1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

ERR_NAME_NOT_RESOLVED Sorunu ve Çözümü

ERR_NAME_NOT_RESOLVED Sorunu ve Çözümü
0

Bazı internet sitelerine girerken ERR_NAME_NOT_RESOLVED sayfası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Peki bu hata neden kaynaklanır? Sitelere erişiminizi engelleyen bu hata nasıl çözülür? Sorularınızın cevabını, sorunun kaynağını ve nasıl düzeltileceği ile ilgili bilgelere bu sayfada ulaşabilirsiniz.

ERR_NAME_NOT_RESOLVED Sorunu Nedir?

ERR_NAME_NOT_RESOLVED sorunu çeşitli sebeplerden ötürü kaynaklanıyor olabilir. Fakat bu sorunun genel olarak iki kaynağı vardır. İlk kaynak kullandığınız cihazın internete bağlı olmaması olabilir. Ya da DNS sunucularınızdaki herhangi bir problemden ötürü bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Eğer bu sorunun tam olarak ne olduğunu ve neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorsanız ilk önce DNS’nin nasıl çalıştığını anlamanız gerekebilir. DNS, diğer ismiyle Domain Name System, bir internet sitesine girmek istediğinize IP adresiniz aracılığı ile yönlendirmeler yapar. Söz konusu yönlendirmeler sizin girmek istediğiniz internet sitesine bağlanmanız için gereklidir.

Girmek istediğiniz sitenin IP adresi değişmiş olabilir. Eğer o siteye daha önce girmişseniz, tarayıcınız sitenin eski IP adresini önbelleğine kaydetmiş olabilir. Yani tarayıcınızın o site ile ilgili kaydettiği bilgi ile sitenin yeni bilgileri uyuşmayabilir. Sitenin linki aynı ve IP adresi farklı olduğunda ERR_NAME_NOT_RESOLVED hatasını görebilirsiniz. Bu durumda siteye erişiminiz engellenmiş olur.

ERR_NAME_NOT_RESOLVED Sorunu Nasıl Çözülür?

ERR_NAME_NOT_RESOLVED sorununu çözmek için çeşitli yöntemler mevcuttur. Sorunu çözebileceğiniz yöntemleri ve hangi adımları izlemeniz gerektiğini aşağıda bulabilirsiniz.

Tarayıcınızın Önbelleğini Temizleyin

Tarayıcınızın önbelleğini temizlemek ERR_NAME_NOT_RESOLVED sorununu çözmenize yardımcı olabilir. Önbelleği nasıl temizleyeceğiniz kullandığınız tarayıcıya bağlı olarak değişebilir.

Eğer en yaygın tarayıcı seçeneklerinden biri olan Google Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayın. Ardından diğer araçlar üstüne gelip tarama verilerini temizle seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladığınızda site verileri kutusunu işaretleyip Google Chrome tarayıcınız önbelleğini temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diğer tarayıcılarda ise benzer adımları izleyerek önbelleği temizleyebilirsiniz.

DNS Ayarlarınızı Değiştirin

DNS sunucunuzu değiştirmek de bu sorunun çözümlerinden biridir. Farklı DNS ayarlarını tercih ederek ERR_NAME_NOT_RESOLVED hatasından kurtulabilirsiniz. Eğer tarayıcınızın önbelleğini değiştirdiyseniz ve işe yaramadıysa denetim masasından “ağ durumları ve ve görevleri” seçeneğine tıklayarak DNS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Arama Geçmişinizi Temizleyin

Tarayıcınızın arama geçmişini değiştirmek de ERR_NAME_NOT_RESOLVED hatasından kurtulmanız için bir yöntem olabilir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir