1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları 2021

En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları 2021
0

Dizüstü bilgisayarlar kullanımı ve taşıması rahat olduğu için en fazla tercih edilen bilgisayar çeşitlerindendir. Tüm donanımları kendi içinde olduğundan kullanımında bazı problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu problemlerin başında ise donma ve performans hızı geliyor. Bu nedenle dizüstü bilgisayar alırken en iyisini almaya gayret gösterilmeli. En iyi dizüstü bilgisayar markaları 2021 yılında kullanıma hazır halde bulunuyor.

Bilgisayar kullanıcıları 2021 yılına gelindiğinde en iyi dizüstü bilgisayar markaları nelerdir sorusunun cevabını merak ediyor. Son yıllarda çıkan dizüstü bilgisayarların çoğu çok iyi donanıma ve işlemciye sahiptir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte markalar kendi aralarında büyük bir rekabete girmiş her marka en iyi modeldeki laptopını üretmeye çalışmıştır. Bu da kullanıcılara olumlu yansımıştır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

En İyi Dizüstü Bilgisayar Markaları Hangileridir?

En iyi laptop markaları 2021 yılında en iyi yazılıma ve donanıma sahip olanlardır. Performans hızı ve kapasitesi en iyi olan bu laptoplar maliyet açısından da önemlidir. En iyi her zaman en pahalı demek değildir. Özellikleri ve gösterdiği performansa göre maliyeti uygun olan bilgisayarlar da en iyi diyebileceğimiz bilgisayarlardır.

Peki, en iyi dizüstü bilgisayar hangisi diye soruyorsanız doğru yerdesiniz. Aşağıda hazırlanan en iyi laptop markalarını inceleyebilirsiniz.

 

Macbook Air

Macbook AirApple şirketi tarafından üretilen ve kullanıma sunulan macbook air 2021 yılında en iyi laptop markalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Macbook Air tasarımında gümüş, altın ve uzay grisi olarak 3 renk seçeneğine sahip. 13 inç büyüklüğe sahip olan ekranı siyah çerçeveyle kaplanmıştır. Bu dizüstü bilgisayarın kapağı çok hafif olduğundan rahatlıkla açınıp kapanabiliyor.

Macbook Air’in led aydınlatmalı ekranı 2560×1600 piksel çözünürlüğe sahip. Her kullanıcı için yeterli parlaklığa sahip olan ekran 16:10 görüntü oranıyla daha düşük çözünürlükteki görüntüleri keskin bir biçimde elde etmemizi sağlıyor. Bu özelliği Iphone ve Ipad cihazlarında gördüğümüze benziyor.

Ekran IPS teknolojisine sahip olduğundan geniş görüş açılarına sahiptir. Uzaktan bakıldığında herhangi bir renk kayması olmuyor. True Tone teknolojisi Iphone ve Ipad’lerin ekranlarında olduğu gibi bu ekranda da vardır. Bulunduğu ortamın ışık düzeyine göre parlaklığın sıcaklığını otomatik olarak ayarlar. Beyaz rengin yoğun olduğu ekranda çok net bir şekilde bu özelliği görülüyor.

M1 işlemciye sahip olan Macbook Air bir önceki modeline göre 3,5 kat daha hızlı çalışıyor. M1 çip 16 GB belleğe, 2 TB depolama kapasitesine sahiptir. 18 saat pil ömrüne sahip olan bu laptop alabileceğiniz en iyi dizüstü bilgisayar markasından biri. 10.999 TL’den Türkiye’de satışa sunuluyor.

 

HP Spectre X360 14

HP Spectre X360 14

Windows severler için en iyi laptoplardan olan HP Spectre X360 14 sağlam bir yapıya sahiptir. Güzel görünümüyle beraber 11. nesil Intel işlemcisi ile herhangi bir donma olmadan hızlı bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Cihaz ortalama olarak 10 saatlik pil ömrüne sahiptir.

Cihaza dışarıdan baktığımızda 3:2 geniş ekrana sahip olduğunu görebiliriz. FHD, OLED ve 1000-nit seçenekleriyle istediğiniz çözünürlüğe kavuşabilirsiniz. Spectre’nin yan tarafına manyetik olarak konulan kalem ile tablet şeklinde de kullanabilirsiniz. Dokunmatik ekranı çok rahat ve konforlu bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Piyasada bulunan ve satın alabileceğiniz en iyi windows laptoplarından biri olduğunu söyleyebiliriz. 1 TB SSD ve 16 GB belleğe sahip olan bu eşsiz bilgisayarı 14.000 TL civarlarında satın alabilirsiniz.

 

HP Envy X360

HP Envy X360En iyi bilgisayar en pahalı bilgisayar değildir sözümüzün karşılığı olan HP Envy X360 uygun fiyatta alabileceğiniz en iyi dizüstü bilgisayardır. 8-9 bin TL civarlarında sahip olabileceğiniz bu bilgisayar ile en iyi performansı alabilirsiniz.

Envy’i bu kadar eşsiz yapan şeylerden biri ise yüzde 88’lik ekran oranıyla neredeyse çerçevesiz bir ekrana sahip olmasıdır. Bu ekran aynı zamanda kendi içerisinde de birçok özelliği barındırıyor. Dokunmatik olma özelliği öne çıkanlardan bir tanesidir.

AMD 4000 serisi tarafından desteklenen bu cihaz performans hızıyla da birçok markaya rakip olabiliecek düzeyde. Üst düzey entegre edilmiş Radeon grafikleriyle beraber en iyi oyun performansını yakalamanızı sağlıyor.

 

Macbook Pro 13

Macbook Pro 13Macbook Air’e göre daha ağır iş yüklerini kaldıran Macbook Pro 1199 ila 1499 dolar arasında satışa sunuluyor. Bu inanılmaz hızlı performansa sahip dizüstü bilgisayar ek olarak Touch Bar özelliğiyle Air’in önüne geçiyor. Aynı işlemciye sahip olsalar da Pro’nun havasız fan içermesi işleri daha hızlı ve uzun bir süre sürdürmesini sağlıyor.

 

Dell XPS 13 2’si 1 Arada

Dell XPS 13 2’si 1 Aradaİntel’in en yeni 11. Nesil işlemcisine sahip olan Dell XPS 13 2’si 1 arada neredeyse çerçevesiz, 16:10 ekrana ve sağlam kasaya sahiptir. 16 GB RAM, 512 GB depolama kapasitesine sahip olan bu cihazın pil ömrü tüm gün sürebilir. Yapılan testler sonucunda 10. Nesil bilgisayarlardan çok daha iyi bir performan ile 60 FPS’yi kırdığı gözlemlenmiştir. Dell’den 1499 dolar karşılığında bu dizüstü bilgisayara sahip olabilirsiniz.

 

Dell XPS 13

Dell XPS 13Dell XPS 13 mükemmel performansı, 16:10 ekranı ve sağlam kasası ile öne çıkan bir diğer laptop. Bu model 2’si 1 arada kadar iyi olmasa da herhangi bir yavaşlama veya hız problemiyle karşılaşmıyorsunuz. Yapılan testler sonucunda hem medya hem de oyun çalışmalarında 10. nesil selefinden çok daha başarılı olduğu gözlemlendi. 2’si 1 arada modeli size pahalı geldiyse bu modeli 1150 dolardan satın alabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Asus Rog Zephyrus G14

Asus Rog Zephyrus G141150 dolara benzer donanımlara sahip bilgisayarlardan daha uyguna alabileceğiniz Asus Rog Zephyrus G14 çok güçlü bir dizüstü bilgisayarıdır. AMD işlemciye sahip bu bilgisayar zorlu oyunları en yüksek ayarda herhangi bir sorun çıkarmadan çalıştırıyor.

Cihaz ortalama 9 saatlik pil ömrüne sahiptir. Harika bir retro görünümüne sahip olan bu laptop iş ve günlük çalışmalarınız için çok uygun. Dokunmatik ekranının yanında çok sessiz çalışma özelliğini de barındırıyor.

 

Macbook Pro

Macbook ProMac kullanan uzmanların en fazla tercih ettiği Apple firmasının üretimi olan Macbook Pro kullanıcılar için en iyi dizüstü bilgisayardır. Zarif bir görünüme sahip olan bu cihaz çok sessiz bir şekilde çalışır. Klavyesindeki milimetrik tuşlar olağanüstü bir yazma konforu sağlamasa da birçok cihaza göre çok daha iyi.

Macbook Pro 16 inç bir ekrana sahiptir. 1 TB depolama hafızasına, 16 GB RAM belleğe sahip olan bu cihaz 2.3 GHZ ile inanılmaz bir performans hızı sunuyor. 8 çekirdekli 9. Nesil Intel işlemci özelliği bulunur. 4.8 GHZ’e kadar çıkabilen Turbo Boost özelliği ile performans hızını çok daha yükseklere çıkarıyor.

Macbook Pro size en iyi ses imkanını sunar. Laptopun her iki tarafında toplamda 3 hoparlör bulunuyor. Bu sayede kaliteli ve yüksek seste duyulabilir hoparlöre sahip olmanızı sağlıyor. Ayrıca video, ses ve resim düzenleme için en iyi imkanlara sahip olan bu harika cihazı 2199 dolara satın alabilirsiniz.

 

HP Elite Dragonfly

HP Elite DragonflyBir iş uzmanıysanız ve işlerinizi laptop üzerinden hallediyorsanız en iyi seçim HP Elite Dragonfly olacaktır. SureView Reflect teknolojisine sahip HP’nin süper güvenli ilk Dragonfly’dır. Bu özelliği sayesinde ekranınızı renklendirerek siz çalışırken etrafınızdaki meraklı gözlerin ekranınızı görmesini engeller. Renkli olmadığında 700 nitin üzerine çıkan ekran parlaklığıyla oldukça parlak ve geniş görüş açısına sahiptir.

HP Elite sahip olduğu Dragonfly ile Tile izleyici içeren ilk dizüstü bilgisayardır. Akıllı telefonunuzla cihazınız kaybolduğunda Tile izleyici sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun bulabilirsiniz. Dizüstü bilgisayar kapalıyken tile izleyici bir süre çalışmaya devam eder. Eğer en iyi bilgisayarı arıyorsanız dragonfyl ile en iyisi HP Elite Dragonfly’dır. HP’de 2129 dolardan satın alabilirisiniz.

 

Lenovo Chromebook Duet

Lenovo Chromebook DuetÇocuklar için eğer bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız en iyisi Lenovo Chromebook Duet. Bu dizüstü bilgisayara 299 dolar gibi düşük bir fiyatla diğer laptoplara oranla çok daha uyguna sahip olabilirsiniz. 10 inçlik bir cihaz olan Lenovo Chromebook Duet internette gezinirken ve oyun oynarken ikincil sürücüye gerek duyan harika bir dönüştürücüdür. Çıkarılabilir klavyesi ve destek ayağıyla beraber evde ve hareket halinde iken kullanabilmeniz için tasarlanmıştır.

11 saat pil ömrüne sahip olan bu cihazın 128 GB depolama hafızası ve 4 GB sistem hafızası bulunuyor. İşletim sistemi Chrome OS olan laptop 2’si 1 arada tasarıma sahiptir. Chrome OS için yeni bir tablet modunu bu laptopta bulabilirsiniz.

 

Razer Book 13

Razer Book 13Razer en fazla oyun dizüstü bilgisayarlarıyla tanınan bir markadır. Ancak Razer, Razer Book 13 modeli ile üretkenlik anlamında harika bir sıçrayış gerçekleştiriyor. Sağlam taşınabilir bir iş istasyonu olan Book 13, 0,6 inç kalınlığında 3,09 poun ağırlığındadır. Thunderbolt 4, HDMI 2.0, microSD ve bir USB-A girişleri bulunuyor. Premiere Pro ortamı dışa aktarma testinde tüm windows laptoplarından daha iyi performans verdiği gözlemlenmiştir. Oyun bilgisayarı olmamasına rağmen bazı oyunlarda çok iyi performans gösteriyor. 1200 dolar karşılığında bu muhteşem dizüstü bilgisayara sahip olabilirsiniz.

 

Razer Blade Pro 17

Razer Blade Pro 1717 inç ekrana sahip olan günümüzün en iyi oyun bilgisayarı Razer Blade Pro 17’dir. Taşınabilirlik anlamında pek kolaylık sağlamasa da en zorlu oyunları dahi kolayca oynamanızı sağlıyor. Blade Pro 17 masaüstünde oyun için gerekli olan bazı parçalara sahip olmasa da kompakt ve çekici tasarımıyla bunu telefi ediyor.

8 çekirdekli 10. nesil Intel işlemciye sahip olan bu cihaz 2,3 GHz’dir. 512 GB depolama alanı ve 16 GB RAM ile uygulama ve dosyalarınızı rahatlıkla depolayabilir ve çalıştırabilirsiniz. Windows 10 işletim sistemine sahip olan bu harika bilgisayar 2900 dolara satılıyor.

 

Acer Chromebook Spin 713

Acer Chromebook Spin 713Kolay taşınabilir özelliği ile öğrenciler için en uygun dizüstü bilgisayar olan Acer Chromebook Spin 713 birinci sınıf performans sunuyor. Daha iyi performans sağladığı birçok modelden çok daha uygun fiyattan sunuluyor. Core’un i3, i5, i7 işlemcileri ile donatılabilir. Gürültüsüz, ısı ve yavaşlama problemi olmayan bu laptop tüm gün dayanabilen pil ömrü ile uzun süre kullanılabilir. Performans bakımından en uygun fiyatta olan bu bilgisayara 529 dolara sahip olabilirsiniz.

 

Gigabyte Aero 15

Gigabyte Aero 1515,6 inçlik ekrana sahip olan Gigabyte Aero 15 yaratıcı işleriniz için harika bir iş istasyonu. Parlak OLED ekran, 8 çekirdekli i7-10875H işlemci ve son teknoloji Nvidianın GeForce modeliyle mükemmel uyum içerisinde olan bu dizüstü bilgisayar inanılmaz bir performans hızına sahip oluyor. Üzerinde bulunan SD kart yuvası ile monitör, projektör gibi aygıtları bağlayabilirsiniz. Sadece oyun için alıyorsanız 1800 dolar sizin çok pahalı gelebilir. Ancak yüksek çözünürlükte ve güçte bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız tam size göre.

 

Dell XPS 15

Dell XPS 15Dell XPS 15 bir videoyu düzenlemek için en iyi özelliklere sahiptir. Core i7, Nvidia GTX 1650 Ti ve 3840×2400 özellikleriyle ağır yaratıcı işler için mükemmel bir bilgisayar. 1200 dolara alabileceğiniz bu model pil ömrü açısından pek uzun değildir. Fakat Adobe Premiere’de düzenlediğiniz videoları diğer tüm dizüstü bilgisayarlardan çok daha hızlı bir şekilde dışarı aktarabilirsiniz. Tüm bu özelliklerde Dell XPS 15 modelinin en iyi dizüstü bilgisayar markaları arasında yer alması için yeterli oluyor.

 

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın almayı planlıyorsanız bu listede yer alan en iyi dizüstü bilgisayar markaları listesini dikkate alabilirsiniz. Böylece satın aldığınız dizüstü bilgisayar markası için asla pişmanlık duymazsınız. Peki siz bu bilgisayar markalarından birini kullanıyor musunuz? Yada daha önce hiç kullandınız mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Bize destek olmak için @WebdeDestek twitter hesabını takibe alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir