Oppo hakkında merak edilenler
0

Acun Ilıcalı ve Oppo reklamı sayesinde yine kendinden söz ettiren Oppo, merak konusu oldu. Bu reklamdan sonra birçok kişi “Acun Oppo reklamından ne kadar aldı ?” sorusunu merak etmeye başladı. Adını bir kez daha reklamlarla duyuran marka, “Oppo kimin ?“, “Oppo hangi ülkenin ?“, “Oppo kimin markası ?” sorularının sıkça sorulmasına sebep oldu.

Günden güne gelişen ve akıllı telefon piyasasında Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi gibi markaların yanında yer almak isteyen Oppo adını yayımlanan reklamlarla sıkça hatırlatıyor. Son yılların mobil fotoğrafçılığı konusunda yeniliklere imza atan Oppo, öz çekim konusunda gelişmiş telefonlar üretmeyi hedef haline getirmiş durumda. 5 MP, 16 MP çözünürlüğe sahip, motorlu dönen yapılı, Ultra HD özelliği ve 5x Dual Kamera Zoom teknolojisini bulunduran telefonlarıyla bunu başaracak gibi gözüküyor. IDC’ye göre Oppo markası 2017 yılında dünya çapında telefon markası sıralamasında dördüncülüğe yerleşti.

 

OPPO HANGİ ÜLKENİN ? OPPO KİMİN ?

Telefon piyasasında çeşitliliğin, kullanım oranının ve teknolojinin artması sonucunda farklı markalarda ilgi odağı olabiliyor. Oppo’da bu farklı markalardan biridir. Haliyle geliştirdiği telefonlar, yayımladığı reklamlar sonucunda bazı kullanıcılar Oppo hangi ülkenin ?, Oppo kimin markası ?, Oppo kimin ? gibi sorular sorabiliyor.

Öncelikle Oppo bir Çin markasıdır. Günümüzde akıllı telefon markası olarak bilinse de aslında elektronik üretici markasıdır. Akıllı telefon çağından önce Oppo, MP3 çalar, medya oynatıcısı, LCD TV, e-kitap okuyucusu, DVD/Blu-Ray oynatıcısı ve mobil telefon üretiyordu. 2004 yılında kurulan bu şirket 2008 yılında telefon üretimine başladı. Oppo’nun kurucusu aynı zamanda BBK’nın kurucusu olan Duan Yongping’dir.

 

ACUN OPPO REKLAMINDAN NE KADAR ALDI ?

Acun Ilıcalı ve Oppo reklamı sayesinde yine akıllı telefon piyasasında konuşulmaya başlanan Oppo markasının magazinsel yanları da bulunuyor. Örneğin birçok kullanıcı “Acun Oppo reklamından ne kadar aldı ?” sorusunu çok merak ediyor.

 

Dilerseniz Acun Ilıcalı Oppo reklamını aşağıdan seyredebilirsiniz.

 

Acun Ilıcalı Oppo reklamında sadece kendisi oynamamış ve kızlarını da oynatmıştır. Oppo’nun Acun reklamında ne kadar ödeme yaptığı kesin olarak bilinmiyor. Bu miktar, birinci ağızlar tarafından da açıklanmıyor. Ancak yapılan tahminler, söylentiler doğrultusunda Acun Ilıcalı’nın Oppo reklamından en az 5 milyon lira aldığı yönün de ifadeler sıkça belirtiliyor. Diğer bir tahmine göre de bu reklam için yapılan ödeminin 20 milyon lira tutarında olduğu belirtilmektedir.

Gerek tasarımıyla gerekse magazinsel yönüyle adından sıkça bahsettiren Oppo, geliştirdiği telefonlarla günden güne daha fazla tercih edilmeye başlanıyor. Marka özellikle Türkiye’de fiyat/performans oranını iyi yakalayan modelleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Bunun sonucunda Oppo telefonları daha fazla merak edilmeye başlanmıştı.

 

İşte Oppo’nun bazı akıllı telefonları modelleri ve özellikleri…

 

Oppo A91

oppo a91

6.4 inç AMOLED FHD+ ekranıyla Oppo A91, gücünü MediaTek MT6771v (Helio P70) işlemcisinden alıyor. 8GB RAM belleği, 128 GB depolama alanıyla birlikte A91, yeterlilik seviyesi için bütün ihtiyaçları karşılıyor. Cihaz, her ne kadar MediaTek işlemcisiyle beklenmedik tepkilerin ortaya koyulmasına yol açsa da teknik özellikleri ve sergilediği performans sayesinde kullanıcısını memnun ediyor. 4025 mAh kapasiteli batarya sayesinde gayet başarılı bir pil performansı sergileniyor. Kamera kısmına değinecek olursak arkada 48 MP / 8 MP / 2 MP / 2 MP çözünürlüklere sahip dört adet kamera bulunduruluyor. Ön kısımdaysa 16 MP çözünürlüğe sahip bir adet kamera bulunduruluyor.

Oppo A91 telefonunun fiyatıysa 2020 yılı içerisinde Haziran ayını ortalama 4100 TL ile kapatıyor. Temmuz ayında bu değer 3700 TL’ye kadar düşüyor. Sonrasında bu düşüş 3500 TL değerine kadar düşmüşken kısa süreliğine tekrar 3600 TL değerine yükseliyor. Şuan en güncel verilere göre bu telefon ortalama 3450 TL fiyat etiketiyle satılıyor.

 

Oppo A72

oppo a72

FHD+ 6.5 inç ekranlı Oppo A72, Snapdragon 665 işlemcisiyle birlikte  4 GB RAM belleği, 128 GB depolama alanı ve 5000 mAh pil kapasitesi özellikleriyle Oppo A52 modeliyle neredeyse birebir aynı teknik özelliklere ev sahipliği yapıyor. Ancak daha yüksek kapasiteli depolama alanı ve geliştirilmiş kameralarıyla bu model, fotoğraf ve video çekme meraklısı olan kullanıcılara hitap ediyor.

Oppo A72 akıllı telefonunun fiyatı konusunda konuşmak gerekirse 2020 yılının Temmuz ayında ortalama 3800 TL fiyat etiketlerinde seyrederken Temmuz ayının ortalarında 3900 TL değerlerine yükselmiştir. Ancak Ağustos ayına gelindiğinde telefonun ortalama fiyatının neredeyse 3000 TL’ye sabitlendiğini söyleyebiliriz.

 

[ Snapdragon 665 işlemcisi hakkın kapsamlı bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayın. ]

 

Oppo A52

oppo a52

FHD+ 6.5 inç ekranı bulunan Oppo A52, gücünü Snapdragon 665 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci, günlük kullanımda bir akıllı telefonun bütün ihtiyacını kolaylıkla karşılamaktadır. Aynı zamanda verimlilik konusunda başarılı performans sergilemektedir. Telefon, 4 GB RAM belleği, 64 GB depolama alanı ve 5000 mAh pil kapasitesi sayesinde sıradan bir akıllı telefon kullanıcısının isteklerini kolaylıkla yerine getirecektir. Kamera özelliklerine değinecek olursak 12 MP / 8 MP / 2 MP / 2MP çözünürlüklere sahip dört adet arka kamera yer alırken ön kısımda 16 MP çözünürlüğe sahip bir kamera yer alıyor.

Oppo A52 akıllı telefonunun fiyatı 2020 yılının Temmuz ayında 3400 TL civarında seyrediyordu. Bu fiyat değeri sonraki zamanlarda 2900 TL civarına düştü. Güncel verilere göre telefonun fiyatı Ağustos ayı boyunca ortalama 2800 TL ile 3000 TL fiyat etiketleri arasında 2900 TL fiyat etiketiyle piyasaya da kalacaktır .

[ Snapdragon 665 işlemcisi hakkın kapsamlı bilgi almak istiyorsanız buraya tıklayın. ]

 

Oppo A12

oppo a12

6.22 inç, HD+ ekranıyla Oppo A12, daha çok fiyat/performans oranı iyi bir telefon olma isteğiyle piyasaya çıkarılmıştı. 4230 mAh pil kapasitesi sayesinde batarya konusunda hiç bir sorun yaşatmayan A12, MediaTek MT6765 (Helio P35) işlemcisinden güç alıyor. Aynı zamanda bu cihazın 4 GB RAM belleği ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Kamera kısmında 13 MP / 2 MP çözünürlüğe sahip iki arka kamerayla birlikte 5 MP ön kamera bulunduruluyor.

Oppo A12 akıllı telefonunun fiyatı 2020 yılı boyunca 2900 TL ile 2700 TL arasında yer alıyor. Güncel verilere göre A12, Ağustos ayı için şuan ortalama 2800 TL fiyat etiketiyle satılıyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir