1. Anasayfa
  2. Android

İntagram Aktiflik Kapatma 2022

İntagram Aktiflik Kapatma 2022
0

İnstagram aktiflik kapatma işlemi son zamanlarda en çok kullanılan özellikler arasında yer alır. Bu özellik kullanıcılar için belirli avantajlar sağlar. Instagramda aktif olduğunuzda sizi takip edenlere gösterir. Aynı zamanda en son ne zaman aktif olduğunuza gösterir. İnsanların sizin ne zaman aktif olduğunuzu görmesini istemiyorsanız birkaç özelliği değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Kısa sürede İnstagram görülmenizi kapatabilirsiniz. Birkaç adımı gerçekleştirerek diğer insanların sizin çevrimiçi oluş zamanınızı görmesini engelleyebilirsiniz. Gün içerisinde mesajlara geç dönüyor ya da instagrama çok fazla girmiyorsanız ve bu durumunun takipçileriniz tarafından gözükmesini istemiyorsanız, İnstagram aktiflik kapatma özelliğini kullanabilirsiniz.

İnstagram Son Görülme Kapatma Nasıl Yapılır?

İnstagram aktiflik kapatma işlemi cihazdan cihaza göre farklılık gösterir. Mobil uygulamalardan ya da bilgisayardan İnstagrama girerek son görülmenizi kapatabilirsiniz. Dakikalar içerisinde son görülmenizi kapatabilir ve kendi hesabınızı kişiselleştirebilirsiniz. Android, IOS ve bilgisayarları kullanarak son görülmeleri kapatabilirsiniz.

Android Instagram Aktifliği Kapatma Yöntemi

İnstagram aktiflik kapatma işlemini yaparken önemli olan nokta hangi cihazı kullandığınızdır. İnstagram aktiflik kapatma her cihazda değişiklik gösterir. Android işlemciye sahip bir telefon kullanıyorsanız, öncelikle Instagram uygulamanıza girmeniz gerekir. Daha sonra profil sayfanıza girmeniz gerekir. Profil sayfasının sağ üst kısmında üç tane çizgi yer alır. Üç çizgiye tıklayarak ‘Ayarlar’ kısmına girerek ‘Gizlilik’ kısmına geçiş yapmanız gerekir. Gizlilik sayfasındaki ‘Hareket’ durumunu pasif hale getirerek aktifliği kapatabilirsiniz. Tüm bu işlemler yapıldığında İnstagram aktifliğinizi kapatmış olursunuz. Böylelikle insanlar sizin ne zaman çevrimiçi olduğunuza bakamaz.

iPhone Instagram Aktiflik Kapatma Yöntemi

iPhone için İnstagram aktiflik kapatma işlemini yapmak için birkaç adımı yapmanız gerekir. Aşağıdaki adımları gerçekleştirerek İnstagram aktiflik kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • IOS cihazında İnstagram mobil uygulamasına girmeniz gerekir
  • Profil sayfanıza geçiş yapın ve sağ üst köşedeki üç çizgiye basın
  • Ayarlar kısımına girin ve ‘Gizlilik’ butonuna tıklayın
  • Daha sonra ‘Hareket Durumu’ butonunu kapatın.

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra İnstagram’daki aktifliğinizi kapabilirsiniz. Geri açmak istediğinizde aynı adımları gerçekleştirerek aktif hale getirmeniz yeterli olur. IOS cihazlarında gizlilik sayfasında ‘Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster’ özelliği vardır. Bu özellikte sadece sohbet ettiğiniz insanlara karşı aktif olduğunuz gözükür.

Bilgisayar Son Görülme Kapatma

Mobildeki İnstagram özelliği ile web tarayıcılarından girilen İnstagram özellikleri birbirinden farklılık gösterir. Mobilden yapabildiğimiz birçok şeyi bilgisayardan girdiğimizde yapamayabiliriz. İnstagram ara yüzü bilgisayarda farklı olduğu için mobilden farklı olarak  İnstagram aktiflik kapama işlemi yapılır. Bilgisayardan son görülme kapama işlemini şu şekilde yapabilirsiniz:

  • İnstagram web sayfasına girmeniz gerekir.
  • Daha sonra İnstagram giriş bilgilerinizi kullanarak hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş yaptıktan sonra sağ üst tarafta yer alan profil resminize tıklayın.
  • Daha sonra ‘Ayarlar’ sayfasına girin.
  • Ayarlar sayfasındaki ‘Gizlilik ve Güvenlik’ sayfasını açın.
  • ‘Hareket Durumunu Göster’ kısmını kapatın.

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra aktifliğinizi kapatmış olursunuz. Böylelikle insanların sizin ne zaman aktif olduğunuzu görmesini engelleyebilirsiniz.

Mobil İnternet Tarayıcısı Çevrimiçi Kapatma

Mobil cihazınızda İnstagram kullanmak yerine internet tarayıcısından aktiflik kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz gerekir.

  • İlk olarak İnstagram web sayfasına giriş yapın.
  • Daha sonra İnstagram hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
  • Profil sayfasına geçiş yaparak ‘Ayarlar’ kısmına gidin.
  • ‘Gizlilik ve Güvenlik’ kısmına tıklayın.
  • ‘Hareket durumunu göster’ kısmını kapatmanız yeterli olur.

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra telefonunuzdan tarayıcı kullanarak aktifliğinizi kapatabilirsiniz

Instagram Aktifliği Kapatma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnstagram aktifliği kapatma işleminde bilmeniz gereken birçok şey vardır. İnstagram dünyada herkesin en çok kullandığı sosyal medya platformları arasında yer alır. İnstagramı düzenli olarak kullanan kişiler, bazı durumlarda aktifliklerinin gözükmesini istemezler. Bu durumlarda da aktifliği kapatmak için gereken adımların gerçekleşmesi gerekir. İnstagram aktiflik kapatma işlemini yaptığınızda insanların sizin ne zaman aktif olduğunuzu görmesini engelleyebilirsiniz. Ancak, bu özelliği aktif hale getirdiğiniz de siz de diğer insanların ne zaman aktif olduğunu göremezsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram neden hep aktif görünüyorum?

İnstagram uygulamasını arka planda çalışır olarak bırakırsanız hesabınız aktif olarak gözükür. Dolayısıyla hesabın tam olarak kapatılmış olması gerekir. Arka plandaki uygulamayı kaldırdığınız zaman aktiflik durumu ortadan kalkar.

Instagram Son görülme kapatınca ne oluyor?

İnstagram son görülme özelliğini kapattığınız zaman insanların sizin ne zaman hesabınıza giriş yaptığınızı görmesini engellersiniz.

Instagram'da görünürlük nasıl kapatılır?

İnstagramda görünürlük kapatmak için profil sayfasından ayarlar kısmına geçiş yapmanız gerekir. Daha sonra gizlilik kısmına giriş yapmalısınız. ‘Hareket Durumunu Göster’ butonuna tıklayarak hesabınızın görünürlüğünü kapatabilirsiniz.

Aktif olduğumu nasıl gizlerim?

İnstagram aktifliğini ‘Hareket Durumunu Göster’ butonuna tıklayarak gizleyebilirsiniz. Bu kısma ise ayarlar sayfasından ulaşabilirsiniz.

Instagram yeşil ışık nasıl kapatılır?

İnstagram yeşil ışık kapatma işlemi için ayarlar kısmına girmeniz gerekir. Daha sonra Hareket Durumu menüsünün altında yer alan ‘Hareket Durumunu Göster’ seçeneğini kapatmak yeterli olur.

Instagram Son görülme neden görünmüyor?

İnstagram son görülme gözükmüyor ise baktığınız kişi İnstagram aktiflik kapatma özelliğini aktif hale getirmiş demektir. Bu nedenle İnstagram hesaplarının son görülmesi gözükmüyor.

Instagram birinin aktif olduğunu nasıl anlarız?

Bir insanın İnstagram’da aktif olup olmadığını anlamak için mesajlar kısmını kullanabilirsiniz. Mesajlar kısmına girdikten sonra aktif olup olmadığını merak ettiğiniz insanın hesabına tıklamanız gerekir. Tıkladıktan sonra gördüğünüz renk önemlidir. Resmin altında yeşil renk yanıyorsa kişi aktif demektir.

Instagram Son görülme kapatıldığı nasıl anlaşılır?

Bir insanın son görülmesini kapattığını mesajlar kısmından anlayabilirsiniz. Mesajlar kısmına giriş yaparak en son görüldüğü saati öğrenebilirsiniz. Baktığınız hesap İnstagram’da çevrimiçi olduğunda en son ne zaman girdiğini  görebilirsiniz. ”Şu an aktif”, ” 30 dakika önce aktifti”, ”1 hafta önce aktifti” gibi zaman belirtilen ifadeler yer alır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir