1. Anasayfa
  2. Sinema

Severek İzleyeceğiniz Yabancı Komedi Filmleri

Yabancı komedi filmleri ile eğlenmeye hazır olun. Özellikle pandemiden dolayı hala evlerimize kapalı kaldığımız bu günlerde eğlenmenin her yolunu deniyoruz.

Severek İzleyeceğiniz Yabancı Komedi Filmleri
0

Yabancı komedi filmleri ile eğlenmeye hazır olun! Özellikle küresel salgından dolayı hâlâ evlerimize kapalı kaldığımız bu günlerde eğlenmenin her yolunu deniyoruz.  Başlarda ekmek yapmak gibi daha zahmetli uğraşlarla oyalansak da geçmek bitmeyen bu zamanın en keyifli eğlencesi kuşkusuz film izlemektir. Hele bir de gülmeyi bu kadar özlemişken komedi filmleri izleyerek eski enerjimizi geri kazanmalıyız.

Son dönemlerde adından sıkça bahsettiren en iyi yabancı komedi filmleri skalasını sizler için yeniden derledik.  Özellikle de yabancı komedi filmleri 2021 sıralamasında da en üstte yer alan 10 komedi filmi ile karşınızdayız.  Yeni bir film arayışında olan izleyiciler için de alternatif oluşturacak olan listemize gelin hep birlikte göz atalım. İşte geçmişten günümüze en çok güldüren komedi filmleri!

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

3 Idiots (3 Aptal)

IMDb: 8.4

2009 yapımı olan 3 Idiots, Bollywood filmidir. Yabancı komedi filmleri arasında oldukça beğeni kazanmış olan film, 3 arkadaşın üniversite eğitimi sırasında tanışmalarıyla başlar. Toplumsal olaylara ve eğitim sistemini eleştirel bakış açısı ile yansıtan filmin başrolünde ise Aamir Khan yer almaktadır. Komedi-dram türünde seyircisi ile buluşan 3 Idiots aynı zamanda Hindistan’da en çok gişe yapan filmdir. Eğlence, dostluk ve aşkı bir arada sunan film ile keyifli zaman dilimi sizleri bekliyor.

 

PK Pekaay

IMDb: 8.2

Farklı bir gezegenden gelerek tanrıyı bulma çabasını anlatan film en iyi yabancı komedi filmleri listemizde ikinci sırada yer alıyor. Yine başrolünde Aamir Khan’ın yer aldığı filmde dram, fantastik ve komedi bir arada. Filmin ana karakteri olan P.K., daha önce kimselerin sormadığı soruları sorarak tanrı arayışını sürdürmektedir. Filmde birçok dini inanış felsefi yönüyle ele alınmaktadır. Dostluğun, aranan cevapların ve iyiliğin tema olarak kullanıldığı filmde gülmenin yanı sıra derin düşüncelere de hazır olun.

 

Deadpool

IMDb: 8.0

Tim Miller’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde aksiyon ve komedi bir arada ekranlara yansıyor. Marvel karakterlerinden biri olan Deadpool’u Ryan Reynolds oynuyor. Film, eski bir özel kuvvet askeri olan Wade Wilson’ın kanser olması ile başlıyor. Gizli organizasyonlardan birinin Wilson ile iletişime geçerek, kanseri atlatmasını vaat etmesi ile devam eden filmde Wilson özel bir süper kahramana dönüştürülür. Deadpool’un aksiyon dolu macerasını ele alan film 2016 yılında vizyona girdi. En çok izlenen komedi filmlerinden olan Deadpool, izleyicilerini aksiyon dolu bir maceraya davet ediyor.

 

The Hangover (Felekten Bir Gece)

IMDB: 7.8

2009 yılında izleyicisi ile buluşan The Hangover, Amerikan komedi filmleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.  Tood Phillips ve Daniel
Goldberg’in yapımcılığını üstlendiği filmde, senaristler ise Jon Lucas ve Scott Moore’dir. Ünlü oyuncu kadrosu ile dikkat çeken film, bekarlığa veda partisi için Las Vegas’a giden 4 arkadaşın başına gelenleri konu edinmektedir. Las Vegas’ta geceyi geçirdikleri otelde başına gelmeyen kalmayan 4 arkadaşın hiçbir şeyi hatırlamayarak olayı daha da ilginç bir hale sürükler. Gerçek olaylardan esinlenerek senaryosunun oluşturulduğu filmde eğlence dolu zaman dilimi sizi bekliyor. Başrolünde Bradley Cooper’ın yer aldığı The Hangover filminin 2011 yılında ikinci serisi de yayınlanmıştır.

 

500 Days of Summer (Aşkın 500 Günü )

IMDb: 7.7

Hayatın yorucu tarafı ile aşkın bir araya geldiği 500 Days of Summer’da iki kalbin birbiri için çabalaması ele alınıyor. ‘’ Bu bir aşk hikayesi değildir’’ diye tanıtımı yapılan filmde başrolleri Joseph Gorden Levitt ve Zooey Deschanel paylaşıyor. Aşka inanmayan Summer ve Summer’a aşık olan Tom arasındaki sevginin 500 gününü ele alan filmde aşkın tanımı yeniden yapılıyor. Sundance Film Festivali’nde Yılın Özel Seçkisi ödülünü kazanan film mutlaka izlenmeyi hak ediyor.

 

Death at a Funeral (Cenazede Ölüm)

IMDb: 7.4

Festival filmlerinden olan Death at a Funeral, komedi türünde izleyicileri ile buluşuyor. Başrollerde Matthew Macfandey ve Keeley Hawes’in yer aldığı filmde İngiliz komedisi sizleri bekliyor. Film, Daniel ve Rupet adındaki iki kardeşin ani bir şekilde babalarını kaybetmeleri ile başlar. Cenaze töreninde ve daha sonrasında iki kardeşin başına gelenleri anlatan Death at a Funeral yabancı komedi filmleri arasında sizleri bekliyor.

 

Sevdiğim Tüm Erkeklere: Şimdi ve Sonsuza Dek

IMDB: 6.5

Yabancı komedi filmleri 2021 listemizin başını çeken ‘’Sevdiğim Tüm Erkeklere’’ filmi romantik komedi türünde karşımıza çıkıyor. Bir devam filmi olan Sevdiğim Tüm erkeklere aynı zamanda ‘’PS I Still Love You’’ kitabından uyarlanmıştır. Aslında üçlemeden oluşan film serisini son ayağı olan ‘’ Şimdi ve Sonsuza Dek’’ Peter ve Jean’in ilişkilerini el almaktadır. 17 yaşında başlayan aşkları üniversite tercihi döneminde daha da pekişerek aynı yerde okuma isteği oluşur. Fakat Jean ve Peter aynı üniversiteyi kazanamazlar. ‘’Uzaktan ilişki yürütülmez’’ baskısı ile karşı karşıya kalan Jean gerçeği uzun bir süre Peter’da saklar ve olaylar gelişir. Netflix’te yayınlanan film 2021 senesine damgasına vuracak nitelikte.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir