1. Anasayfa
  2. Android

Android Cihazlar İçin En İyi 10 Arama Kaydetme Uygulaması

Android Cihazlar İçin En İyi 10 Arama Kaydetme Uygulaması
0

Android telefonlar, dünya çapında milyonlarca kişi tarafında tercih ediliyor. Bunun arkasında Android telefonların birçok farklı faydalı özelliğe sahip olması yatıyor. Arama kaydetme özelliği de bu cihazların oldukça sevilen özelliklerinden bir tanesi. Android telefonlarınız için aramalarınızı kaydedebileceğiniz uygulamaları merak ediyor olabilirsiniz. Yazımızda en iyi konuşma kaydetme uygulamaları ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Neden Aramaları Kaydetmeye İhtiyaç Duyulur?

Aramaların kaydedilmesine çeşitli sebeplerden ötürü ihtiyaç duyulabilir. Örneğin, bazı işletmeler yasal sebeplerden ötürü konuşmaları kaydetmelidir. Bu işletmelerin gerçekleştirdiği telefon konuşmaları verilerin korunması için kayıt altına alınır. Bazı işletmeler ise müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek adına telefon konuşmalarını kaydeder. Arama kaydetme, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesine yardımcı olabilir. Aramaların kaydedilmesi konuşmayı gerçekleştiren kişiler arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesine de katkıda bulunabilir.

Telefon konuşmaları kişisel sebeplerden ötürü de kaydedilmek istenebilir. Aramaların kaydedilmesi konuşmalara sonradan erişebilme fırsatı sunar. Örneğin, iş veya dersler ile ilgili yapılan konuşmaların kaydedilmesi birtakım faydalar sağlayabilir. Önemli ve hatırlanması gereken bilgi ve detaylara, kaydedilen konuşmalar aracılığı ile ulaşılabilir. Herhangi bir arama kaydedilmeden önce karşı tarafın konuyla ilgili bilgilendirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır. Ayrıca arama kaydı alabilmek için konuşmayı gerçekleştiren kişilerin onayları alınmalıdır.

En İyi Arama Kaydetme Uygulamaları

Aramaların ikinci cihazlar kullanılarak kaydedilmesi uğraştırıcı olabilir. Üstelik kaydedilen konuşmaların ses kalitesi düşük olacağından kayıtların sonradan dinlenmesi zor bir hale gelebilir. Bu sebeple Android cihazlar için çağrıları kaydeden uygulamalardan yardım alınabilir. Arama kaydetme uygulamaları, alınan ve gönderilen çağrıların kaydedilmesini mümkün kılan yazılımlardır. Bu uygulamalar kullanılarak istenilen konuşmalar kayıt altına alınabilir.

Konuşma kaydetme uygulamaları ile kaydedilmesi istenilen aramaların bir listesi oluşturulabilir. Çağrı kaydetme uygulamaları bir konuşmanın kaydedilmesi için gerekli tüm işlemleri gerçekleştirir. Ayrıca kullanıcılara konuşmaları ses formatında sunarak büyük bir kolaylık sağlar. Kullanıcılar birkaç tık yardımı ile arama kaydetme uygulamaların özelliklerinden faydalanabilir. Aşağıda Android telefonlar için en iyi arama kaydetme uygulamalarının listesine ulaşılabilir.

Phone

Phone

Listenin ilk sırasında Phone uygulaması yer alıyor. Phone, Google’a ait bir uygulama olup Android cihazlarda tercih edilebilir. Phone uygulaması sayesinde bilinmeyen numaralardan alınan tüm çağrılar kolayca kaydedilebilir. Ek olarak, rehberde kayıtlı olan kişilerden biri veya birkaçı seçilebilir. Bu kişilerle gerçekleştirilecek konuşmalar da kayıt altına alınabilir. Ya da herhangi bir kişi seçilmeden yalnızca belirli bir konuşma da kaydedilebilir. Birçok Android telefonda Phone uygulaması önceden yüklü bir şekilde bulunur.

Phone’un, Android telefonlar için en güvenli ve kullanışlı arama kaydetme uygulamalarından bir tanesi olduğu düşünülüyor. Phone uygulaması sayesinde konuşmalar en kolay ve hızlı şekilde kayıt altına alınabilir. Aramaların kaydedilebilmesi için Phone uygulamasının en son sürümünün yüklü olduğundan emin olunmalıdır. Uygulamanın arama kaydetme özelliğinin her bölgede mevcut olmadığı da unutulmamalıdır. Bu uygulama ile arama kaydetmek için Android 9.0 ve üzeri sürümlere uygun olan telefonlar kullanılabilir.

Cube ACR

Cube ACR

Cube ACR de Android için en iyi arama kaydetme uygulamaları arasında bulunuyor. Bu konuşma kaydetme uygulaması ile alınan ve gönderilen çağrılar kolayca kaydedilebilir. Birçok Android telefonu için uygun olan Cube ACR uygulaması ücretsiz bir şekilde indirilebilir. Ayrıca uygulama içinde satın alınabilecek planlar da mevcut. Cube ACR’nin ücretsiz versiyonu ile seçilen konuşmalar otomatik olarak kaydedilebilir. Bunun yanı sıra belirli konuşmalar de kaydedilebilir ve sonradan dinlenilebilir. Telefon aramalarına ek olarak Whatsapp ve Skype uygulamalarında gerçekleştirilen aramalar da kayıt altına alınabilir.

Call Recorder – CallsBox

Call Recorder – CallsBox

Call Recorder en iyi arayüz tasarımına sahip arama kaydetme uygulamalarından biri olarak değerlendiriliyor. Bu uygulama çağrıların kaydedilmesini oldukça kolay bir hale getiriyor. Gelen çağrıların kim tarafından yapıldığı da Call Recorder sayesinde öğrenilebiliyor. Uygulamanın en iyi özelliklerinden biri ise telefonu hafifçe sallayarak konuşmaların kaydedilebilmesi. Call Recorder ile aramalar MP3 formatında kayıt altına alınabiliyor. Uygulama birçok farklı Android cihazda başarılı bir şekilde çalışıyor. Uygulamaya şifre eklenebiliyor ve istenilen çağrılar ses kısma tuşu ile engellenebiliyor.

Automatic Call Recorder

Automatic Call Recorder

Automatic Call Recorder alınan ve yapılan çağrıları oldukça yüksek kalitede kaydedebiliyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde kaydedilen aramalara notlar eklenebiliyor. Eklenilen notlar mesaj ve e-mail yoluyla paylaşılabiliyor. Konuşma kayıtlarının kalitesini düzenlemeyi mümkün kılan uygulama, tüm Android telefonlar için uygun değil. Automatic Call Recorder’ın 4.2’lik puanı ile en iyi arama kaydetme uygulamalarından biri olduğu söylenebilir. Uygulamanın özellikleri arasında belirli çağrıların engellenebilmesi de yer alıyor.

Blackbox Call Recorder

Blackbox Call Recorder

Blacbox Call Recorder, kaliteli arayüz tasarımı ile ön plana çıkıyor. Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, aramaların kaydedilmesini profesyonel bir şekilde gerçekleştiriyor. Uygulamanın en iyi özelliklerinden biri aramaların yapıldığı konumunu öğrenebilmek. Blackbox Call Recorder ile kaydedilen aramalar Google Drive’da yedeklenebiliyor. Kayıt altına alınmış aramalar tekrar oynatılabiliyor. Reklamlara sahip olmaması uygulamanın kullanımını oldukça kolay bir hale getiriyor. Kaydedilen aramalar Telegram da dahil olmak üzere birçok mesajlaşma uygulaması aracılığı ile paylaşılabiliyor.

Auto Call Recorder

Auto Call Recorder

Auto Call Recorder 5 milyondan fazla kullanıcısı ile en iyi arama kaydetme uygulamaları listesinde bulunuyor. Uygulama arama kayıtlarını MP3 formatında ve yüksek kalitede gerçekleştiriyor. Kaydedilmesi istenmeyen çağrılar uygulama üzerinde işaretlenebiliyor. Auto Call Recorder, çağrıları tarihi ve saati ile birlikte kaydediyor. Hatta bu uygulama sayesinde çağrılara başlık da eklenebiliyor. Reklamlara sahip bir uygulama olan Auto Call Recorder’ın Google Play Store puanı ise 3.8.

Call Recorder Automatic

Call Recorder Automatic

Call Recorder Automatic çağrıları kaydetmeye yaratan uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama sayesinde Android 11 sürümlü telefonlarda dahi aramaları kaydetmek mümkün. Call Recorder Automatic uygulamasının premium versiyonu satın alınarak daha fazla özellikten yararlanılabilir. 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip uygulamanın Google Play Store puanı 3.9. Uygulamanın bulut depolama özelliği de mevcut. Gelen ve gönderilen çağrıların kaydedilmesi için tercih edilebilecek en iyi uygulamalardan biri Call Recorde Automatic.

Call Recorder – ACR

Call Recorder – ACR

Call Recorder – ACR indirmesi ücretsiz olan bir Google Play Store uygulaması. Uygulamayı alternatifleri arasından öne çıkartan özelliği arama kaydetmek için numaraya ihtiyaç duymaması. Call Recorder – ACR’nin kullanılabilmesi için kullanıcının bölgesinde arama kaydetmenin yasal olup olmadığının teyit edilmesi gerekiyor. Kaydedilen konuşmalar üzerinde editleme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca kayıtlara notlar eklenebiliyor. Reklamlı bir uygulama olan Call Recorder ACR’nin puanı 3.6.

RMC: Android Call Recorder

RMC: Android Call Recorder

RMC: Android Call Recorder ücretsiz arama kaydetme uygulamasıdır. Bu uygulama ile çağrılar 3GP biçiminde kaydedilebiliyor. Ayrıca kayıt altına alınan dosyalar Whatsapp üzerinden paylaşılabiliyor. Dosyalar sonradan silinebiliyor ve veriler Google Drive’a yükleniyor. Uygulamanın çağrıları kaydedebilmesi için aramanın hoparlörde yapılması gerekiyor. RMC: Android Call Recorder bilinmeyen numaraları kaydedebilmek için de kullanılıyor.

Super Call Recorder

Super Call Recorder

Listemizde bahsedeceğimiz son arama kaydetme uygulaması Super Call Recorder. Uygulama aramaları MP3 formatında kaydediyor. Ayrıca SMS kaydetme özelliği de bulunuyor. Super Call Recorder çağrıların konumunu bulmak için de kullanılıyor. Uygulama aramaları, çağrı henüz sonlanmadan kaydetmeye başlıyor. Sevilen çağrı kaydetme uygulamalarından biri olan Super Call Recorder’ın Google Play Store puanı ise 3.9.

Kaynak: https://techcult.com/best-call-recording-app-for-android/

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir