayan yazılımlarının nerdeyse hepsi ücretsiz bir programdır. Ancak tam olarak ne aradığınızı bilmiyorsanız, bilgisayardaki dosya türüne göre aynı dosyaları bulma ve silme işlemi oldukça zordur. Sahip olduğunuz diğer tüm dosyaların aynı dosyalarını tek tek manuel olarak aramayı deneyebilirsiniz. Ancak, bu şekilde dosya aramak ve silmek, oldukça zor ve yorucu bir işlemdir.

Birbirinin aynısı olan dosyaları bulmak için bazı programlar kullanılmaktadır. Bu programlar sayesinde aynı dosyaları bulma işlemini gerçekleştirmek ve bu dosyalardan kurtulmak oldukça kolaydır. Aynı dosyaları bulma programı için internette birçok ücretsiz yazılım bulunmaktadır. Ancak bunlardan bazıları oldukça popülerdir. Sizler için popüler ve ücretsiz olan bazı yazılımlara bu makalede değindik. Tamamen ücretsiz bir şekilde bu işlem için kullanabileceğiniz bazı programlar şunlardır;

 

Auslogics Duplicate File Finder

Bilgisayarınızda aynı dosyaları bulma işlemi için en iyilerinden biri Auslogics Duplicate File Finder uygulamasıdır. Basit, verimli ve kullanımı kolaydır. Teknoloji konusunda çok iyi olmayan birinin bile kolay bir şekilde yükleyerek kullanabileceği bir arayüze sahiptir.

 

CCleaner

 Programın adı tanıdık geliyorsa, bu temizleme aracı bilgisayarınızda zaten bulunuyor olabilir. CCleaner aynı zamanda popüler bir gereksiz dosya ve disk temizleyicisidir. Zaten bu programa sahipseniz, ihtiyacınız olan işlevi bulmak için Araçlar menüsünü incelemeniz yeterli olacaktır.

Aynı Dosya Bulucu özelliğini kullanarak, buradan, aramanızı ada, içeriğe veya değiştirilme tarihine göre eşleştirmek için özelleştirme yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın yerel disk sürücülerinize bakmasını sağlayabilen özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

CCleaner yazılımıyla aynı isimdeki dosyaları bulmak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • CCleaner yazılımını cihazınıza kurun. Kurulum dosyasını edinmek için buraya tıklayın.
  • CCleaner yazılımı açtıktan sonra Araçlar > Aynı Dosya Bulucu sekmesine gidin.

Bu sekmede aynı isimdeki dosyaları bulabilir ve işinize yaramayacak olanları silebilirsiniz.

 

Aynı Dosyaları Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Aynı dosyaları silme işlemini yapmanın da birkaç yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki, aynı dosyaları bulma programınızın bulmuş olduğu dosyaları manuel olarak silmenizdir. Ancak bu işlem çok zor ve uzun zaman alan bir işlem olacaktır. Bu yüzden bu işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek için de bazı programlar bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilineni Duplicate Cleaner Pro programıdır.

 

Duplicate Cleaner Pro

Basit bir arayüz ve çeşitli özellikler ile Duplicate Cleaner Pro harika bir araçtır. Yalnızca aynı dosyaları aramakla kalmaz, aynı zamanda bunları silme seçeneğini de kullanıcılarına sunar.

 

Aynı Resimleri Bulma

Resimlerinizi bilerek ya da istemeden birkaç farklı yere kopyalamış olabilirsiniz. Bu durumda aynı resim birden çok yerde gereksiz alan kaplayabilir. Bunun için kullanabileceğimiz bir program ise dupeGuru programıdır.

 

dupeGuru Picture Edition

Adından da anlaşılacağı gibi, Picture Edition görüntü dosyalarının kopyalarını bulmanıza yardımcı oluyor. Buna JPG/JPEG, PNG, TIFF, GIF ve BMP formatlarındaki görüntü dosyaları da dahildir. dupeGuru, düzenlenmiş bir görüntünün kaynağını bulmanıza yardımcı olur.

dupeGuru Picture Edition’ın en güzel yanı, dosyanın içeriğine bakmasıdır. Bu, farklı dosya adlarına sahip olsalar bile kaydedilmiş resimlerin kopyalarını tanımlayabileceği anlamına gelir. Küçük düzenlemelere sahip dosyalarla bile eşleşir.

Oldukça basit arayüze sahip olan bu yazılımla isterseniz cihazınızdaki aynı resimleri bulabilir ve bunlardan gereksiz olanlarını silebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir