1. Anasayfa
  2. Sağlık

Sivrisinekleri Kendinizden Uzaklaştırmanızı Sağlayacak 10 Doğal Yol

Sivrisinekleri Kendinizden Uzaklaştırmanızı Sağlayacak 10 Doğal Yol
0

Yaz aylarında kâbusunuz olan sivrisinekleri kendinizden uzaklaştırmanın birçok doğal yolu bulunur. Akşam saatlerini seven bu canlıları uzaklaştırmak için kimyasal kullanmak yerine alternatif yollara başvurmak daha güvenlidir. Peki doğal yollarda sivrisinekler nasıl uzaklaştırılır? Neler kullanılır? İşte detaylar…

Lavanta Yağı

lavanta yağı

 

Geçmiş yıllardan günümüze kullanımı her alanda yaygın olan lavanta yağı oldukça iyi bir sivrisinek kovucudur. Özellikle de ezilmiş lavanta çiçekleri sivrisinekleri uzaklaştırıcı yağ ve koku üretimi yapar. Lavanta yağı vücudun belli bir bölgelerine sürülerek ısırılmaktan kolayca kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bu yağı evde farklı bölgelere seyrelterek sıkmanız durumunda sivrisineklerin eve girişini de engelleyebilirsiniz.

Lavanta yağının eşsiz kokusuyla evinizin ferah bir kokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Lavanta yağı antiseptik ve analjezik özelliklere sahiptir. Bu özellikler sivrisinek ısırıklarının engellenmesinin yanı sıra cildi de yatıştırır.

Sarımsak

sarımsak

 

Çeşitli faydaları ile öne çıkan sarımsak keskin kokusu ile sivrisineklerin adeta baş düşmanı. Çeşitli araştırmalar sarımsak kokusunun sivrisinekleri engellemesi konusunda etkili olduğunu bildirmiştir. Birkaç diş sarımsağı ezerek ardından suda kaynatmanız sonucu sivrisinekleri uzaklaştırmak istediğiniz her yere sıkabilirsiniz.

Limon ve Okaliptüs Yağı

limon ve okaliptüs yağı

 

Limon ve okaliptüs yağı bilinen en etkili ve en doğal sivrisinek kovucu yöntemlerden birisidir. Bir çalışmaya göre bu karışımın sivrisineklere karşı en az 12 saate kadar %100 koruma sağladığı tespit edilmiştir. Ancak bu koruma yöntemi 3 yaş altı çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Limon ve okaliptüs yağı karışımını sivrisineklerin girebileceği pencere ve kapı kenarlarına damlatmak yeterli olacaktır.

Kahve Telvesi

kahve telvesi

 

Her evde rahatlıkla bulunan kahve telvesi sivrisinekleri uzaklaştırma konusunda en yaygın kullanılan doğal yöntemler arasında bulunur. Kahve telvesi sivrisineklerin hoşlanmadığı keskin bir koku yayar. Böylece onların uzak durması konusunda oldukça etkili olur.

Adaçayı ve Karanfil Kokusu

adaçayı ve karanfil

 

Kendine has kokusu bulunan bu bitkiler özel kokusu sayesinde sivrisinek veya farklı böceklerin evinize girişini engeller. Bu doğal kovucu yöntemlerinden faydalanmak için adaçayını yakarak tüm odalarda gezdirmek yeterlidir. Karanfil ile sivrisinekleri uzaklaştırmak için ise çeşitli şekillerde yöntemlerden sizin için en uygun olanı deneyin. En etkili olan limon üzerine karanfil dizme yöntemini deneyerek sivrisineklerden doğal yöntemlerle kurtulmuş olun.

Açık Renkli Kıyafetler Giyin

açık renk giyinmek

 

Sivrisinekler daha çok koyu renkler tercih etmektedir. Aynı zamanda bu canlılar koyu renkleri kendi özel alanları gibi görmektedir. Bu nedenle koyu renk giyen kişilerin yanında daha çok uğramaktadır. Açık renkli kıyafetler ise sivrisineklerin ve farklı haşerelerin daha az dikkatini çekmektedir.

Açık havada da kıyafet olmayan vücut bölümleri sivrisineklerin adeta en önemli hedefi arasındadır. Kıyafet seçiminde kolları ve bacakları kapatacak şekilde giyinmek böceklerin ısırmasını engelleyecektir. Aynı zamanda doğal ortamlarda sandalet veya terlik yerine kapalı ayakkabılar tercih etmek de oldukça önemlidir. Bu küçük detaylar sivrisineklerin ısırmasına engel olacaktır.

B ve C Vitamini Açısından Zengin Gıdaları Tüketmek

b ve c vitamini

 

Oldukça sağlıklı olan bu korunma yöntemi aynı zamanda fazlasıyla da etkilidir. İlginç gelse de bu vitamine sahip gıdaları tüketmek çeşitli böcekleri uzaklaştırmanın en doğal yoludur. B ve C vitamini içeren gıdalar sivrisineklerin baş düşmanı olarak bilinir. C vitaminin suda erimesi ve vücutta depolanmaması vücut ısısının yükselmesini engellemektedir. Terlemeyen vücut ise sivrisineklerin sizi hedef olarak görmesini engelleyecektir.

B ve C vitaminine sahip besinler terleme yolu ile atılan terin kokusunu tamamen değiştirir. Bu koku sineklere kesinlikle hoş gelmez. Böylece ilk hedef olmanızı engeller.

Taze Fesleğen Kokusu

fesleğen

 

Sivrisineklerin sevmediği kokuların başında taze fesleğen kokusu gelmektedir. Bu kokunun sağlanması için bir saksı taze fesleğen yeterlidir. Aynı zamanda fesleğen yağını bir sprey şişesine damlatarak su ile seyreltip sıkmanız da etkiyi oldukça arttırmaktadır.

Sirke Kullanmak

sirke

 

Sivrisineklere karşı oldukça etkili olan yöntemlerden biri de sirke kullanmaktır. Faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi pencere ve kapı girişlerine sıkmak yeterlidir. Sirkenin keskin kokusu sinekleri uzaklaştırarak içeri girmesini engelleyecektir.

Sık Sık Duş Almak

duş almak

 

Yaz aylarında her ne kadar sık sık duş alınsa da bu yeterli olmayabilir. Sivrisinekler daha çok terli ve ayak kokusu problemi yaşayan kişilere gelmektedir. Yatmadan önce duş almak ter ve ayak kokusunun gitmesini sağlar. Böylece davetsiz misafirlere karşı korunmanız sağlanır.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 5
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir