1. Anasayfa
  2. İnternet

İnstagram Şifre Kırma Yöntemleri Nelerdir?

İnstagram Şifre Kırma Yöntemleri Nelerdir?
0

Ekim 2010’daki lansmanından bu yana İnstagram, sosyal medya alanında kayda değer bir başarı elde etti. Platformun 2012 yılından sonra Facebook tarafından satın alınması daha fazla popülerlik elde etmesini sağladı. Tabi uygulamanın daha fazla kullanıcıya erişmesi, kötü niyetli kişilerin İnstagram şifre kırma yöntemlerini geliştirmesine sebep oldu.

Ek olarak İnstagram şifre kırma yöntemleri sayesinde şifresini unuttuğunuz bir hesaba giriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntemi bir başkasının hesabını ele geçirmek içinde kullanabilirsiniz. Ancak bu legal olmayan bir durumdur. Ek olarak başka bir kullanıcıya ait olan İnstagram hesabının eline geçirilmesi bir suçtur.

Eğer İnstagram şifre kırma yöntemini bir başka bireyin özel hayatına müdahale etmek için kullanacaksanız bu durumun hukuktaki karşılığını iyi öğrenmeniz gerekir. İnstagram şifresi kırmanın ve bir başkasına ait olan hesabın ele geçirilmesi Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Böyle bir suçu işleyenler için aşağıdaki maddeler geçerli kılınabilir;

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Madde 243 Bilişim sistemine girme suçunu ele alan

Madde 243 (1)’de bir bilişim sisteminin bir kısmına ya da tamamına hukuka aykırı olarak giren, şifre değişimi yaparak orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası verilir.

Madde 243 (2)’de ise Yukarıdaki fıkrada tanımlanan eylemlerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi durumunda, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.

Madde 243 (3)’de Bu eylemler nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılır.

Madde 243 (4)’de Bir bilişim sisteminin kendi içinde veya bilişim sistemleri arasında gerçekleşen veri transferlerini, sisteme girmeksizin teknik araçlarla hukuka aykırı olarak izleyen kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme

Madde 244 (1)’de Bir bilişim sisteminin çalışmasını engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Madde 244 (2)’de Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Madde 244 (3)’de Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Madde 244 (4) ‘de Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına çarptırılır. ( Sosyal Medya Hesabını çalma eylemleri ve diğer suçlar)

 

İnstagram Şifre Kırma Nasıl Yapılır?

Bir İnstagram şifresini kırmak için bu dört yöntemi okuduktan ve öğrendikten sonra, kötü niyetli kullanım potansiyeli olan süreç hakkında çalışan bir bilgiye sahip olacaksınız. Bu bilgileri nasıl özümsediğiniz, dağıttığınız veya kullandığınız konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz. Unutmayın, başka bir kullanıcının sosyal medya hesaplarını ele geçirmek yasa dışı bir aktivitedir.

 

Yazılım Araçlarını Kullanarak İnstagram Hesabını Ele Geçirmek

Kaba kuvvet yöntemi, hesabınızı ele geçirme hedefinize ulaşmak için özel kırma yazılımı kullanan bir tekniği tanımlar. Geleneksel kaba kuvvet yöntemleri, kullanıcıların sık kullanılan ve güncellenen parolaları içeren bir “.txt” belgesini tarayıcılarına yüklemelerini gerektirir. Program, başarılı bir karakter kombinasyonu bulana kadar her şifreyi tek tek deneyerek listeyi gözden geçirir.

Bu yazılımın en ünlü örneklerinden biri “ Insta-Ripper ” dır. Bu program, uygulama geliştiricileri tarafından sürekli olarak güncellenen yerleşik bir parola listesi içerir. Program, şifreleri çalıştırma ve hesabı kırma görevlerini otomatikleştirir.

Insta-Ripper uygulamasının bir başka harika özelliği de gizli çalışmasıdır. Otomatik olarak IP adresinizi taklit ederek bilgisayar korsanlarını ISS’lerin meraklı gözlerinden gizler. Geliştiriciler, sahte adreslerin listesini taze tutarak her hafta yeni proxy IP’leri yayınlar.

 

Kimlik Avı Yöntemini Kullanma

İnstagram Hesap Çalma

Bilgisayar korsanlığı forumlarını veya İnstagram şifresini kırmayla ilgili makaleleri arayan herkes kimlik avı yöntemiyle karşılaşmıştır. Bilgisayar korsanları, bunun bir hesabı ele geçirmek için en kolay yol olduğunu belirtiyor. İnsanlar bir hesabın ele geçirilmesiyle ilgili bilgileri çevrimiçi olarak aradıklarında, başarı oranı ve yöntemin güvenilirliğini çevreleyen sosyal kanıt nedeniyle genellikle kimlik avı ile karşılaşırlar.

Bilgisayar korsanları sadece sahte bir İnstagram giriş sayfası oluşturur ve kullanıcının hesap bilgilerini ve şifresini girmesini bekler. Sahte sayfa ayrıntıları kaydeder ve kolay erişim için bilgisayar korsanına bir metin dosyasında gönderir. Bilgisayar korsanı artık hesabın şifresine sahiptir ve istediği zaman profile giriş yapabilir.

Kimlik avı, herhangi bir çevrimiçi hesap şifresini kırmak için çok popüler bir konu olduğundan, bu yöntem hakkında bilmeniz gereken her şeyi size aşağıda anlatacağız. Kimlik avı sayfasını tamamlamak için şunlara ihtiyacınız olacak;

  • İnternet bağlantısı.
  • Web Hosting hesabı.
  • rar dosyası.
  • “.rar” arşiv dosyasını açmak için WinRar yazılımı

Adım 1 – www.000webhost.com adresinde ücretsiz bir hosting hesabı oluşturun.

Adım 2 – E-posta adresinizi onaylayın.

Adım 3 – Sayfa oluşturmaya başlamaya hazırsınız. Hesabınızın içine gidin ve “Kendi Web Sitesini Yükle”yi seçin.

Adım 4 – Şimdi daha önce indirdiğiniz “ig-login-page.rar” dosyanızı yeni bir boş klasöre çıkartın. Çıkarılan 11 yeni dosyanız olmalıdır.

Adım 5 – Sağ üst köşeden “Dosya Yükle” seçeneğini seçerek bu 11 dosyayı yeni web sitenize yükleyin.

Adım 6 – Kimlik avı sayfanız şimdi hazır ve çalışıyor olmalıdır. İnternet tarayıcınızın yeni bir sekmesinde başlangıçta oluşturduğunuz bağlantınızı ziyaret ederek kontrol edin .

Adım 7 – Şimdi kurbanlarınızı bağlantınız aracılığıyla giriş yapmaları için kandırmak için hayal gücünüzü kullanmanız gerekiyor. Bilgisayar korsanlarının sıklıkla kullandığı hileler, kurbanlarına “Birisi hesabınızı ele geçirmeye çalıştı.” gibi sahte e-postalar göndermektir. Ardından “Size ait olduğunu onaylamak için bu bağlantı üzerinden geçerli bir şifre ile giriş yapın.” gibi yöntemler kullanılır.

Adım 8 – Birisi sahte IG giriş sayfanıza kullanıcı adını ve şifresini girdikten sonra , bir URL tarayıcısında bağlantınızın sonuna /password.html yazarak giriş bilgilerini görebilirsiniz.

 

Bir Keylogger ile İnstagram Hesabı Parolasını Ele Geçirin

Keylogger yazılım uygulamalarının popülaritesi, İnstagram güvenliğini aşmanın ve parola korumalı bir hesaba girmenin bir yolu olarak artıyor. İşte 2021 için en iyi 2 favori keylogger yazılımının kısa bir incelemesi.

 

mSpy

mSpy belki de çevrimiçi olarak mevcut olan en başarılı casusluk aracıdır . Bir İnstagram hesabını ele geçirmeye izin veren özelliklerin çoğuna erişmek için bu İnstagram şifre kırma programı ile deneme yapabilirsiniz.

 

XNSPY

Verimli çalışması ve hızlı tepki süresinden dolayı bu uygulama oldukça başarılıdır. XNSPY, birinci sınıf bir İnstagram bilgisayar korsanlığı aracından beklediğiniz tüm işlevlere sahiptir. XNSPY, kullanıcıların özel hesaplarını da ele geçirilmesine izin vererek, onların tüm gönderilerini ve hikayelerini, onların bilgisi veya izni olmadan görmenize olanak tanır.

XNSPY, hedef hesaplardaki tüm görüntülerin yedeğini tutar ve diğer kişilerin mobil cihazlarının arka planında çalışan gizli bir uygulama olarak işlev görmeye devam eder. XNSPY ile ilgili en can sıkıcı şey ise fiziksel olarak hedef hesabın telefonuna yükleme yapmanızın şart olmasıdır.

 

Bir Şifre Tahmin Ederek Hesabı Ele Geçirin

Parolalarımızı her üç ayda bir değiştirmemiz gerektiğiyle ilgili uyarıları hepimiz duyduk ve en iyi güvenlik seçeneği için bu uyarıyı dikkate almamız gerekmektedir. Bu gerçek göz önüne alındığında, insanların hâlâ bu temel internet güvenlik protokolünü benimsemeyi reddetmesi oldukça şaşırtıcı bir durumdur.

Önde gelen bir yazılım güvenliği firması olan SplashData, her yıl en yaygın 25 şifrenin bir listesini yayınlar. Kendinizi bu parolalardan herhangi birini kullanırken bulursanız, yüksek düzeyde bir saldırıya maruz kalma riskiniz olduğundan, bunları hemen değiştirmenizi öneririz. Bir İnstagram hesabını ele geçirmeye çalışıyorsanız ve kişiyi iyi tanıyorsanız, şifre için doğum günlerini veya aile üyelerinin adlarını kullanmayı deneyebilirsiniz.

 

İnstagram Hesap Çalma

İnstagram şifre kırma için yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin dışında birçok farklı metot bulunmaktadır. İnstagram şifre kırma mobil yöntemlerden diğer bütün yöntemlere kadar hepsinin oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Sifrelax instagram şifre kırma yöntemi de bu yöntemler içerisine dahil edilebilir. Dijital ortamda her şeyin internet ile halledilebildiğini düşünürsek, güvenlik protokolleri oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken konular haline gelmektedir.

Bu yazımızda da İnstagram hesabı çalmanın birçok farklı yolundan sizlere bahsettik. Tüm bu bilgileri okuduktan sonra benim başıma böyle bir olay gelmez demeyin. Doğru şartlar oluştuğu sürece her an sizin de İnstagram hesabınız çalınabilir. Bu yüzden güvenlik protokollerine uymalı ve güçlü parolalar belirlemelisiniz. Böylece hesaplarınızın çalınma riskini minimuma indirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir