1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

USB 4.0 Farkı Nedir? Avantajları Nelerdir?

USB 4.0 Farkı Nedir? Avantajları Nelerdir?
0

Tüm USB kabloları gerek işlevselliği gerekse de görünüşü ile aynı özelliklere sahip değil olmaması, USB 4.0 farkı nedir sorusuna yanıt veren bir etmendir. 1996 senesinde resmi olarak piyasaya sürülmesinin ardından kullanıcısına kolaylık getiren USB kablosu, günümüze gelindiğinde birbirinden farklı modelleri ile karşımıza çıkıyor.

Yeni bir sürüm olan USB 4.0 teknolojisi sayesinde kabloların verdiği karmaşıklıktan kurtulabilirsiniz. Tek bir kabloyla veri transferi sınırlamasından kurtulabilir ve ses ile görüntüyü monitörünüze iletebilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

USB-C Nedir?

Genellikle üç baskın kablo tipini temsil eden USB-C;

  • Tip A
  • Tip B
  • Tip C bağlantılarını bünyesinde barındırır.

Fazla bağlantı modeli kullanan kablo tipi olarak, ilk çıktığından bu yana en çok tercih edilen USB kablosu olmayı başarmıştır. Ancak USB 4.0 teknolojisi sayesinde USB-C devrine göre büyük bir devrimin yaşandığını söyleyebiliriz.

 

USB 4.0 Nedir?

2019 senesinde yeni nesil kablo olarak kullanıcının ilgisine sunulan USB 4.0, ciddi ölçüde daha fazla aktarım hızına sahiptir. Daha iyi bağlantı ve ekran noktalarının kullanımına olanak sağlar. USB-C adı verilen tek bir konektör kullanımı söz konusudur. Diğer USB kablolarının standart girişleri ile de uyum sağlayan bir yapıya sahiptir. USB 4.0 farkı nedir sorusunun yanıtını bu etmenlere bağlı olarak sıralanabilir.

 

USB 4.0 Farkı Nedir?

USB-C ve USB 4.0 arasındaki en belirgin fark, USB-C’nin bir tür USB kablosu görevi görmesidir. USB 4.0 farkı nedir diğer kablolara oranla en büyük farklarından bir diğeri ise, hızı ve işlevselliğidir. Klasik USB-C konektörünü eski cihazlara bağlayabilmek mümkün olmazken, USB 4.0 hemen her türlü cihazın girişine uyum sağlar.

 

USB 4.0

Daha yüksek bir gücün idare edilmesi ve neredeyse tüm cihazlar ile bağlantı kurulması için USB 4.0’dan yararlanılabilir. Bir cihazın etkili bir şekilde şarj olabilmesi için tüm girişleri bünyesinde barındıran USB 4.0, USB PD ile uyumlu bir şekilde çalışır. Diğer cihazlar ile kolay bağlantı kurulması, ana cihazın başlangıç adına yeterli bir güce sahip olmasına yardımcı olur. USB 4.0 teknolojisinin farkını anlamak için sağladığı avantajları ele alabilirsiniz. Geleneksel yöntemin dışına çıkılmasına öncülük eden bu teknoloji sayesinde ilerleyen günlerde çok daha modern cihazlara sahip olunabilir.

 

USB Bağlantılarının Geleceğidir

Geleneksel USB bağlantılarının son bulması anlamına gelen USB 4.0, gelecek vaat ediyor. USB 4.0 farkı konusunda yanıt arayanların karşılaşacağı en büyük faktörlerden birisi, bu kablonun USB bağlantılarının geleceği durumunda olmasıdır.

Geleceğin üstün teknolojisi sayesinde ilerleyen günlerde bizi çok daha hızlı veri transferleri yapabileceğimiz günler bekliyor.

 

Kaynak: https://www.makeuseof.com/usb-4-vs-usb-c-whats-the-difference/
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir