1. Anasayfa
  2. Android

Huawei’den Google Play Store alternatifi


0

Telefon piyasasında günümüzün en önemli markalarından biri olan Huawei,yakın zamanda kendi uygulama yükleme platformunu geliştirdi.Huawei şirketi ile Google arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda Huawei markalı akıllı telefonlar için Google Play Store tarzı uygulama mağazası geliştirildi.Platformdaki gelişmeler Londra’da düzenlenen etkinlikte bilgilendirme amacıyla paylaşıldı.

ABD ile Huawei şirketi arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda Huawei şirketi yeni bir adım atarak Huawei Mobile Services (HMS) sistemini geliştirmişti.Londra’da düzenlenen etkinlikte HMS Core için 55.000 uygulamanın kayıt edildiği ifade edildi.Ayrıca geliştiriciler için konum izleme,makine öğrenimi,sağlık ve benzeri 24 kitin sunulduğu belirtildi.
Huawei’nin kendi uygulama mağazası AppGallery’de şuan için 400 milyon civarında aylık aktif kullanıcının üzerine çekildiği söylenirken birçok mobil hizmetlerle bağlantının arttırmak istendiği belirtildi.Şuan için bağlı uygulamalar Huawei Browser ile Assistant olarak varsayılıyor.
Açıklanan bu ifadelerin ardından Huawei markasının akıllı telefonları merkez edinerek tablet,giyilebilir teknoloji ve bilgisayar gibi akıllı cihazların birbirlerine bağlamak istediğini belirtti.
Londra’daki etkinlikte İngiltere ve İrlanda’da geliştirici sektörüne 20 milyon Sterlin yatırım yapılacağı belirtildi.Bu durumun sonucunda geliştiricilerin Huawei Gallery’e  yükledikleri uygulamalar için ocak ayının sonunda 20.000 Sterlin’e kadar para kazanabilecekleri belirtildi.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir