1. Anasayfa
  2. Sosyal medya

Bilgisayardan İnstagram Hikaye Atma

Bilgisayardan İnstagram Hikaye Atma
0

Bilgisayardan Instagram hikaye atma bazı metotları uygulayarak gerçekleştirilebiliyor. Genel olarak Instagram hikayesi mobil cihazlar kullanılarak yapılıyor. Fakat son güncelleme ile gelen özellik sayesinde Instagram kullanıcıları artık bilgisayardan da Instagram hikayesi atabiliyor. Birçok kullanıcı bilgisayardan Instagram hikaye atma için bazı ek programlar kullanıyor. Ancak bu programlar bilgisayarda aşırı kaynak tüketimi gerçekleştirdiğinden kullanılan bilgisayarın hızının ve kapasitesinin yüksek olması gerekiyor. Peki, programa ihtiyaç olmadan bilgisayardan Instagram story nasıl atılıyor?

Meta Business ile Facebook ya da Instagram hesabınıza giriş yapabilir, hikaye ve gönderi paylaşımları yapabilir hatta tarih ve saate göre paylaşımlarınızı ayarlayabilirsiniz.

Benzer bir şekilde Picmaker veya Canva gibi uygulamaları kullanarak sosyal medya paylaşımlarını tasarlayabilir ve bilgisayar üzerinden hikaye ve gönderi paylaşımı yapabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram’a Nasıl Hikaye Atılır?

Bilgisayardan Instagram hikaye atma uygulamasını gerçekleştirmek için şu adımları takip etmek gerekiyor:

  • Öncelikle kişisel Instagram hesabınıza giriş yaparak boş bir alana sağ tıklayın. Karşınıza çıkan seçeneklerden en altta yer alan “İncele” sekmesine gidin.
  • Geliştirici Seçenekleri aktif olduktan sonra üst sekmede yer alan “elements” seçeneğinin sol kısmında bulunan mobil butonunu aktif edin.
  • Sonrasında sayfayı yenileyince Instagram sayfasında bilgisayarınızdan dilediğiniz hikayeyi paylaşabilirsiniz. Ayrıca sol üst bölümde yer alan kamera işaretine tıklayarak da hikaye paylaşabilirsiniz. Alt menüdeki gönderi düğmesinden de fotoğraf ve video yüklemeniz mümkündür.

Instagram Bilgisayardan Hikaye Atma

Instagram bilgisayardan hikaye atma işlemini gerçekleştirmek için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan hemen sonra Instagram ana sayfasında klavye üzerinden F12 tuşuna basmanız gerekiyor. Açılan sekmede sol kısımda çıkan mobil cihaz simgesine tıklayabilirsiniz. Mobil cihaz simgesi seçtikten sonra sayfanın herhangi bir bölümüne gelip F5 ile yenileme yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra bilgisayar ekranı telefon uygulaması gibi olacağından istediğiniz hikayeyi atabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram’a Story Atma

Mobil harici Mac ya da PC’den story atmayı tarayıcı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayardan story atma için öncelikle Chrome üzerinden nasıl yapıldığına bakabilirsiniz. İlk olarak Chrome uygulamasını açıp en üstte bulunan Görünüm menüsü üzerinden Geliştirici Araçlarına tıklayabilirsiniz. Geliştirici konsolunda ekranın sağ üst köşesinde bazı simgeler çıkacaktır. Mobil simgesine tıkladığınızda “cihaz çubuğunu değiştir” sekmesi karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Instagram hesabınızın üst bölümünde hikayeye tıklayabilirsiniz. Hikayenizi tam olarak bitirdiğinizde “Hikaye Ekle” butonuna tıklayarak paylaşım yapabilirsiniz.

Instagram PC’den Story Atma

Instagram PC’den story atma için bilgisayarınıza bazı üçüncü parti uygulamaları da indirebilirsiniz. Gigabyte  açısından depolama alanında fazla yer tutmayan güvenilir uygulamalar story atmayı sağlayacaktır. Programı yüklediğinizde direkt olarak ya da ufak bir düzenleme yaptıktan sonra story atabilirsiniz. Hikayeyi oluşturduktan sonra “Hikayeyi Paylaş” butonuna tıkladıktan sonra hikayenizi dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 4
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 1
    sevindim
    Sevindim
  • 2
    _pheli
    Şüpheli
  • 3
    sinirli
    Sinirli
  • 4
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir