1. Anasayfa
  2. İnternet

İnstagram hesap dondurma ve silme işlemleri

İnstagram hesap dondurma ve silme işlemleri
0

İnstagram dondurma ve İnstagram hesap silme işlemleri ile hesabınızı geçici bir süreliğine veya tamamen kapatabilirsiniz. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan İnstagram, yoğun ve hareketli zaman akışı ile adeta bizleri kendisine bağlıyor. Kimi zaman fazla vaktimizi harcadığımız için kimi zaman da sosyal medyanın yapay güzelliğinden sıyrılmak için, sosyal medya hesaplarımızla aramıza mesafe koymak isteyebiliriz.  Bu tür durumlarda İnstagram hesabı dondurma işlemi bizlere kısa sürelide olsa büyük çözüm yolu oluyor. İşte adım adım işlem sıralamaları.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

İnstagram Dondurma İşlemi ve Adımları

  • instagram dondurmaİnstagram hesap dondurma işlemi için öncelikle instagram.com adresine bir tarayıcı üzerinden bağlanmalısınız. Hesabınızı geçici olarak dondurma işlemini İnstagram uygulaması üzerinden yapamazsınız.
  • Ekranınızın sağ üst köşesinde yer alan profil resminizin üzerine tıklayarak ‘’ Ayarlar’’a girin.
  • Karşınıza ‘’Profili Düzenle’’ ekranı açılacaktır. Bu sayfanın en altında yer alan ‘’ Hesabımı Geçici Olarak Kapat’’ yazısına tıklamalısınız.
  • Daha sonrasında açılacak olan ekranda hesabınızı neden dondurmak istediğinize dair bir soru ve cevap menüsü gelecek.
  • Soruyu cevapladıktan sonra İnstagram şifrenizi de girerek ‘’hesabı geçici olarak kapat’’ a tıklamalısınız.  Bu sayede artık İnstagram hesap dondurma işlemini tamamlamış olacaksınız.

 

1 milyardan fazla kullanıcı sayısı ile en çok kullanılan sosyal medya araçlarından olan İnstagram ilk kurulduğunda yalnızca fotoğraf paylaşma aracı olarak kullanılıyordu. Gelişen kullanıcı talebi ile birlikte İnstagram zaman içerisinde kısa videolar, anlık canlı yayın özelliği ve marka işbirliğini de bünyesine dahil etti. Neredeyse günün tüm anını geçeri bileceğimiz kadar çok alana sahip olan İnstagram uygulaması kişisel vaktimizden de çalıyor. Bu yüzden İnstagram dondurma veya İnstagram hesap kapatma işlemini yapmak istiyor olabilirsiniz.

 

İnstagram Dondurma İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

instagram hesap dondurmaİnstagram hesabınızı bir süreliğine kapatmaya karar verdiğinizde dondurma işlemini yapmış olursunuz. Yani kullanıcı hesabınız İnstagram üzerinden tamamen silinmez. İnstagram hesabınızı dondurmak istediğiniz uygulamanız gereken adımlar ile hesabınızı silmek istediğinizde yapmanız gerekenler birbirinden farklıdır. Bu yüzden öncelikle hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz yoksa silmek mi istiyorsunuz ona karar vermelisiniz. Hesabınızı sildiğiniz zaman tekrar İnstagram uygulaması üzerinden üye olma işlemleri yapmanız gerekir. Ancak hesabınızı dondurduğunuzda, siz İnstagram’ı yeniden ne zaman kullanmak istersiniz, o zamana kadar hesabınız dondurulmuş olarak kalacaktır.

Hesabınızın kapalı olduğu süre zarfınca hiçbir İnstagram kullanıcısına hesabınızı dondurduğunuza dair bilgilendirme mesajı gitmez. Tabi bu süreçte diğer kullanıcılar, sizi İnstagram üzerinden arattığında profilinize erişim sağlayamayacaktır. Bu yüzden birçok kullanıcı İnstagram hesap kapatma işlemi yerine yalnızca uygulamayı silerek, platforma girişini engellemektedir. İnstagram uygulamasını kaldırdığınızda İnstagram kullanıcı hesabınız kapanmaz. Dolayısıyla eğer kısa süreliğine uygulamayı kullanmak istemiyorsanız, telefonunuzdan İnstagram uygulamasını uyku moduna alabilirsiniz. Bu sayede hem uygulamadan bildirimler gelmez hem de hesabınızı kapatmadan kısa süreli bir çözüm bulmuş olursunuz.

 

Dondurulmuş Olan Hesap Yeniden Aktif Hale Nasıl Getirilir?

instagram hesap kapatma

İnstagram dondurma işlemini haftada yalnızca 1 kere yapabilirsiniz. Aynı zamanda dondurup tekrar açmak istediğiniz hesabınız için de yine 7 gün beklemeniz gerekiyor.  Burada önemli olan bir başka nokta ise kullanıcı adınızı ve şifrenizi unutmamanızdır. Hesabınızı yeniden kullanmak istediğinizde yapmanız gereken tek şey kullanıcı adı ve şifrenizi gerekli. İnstagram uygulaması dondurulmuş olan hesaplar için ‘’ şifremi unuttum veya şifre yenileme’’ seçeneği sunmamaktadır. Bu yüzden İnstagram hesabınızı dondururken kullanıcı adınızı ve şifrenizi bir yere almanız size kolaylık sağlayacaktır. Eğer İnstagram hesabınızı silmediyseniz dondurulmuş olan hesabınızı bu şekilde kolayca aktif hale getirebilirsiniz.

 

İnstagram Hesap Silme ve Kapatma Linki

İnstagram, akıllı cihazlarımızdan kullanabildiğimiz bir tür fotoğraf, video ve canlı yayın yapma özelliğine sahip bir uygulamadır. Son dönemlerde yaşanan siber saldırılar, kullanıcı bilgilerinin satılması veya çeşitli sebeplerden dolayı İnstagram kapatma oranları oldukça yükseldi. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda İnstagram hesap kapatma işlemini yapmak istemeyen kullanıcılar hesaplarını dondurma yolunu tercih ediyorlar. Ancak yine de hesabınızı tamamen kapatmak istiyorsanız İnstagram silme işlemini yapmalısınız.

 Kendi hesabınızı ya da şifresini ve kullanıcı adını bildiğiniz bir başka hesabı kapatma işlemini yapabilmeniz için tarayıcı üzerinden İnstagram’a girmeniz gerekiyor. İnstagram uygulaması ancak tarayıcı üzerinden bağlanıldığında hesap silme işlemine izin vermektedir. Oldukça kolay olan hesap silme veya dondurma işlemleri için 5 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca hiç uğraşmanıza gerek kalmadan vereceğimiz kapatma linkine tıklayarak işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

 

Adımda İnstagram Hesap Silme İşlemi

  • İnstagram silme işlemi için veya kalıcı olarak İnstagram hesap kapatma işlemi için öncelikle  buradaki bağlantıya gidiniz. İnstagram hesabınızı uygulama içerisinden silmeniz mümkün değildir.
  • Link üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra karşınıza ‘’hesabını neden kapatıyorsun?’’ sorusu gelecektir. Bu soruya, sorunun hemen yanında yer alan açılır seçenek menüsünden sizin için en uygun olanı seçmeniz gerekiyor.
  • Seçiminizi yaptıktan sonra İnstagram hesabı şifrenizi tekrar girmelisiniz. Bu sayede hesabınız geçici olarak veya tamamen kapatılmış olacak.

 

Kendi Hesabınız Dışında Başka Bir Kullanıcı Hesabı Nasıl Silinir?

  • Öncelikle buradaki bağlantıya gidin ve giriş yapın.
  • Kendi İnstagram hesabınızdan çıkış yapın.
  • Silmek istediğiniz hesabın kullanıcı adı ve şifresi ile tekrar giriş yapın.
  • Daha sonrasında ise yukarıdaki işlemlerde olduğu gibi ‘’hesabını neden kapatıyorsun?’’ sorusunu yanıtlamanız gerekiyor.
  • Soruyu yanıtladıktan sonra hemen sorunun altında yer alan kutucuğa tekrar şifrenizi girin. Daha sonrasında ise ‘’Hesabı Sil’’ seçeneğine tıklamalısınız.

 

Bu sayede kendi İnstagram kullanıcı hesabınız dışında bir başka hesabı silmiş olursunuz. Oldukça kısa sürede halledebileceğiniz bu işlemde önemli olan nokta ise hesabınızı tekrar geri getiremeyeceğinizdir. Ayrıca hesap silme işlemlerinde uygulama üzerinden gelen mesaj, arama, takip isteği, takipçi listeleri de silinecektir. Hesabınız tamamen silineceği için bu tür bildirimlere de tekrar ulaşmanız mümkün değil. Bu yüzden eğer önemli olduğunu düşündüğünüz mesajlarınız veya bildirimleriniz varsa yedeklemelisiniz. Ya da hesabınızı silmek yerine kısa bir süreliğine hesabı dondurabilirsiniz.

 

İnstagram Hesabını Dondurma ile Hesabı Silme Arasındaki Farklar Nelerdir?

instagram kapatmaÜlkemizde yaklaşık 38 milyon insanın kullandığı İnstagram uygulamasını, sevenler kadar tereddütte kalanlar da bulunuyor. Kişisel verilerin ihlalinin sağlandığını düşünen kullanıcılar özellikle son dönemde İnstagram dondurma veya İnstagram hesap silme işlemlerini tercih etmektedirler. Hal böyle olunca kullanıcı hesabını dondurmakla hesabı silme arasındaki fark ortaya çıkıyor.  Her iki özelliğinde birbirinden farklı birkaç özelliği bulunuyor.

  • İnstagram hesabınızı dondurduğunuzda en erken 7 gün sonra tekrar hesabınızı kullanabiliyorsunuz. Ancak İnstagram hesabının silinmesi durumunda, sildiğiniz hesabı tekrar aktif hale getiremezsiniz.
  • Geçici olarak hesabınızı dondurduğunuzda, işlemi yapmadan önce gelen mesaj, bildirim, takipçi istekleri, takipçi sayısı ve takip etme sayılarınız aynı kalmaktadır. Kullanıcı hesabınızı sildiğiniz zamanda ise tüm bilgileriniz silinmektedir.
  • Hesap dondurma işleminin en büyük avantajı, hesabı tekrar aktif hale getirdiğinizde aynı kullanıcı adı ile hesabı kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat hesap silme işleminden sonra tekrar İnstagram kullanmak isterseniz, sildiğiniz kullanıcı hesabına ait aynı isim veya kullanıcı adını tekrar kullanamazsınız.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak İnstagram hesabınız ile yapacağınız işleme karar vermelisiniz. Zira hesap silme işlemlerinde maalesef geri dönüş olmamaktadır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir