1. Anasayfa
  2. Donanım

Kablosuz farelerde güvenlik açığı var

Kablosuz farelerde güvenlik açığı var
0

Marcus Meng adlı araştırmacı birçok insanın kullanmış olduğu Logitech kablosuz donanımlarda güvenlik açığı tespit etti.Konu hakkında Logitech’i uyardı.Logitech ise konu hakkında herhangi bir güvenlik tedbiri getirmedi.

Marcus Meng adlı güvenlik araştırmacısı Logitech markalı kablosuz farelerde güvenlik açığının olduğunu tespit etti.Bu açık sayesinde kötü niyetli kişiler tarafından binlerce insan siber saldırıya uğrayabilir.Bu saldırılar sonucunda cihazlarının kontrolü üçüncü bir şahıs tarafından ele geçirilebilir.

Kablosuz fare ile bilgisayar arasındaki bağlantı ile sisteminize kötü niyetli biri giriş yapmışsa,bilgisayar ile fare arasında şifreli bir bağlantı yapılsa bile sisteminize giriş yapan bu kişi şifreyi çözme durumu bulunmaktadır.Sadece şifrenin tespit edilmesiyle kalmayıp cihazınızın güvenlik duvarını da aşabilmektedir.

Marcus Meng adlı araştırmacının tespit ettiği bu açık üzerine Logitech firmasına bu durumu izah ettiğini ancak Logitech firmasının birkaç basit önlem dışında hiçbir güvenlik tedbirinin getirmediğini ifade etti.Ayrıca Marcus,bu güvenlik açığının “Unifying” yazılımı ile kablosuz cihazlar arasında bağlantı kurabilmek için 2.4 GHz radyo frekansını kullandığını belirtti.

Unifying adlı yazılım ise birçok kişinin cihazında hala kullanılmakta olan Logitech donanımlarında 2009 yılından beri bulunmaktadır.Logitech’in ürünleri hem sıkça kullanılan ürünler olması,2009 yılından beri böyle bir güvenlik açığının olması ve Logitech’in bu duruma karşı herhangi bir önlem almaması geniş çaplı bir siber saldırının habercisi olabilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir