1. Anasayfa
  2. Android

İnstagram Destek ile İletişime Geçme

İnstagram Destek ile İletişime Geçme
0

Telif hakkını ihlal ettiniz, itiraz etmezseniz hesabınız 24 saat içerisinde kapatılacaktır” şeklinde gelen DM iletisinde yer alan bağlantıya tıklanması sonucunda hesabınız ele geçiriliyor. Peki bu durumda ne yapmalısınız? İnstagram destek ekibiyle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Instagram’da herhangi bir sorun yaşadığınızda instagram mail adresi ile sorun bildirimi yapabilirsiniz. Böylelikle sorunlarınızla platform yetkilileri ilgilenir. İncelendiğinde Instagram buradaki destek bildirimlerini daha fazla dikkate alıyor.

Instagram dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Bu bağlamda sorun oluşan konularda da birden fazla kullanıcı ile ilgileniyor. Instagram üzerinde sorun yaşadığınız taktirde sitenin “Sorun Bildir” sayfasından sorunlarınızı yazılı veya görüntülü şekilde iletebilirsiniz. Bu yöntem ile çözüm bulamadığınızda instagram mail adresi yoluyla sorununuzu daha iyi açıklayabilirsiniz. Instagram genellikle “Sorun Bildir” sayfasından yanıt veriyor olsa da instagrama mail atma daha etkili bir yöntemdir.

Instagram desteğine başvurmak isteyen bazı kullanıcılar instagram mail adresi nedir şeklinde sorular yöneltiyor. Instagram kullanıcısıysanız ve eğer hesabınızla ilgili bir sorun yaşıyorsanız mail yoluyla kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Instagram ile Nasıl İletişime Geçebilirim?

Instagram ile iletişime geçmenin en iyi iki yolu; instagrama mail atma butonu ve sorun bildirimi sayfasıdır. Hesabınızla ilgili bir sorun yaşadığınızda ilk olarak “Sorun Bildir” sayfasını kullanmalısınız. Bu yöntemle sonuç alamadıysanız instagram destek ile iletişime geçmek için mail adresini kullanabilirsiniz.

Instagram üzerinde sorun yaşadığınızda ve bildirdiğinizde soruna yönelik dönütlerle karşılaşırsınız.  Nitekim mail üzerinden veya sorun bildirerek gönderdiğiniz sorun kriterlerine uygunsa dikkate alınır. Bunlara örnek verecek olursak;

  • Hesabınızın ele geçirilmesi,
  • Bir başkasının hesabının ele geçirilmesi,
  • Topluluk kurallarına aykırı bir davranışı şikâyet etme,
  • Kapatılan hesabınızı yeniden geri alma,
  • Taklit ve sahtekarlığı bildirme gibi konular dikkate alınır.

Önemli sorunlarınızın için instagram destek birimlerine başvurursanız sorununuz kısa sürede çözümlenir. Diğer türlü uygulama üzerinden halledebileceğiniz sorunlar için dönüt alabileceğiniz pek söylenemez. Örneğin şifrenizi unuttuğunuz için Instagram destek birimlerine ulaşmak istiyorsanız, bu bildiriniz ne yazık ki cevapsız kalacaktır. Çünkü şifresini unutan kullanıcılar Instagram web sayfasında veya mobil uygulamasında “Şifremi Unuttum” seçeneğiyle sorununa çözüm bulabilir.

Ayrıca not eklememiz gereken bir konu ise Instagram ’ın telefon numarasının olmadığıdır. İnternet ortamında Instagram telefonu numarası adı altında paylaşılan numaralara başvurmaktan kaçının.

Instagram Mail Adresi Nedir?

İnstagram destek mail adresi kullanıcıların sorunlarıyla etkin bir şekilde ilgileniyor. Eğer bu platformda bir sorununuz varsa güncel mail adresine sorununuzu açık bir şekilde bildirin. Mail adresine sorun bildirirken “Bir şey sorabilir miyim?” ya da “Şifremi Unuttum.” Gibi kısa ve anlamsız cümleler kullanmamaya dikkat edin. Çünkü Instagram, sorun bildiren kullanıcılar açık ve net olmasını ister. Sizlere uzun süre sonra dönüş yapabilecekleri için sorunu tek seferde açıklamalı ve hiçbir detayı eksik bırakmamak en doğrusu olacaktır. (İnstagram mail destek adresi yoğunluğa göre 10-20 gün aralığında geri dönüş yapar.)

İnstagram destek mail adresi 2 tanedir. Bunlar;

Instagram “Help” sayfasından sorun bildiren kullanıcılar önemli durumlarda bu mail adreslerinden bildirim alırlar. Sorununuz mail adresleri ile daha kolay bir şekilde çözülür. Özellikle hesabınızın ve kişisel bilgilerinizin güvenliği söz konusu olduğunda bu mail adresleriyle iletişime geçmek daha doğru olacaktır.

Instagram mail yoluyla hızlıca geri dönüş almak istiyorsanız, Instagram hesabınıza bağlı mail adresini kullanarak iletişime geçin. Instagram, farklı mail adresleriyle gönderilen bildirimlerin gerçekliğini doğrulayamaz. Bu nedenle sizden kimliğinizin fotoğrafını isteyebilir ya da bildiriminizi iptal edebilir. Bu zaman kaybı yaratacağı için kullandığınız mail adresine dikkat etmeniz en doğrusudur.

Instagram Sorun Bildirme

İnstagram sorun bildirme sayfası çok uzun zamandır web sitesinde ve mobil uygulamasında kullanılan bir özellik. Bakıldığında başka bir iletişim bilgisine ihtiyaç duymadan sorun bildirebileceğiniz en iyi yöntemdir.

Sorununuzu bildirmek amacıyla ilgili sayfaya geldiğinizde sorunuzu açıklayabileceğiniz bir alan göreceksiniz. Bu aşamaya gelmek için aşağıdaki basamakları takip ediniz.

  • Instagram profilinize girin.
  • Sağ üste tıklayın.
  • Yardım sayfasına ve ardından “Sorun Bildir” kısmına gelin.
  • Burada kendiniz veya bir başkası için sorun bildirebilirsiniz.

İnstagram sorun sayfasından daha hızlı geri dönüş almak için gerçekçi konuşun ve sorunu fotoğraflarla destekleyin. Bu yöntemle gönderilen sorun bildirimleri birkaç gün içerisinde cevaplanacaktır. Her konuda destek alabilme avantajı sayesinde çoğu zaman mail göndermeye ihtiyacınız kalmaz. Fakat mail yoluyla iletişim sağlayacağınız bir konuysa da mailinizin açık, anlaşılır ve kanıtlanabilir olmasına özen gösterin.

Hesabınızın çalındığını diğer sosyal medya mecralarından bildirmeniz gerekir. Bu bildirim, hesabınızın çalındığına dair ilk delil olarak kabul edilir. Ardından çalınan hesabınız için erişim engeli talep etmelisiniz. Bu işlem için BTK’ya başvurmalısınız.

İnstagram hesabının çalınması özel hayatın gizliliğini ihmal etmekten ve suç teşkil edip, kişisel verilen hukuka aykırı olacak şekilde kullanılmasından dolayı suç duyurusunda bulunmalısınız.

Ardından manevi tazminat davası açabilirsiniz.

İnstagram hesabınızın şifresini güçlü bir şifreyle güncelleyin. Bu işlemi her iki ayda bir gerçekleştirin. İki faktörlü doğrulamayı etkin hale getirin. Konum erişimine izin vermeyin. Kullanmadığınız ve hesabınızı açtığınız tüm cihazlardan çıkış yapın. DM kutunuza gelen kaynağı belirsiz linklere tıklamayın.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir