1. Anasayfa
  2. Android Sorunları

Evofone (Xiaomi) Garanti Sorgulama

Evofone (Xiaomi) Garanti Sorgulama
0

Cep telefonu alırken Xiaomi markasını tercih ettiyseniz garanti durumları için  Xiaomi Türkiye distribitörü olan Evofone servisi sayesinde cihazınızın garanti bilgisini ve diğer tüm özelliklerini sorgulayabilmeniz mümkün.  Öncelikle Evofone garanti sorgulama hakkında birkaç durumdan bahsetmemiz gerekirse sizlere başlıklar halinde aşağıdaki bilgileri sunabiliriz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Xiaomi Garanti Sorgulama ve Seri Numarası Öğrenme

Xiaomi cep telefonum için seri numarasını nasıl öğrenebilirim diye endişe etmeyin. Xiaomi Türkiye garantisi ve seri numarasını kontrol etmek oldukça kolaydır. IMEI numaranızı ürün kutusunda ya da ayarlarda telefon hakkında bölümünde bulabilirsiniz. Kullanıcının Xiaomi’nin resmi IMEI çevrimiçi deposu ve kimlik doğrulama sayfasına gitmesi ve numarayı yazması yeterlidir. Numarayı girdiğiniz zaman, akıllı telefonun garanti durumunu ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz

Xiaomi garanti sorgulama için belirli bir cihaza atanan 15 ondalık basamaktan oluşan bir barkod olarak karşımıza çıkmakta olan IMEI numarası, tipik olarak bir Xiaomi akıllı telefonun menşei, modeli ve seri numaraları gibi bilgileri içerir.

 

Xiaomi Telefon IMEI Numarası Nasıl Bulunur?

Evofone garanti sorgulama işlemi için IMEI numarasını biliyor olmanız gerekmektedir. Xiaomi akıllı telefonun IMEI numarasını bulmak oldukça kolay bir işlemdir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bilinen birçok yöntem bulunmaktadır.

 

Kutu Üzerinden IMEI Numarası Öğrenme:

Xiaomi akıllı telefon kutularında IMEI numarası, akıllı telefonun özelliklerini içeren etikette bulunabilir. Barkodun altında bulunur ve akıllı telefonun çift sim kartlı bir cihaz olup olmamasına bağlı olarak bir ya da iki IMEI numarası şeklinde bulunabilir. Aynı yerde IMEI numarasıyla birlikte bir MEID (mobil ekipman tanımlayıcısı) ve telefonun seri numarasını da göreceksiniz.

 

Kutudan Çıkan Stikerlar Sayesinde IMEI Numarası Öğrenme:

Xiaomi, güvenli saklama için kutunun içine IMEI çıkartmaları yerleştirmeye başladı. Normalde kutudaki kullanıcı kılavuzunda bulunan iki beyaz çıkartma setine sahip olursunuz. Bu etiketler, telefonu ve kutuyu kaybetmeniz durumunda güvenli bir yerde saklanabilecek IMEI, MEID ve seri numarasını içerir.

Ayrıca IMEI numaraları, akıllı telefonun arkasına yapıştırılan çıkartmalarda da bulunur. Bunlar, telefonun IMEI numarası, SAR değeri (cep telefonu radyasyonu için Özgül Soğurma Oranı), seri numarası, saklama ve model bilgileri gibi bilgileri ve cihazla ilgili diğer ayrıntıları içeren önemli etiketlerdir. Çıkartmalar, telefondan çıkarılırlarsa herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Birden fazla olmasının nedeni, telefonu ve kutuyu kaybetmeniz durumunda, ekstra çıkartmaları kullanarak telefonunuzun izini sürebilmeniz içindir.

 

Telefonunuzdaki Ayarlar Seçeneği ile IMEI Numarası Öğrenme:

Xiaomi IMEI ya da seri numaralarını bulmanın bir başka yolu da ayarlar seçeneğidir. Seri numarası ve IMEI numarasına erişmek için yapmanız gerekenler;

  • Cihazınızın kilidini açın ve ardından “Ayarlar Menüsü” ne tıklayın.
  • Aşağı kaydırın ve “Telefon Hakkında”ya ve ardından “Durum”a dokunun.
  • Durum” içinde, “IMEI Bilgileri”ne gidin. Bir sonraki sayfa size MEID ve IMEI numaralarınızı gösterecektir. Çoğu Xiaomi cihazı, akıllı telefonda bulunan sim kart yuvalarının sayısına bağlı olarak iki IMEI numarasına sahip olacaktır.

 

Tuş Takımı Aracılığıyla IMEI Numarası Öğrenme:

Xiaomi’de tuş takımı aracılığı ile IMEI numarası bulmak, herhangi bir Android cihaz için izlenecek prosedürle aynıdır. Tek yapmanız gereken şey “*#06#” tuşuna basmaktır. Çevirmeye basıldığında, o akıllı telefonun IMEI numarasını ve MEID’sini içeren mobil ekipman bilgileri ile birlikte ekranda açılır bir mesaj belirir.

 

Xiaomi IMEI Numarasının Faydaları

Xiaomi gibi üreticiler, cihazlarını belirli sebeplerden dolayı IMEI numarası ile kaydettiriyor. Bu sebepler arasında şunlar bulunabilir;

 

Çalınan Bir Cihazı Engellemek İçin

Akıllı telefonlar giderek daha popüler olmaya başladığından beri hırsızlıklar on kart arttı. Cep telefonunuzun çalınması durumunda, polise ya da şebeke servis sağlayıcınıza ulaşarak çalınan telefonunuzun ağ bağlantısını engellemek için cihazınıza kayıtlı IMEI numarasını kullanabilirsiniz.

 

Kaybolması Durumunda Cihazı Takip Etmek İçin

 IMEI, cihazınızı kaybettiğiniz ve umudunuzu yitirmek yerine onu bulmaya çalışmak istediğiniz durumlarda kullanılabilir. Polise kaybettiğiniz akıllı telefonun IMEI numarasını vererek, şebeke servis sağlayıcılarının yardımıyla telefonunuzun nerede olduğunu takip edebilecek ve telefonunuzu sizin için bulabileceklerdir.

 

Telefon Hakkında Tam Rapor Almak İçin

 Xiaomi akıllı telefonunuzun garanti durumunu belirlemenin yanı sıra, IMEI numarası size telefonun eksiksiz bir raporunu da verebilir. Elbette bu rapor sadece telefona özel bilgileri içerecek. Herhangi bir kişisel bilgi veya kullanıcı verisi olmayacaktır.  Ancak, IMEI numarası ile iletilen ağı ve konumu öğrenebilirsiniz. Bu öncelikle çalınması durumunda cihazın güvenliğini sağlamak içindir. Ayrıca, dolandırılmamanız için size üretim tarihini de söyleyecektir. Kısaca bu bu numara ile telefonun bütün özelliklerini öğrenebileceksiniz.

Bu rapor elbette size sadece donanım hakkında bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda yazılımla ilgili detayları da size bildirebilir. Taşıyıcı bilgilerine ve hatta satın alma tarihine ek olarak telefonun menşe ülkesini bile öğrenebilirsiniz. Ancak sizin için en önemli olan bilgi, telefonun kara liste durumu hakkında bilgi vermesidir. Bu bilgi sayesinde cihazınızın orijinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

 

Garanti Durumunu Sorgulamak İçin

IMEI numarası, cihazınızın garanti durumunu takip edebildiğinden son derece faydalıdır. Aylar geçtikçe, insanlar garanti süresini unutmaya eğilimlidir. IMEI numarası, telefonun garantisini ve diğer önemli bilgileri bulmanın en iyi yoludur.

 

Xiaomi Aktivasyon Tarihi Nedir?

Aktivasyon tarihi, telefonun ilk açılışını gösteren belirli bir tarihtir. Bu, telefonun kullanımını ve yaşını öğrenmeye yardımcı olur. Yeni olan telefonların aktivasyon tarihleri daha yakın bir tarihe sahipken, eski modellerin tarihleri daha eski bir zamana ait olacaktır.

Bir Xiaomi akıllı telefon üretim hattından çıkarılıp sevk edilmek üzere paketlendiğinde, telefon temel olarak fabrika ayarlarına alınır ve kapatılır. Satın alma sonrası akıllı telefonun ilk açılışı, söz konusu model için etkinleştirme tarihini belirler. Bu durum, şirketin ve müşterinin cihazın garanti kapsamına girip girmediğini ve yeni bir telefon olup olmadığını bilmesine yardımcı olur.

 

Xiaomi Garanti ve Aktivasyon Tarihi Nasıl Kontrol Edilir?

Xiaomi akıllı telefonun aktivasyon tarihini kontrol etmek, uygulaması oldukça kolay bir işlemdir ve Xiaomi, resmi ürün doğrulama web sayfası ile bunu kolaylaştırmıştır.

  • Akıllı telefonun kutusundaki IMEI numarasını arayarak başlayın.
  • Eğer kutuyu kaybettiyseniz yukarıda bahsettiğimiz herhangi bir yöntemle IMEI numarasını öğrendikten sonra Xiaomi’nin Resmi Ürün Doğrulama web sayfasını açın.
  • Size iki ana seçim sunulur, bunlar; “Satın aldığınız telefonu ve Xiaomi Ürün Kimlik Doğrulamayı doğrulayın.” ve ”Telefon satın alımınızı doğrulayın” ı seçtikten sonra, IMEI numaranızı veya S/N numaranızı ve ardından bir doğrulama kodu girmeniz istenecektir.
  • Bütün detayları girdikten sonra Doğrula butonuna tıklayınca aradığınız bütün özellikler ve aktivasyon tarihi karşınıza çıkacaktır.

 

Evofone Garanti Sorgulama

Xiaomi yasal bir standart gereği bütün cihazlarına en az 24 aylık bir garanti süresi tanımlamak zorundadır. Evofone garanti sorgulama ve garanti süresini öğrenmek için öncelikle yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerden size en uygun olanıyla cihazınızın IMEI numarasını öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra Evofone müşteri hizmetlerinin numarası olan 444 21 18 numaralı telefon üzerinden arayarak garanti sorgulaması yapabilirsiniz.

Görüşme yaptığınız müşteri temsilcisi sizden cihazınızın IMEI numarasını talep edecektir. IMEI numarasını müşteri temsilcisine iletmeniz durumunda sizlere cihazınız ile ilgili model, özellikler, tedarikçi firmanın bilgileri, garanti süresi ve garanti durumunu bildiren bütün bilgileri paylaşacaktır. Bu sayede öğrenmek istediğiniz bütün bilgileri ve cihazınızın garanti durumunu kolay bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 1
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir