1. Anasayfa
  2. İnternet

Tüm Cihazlar Arası En Hızlı 9 Dosya Paylaşma Yöntemi

Tüm Cihazlar Arası En Hızlı 9 Dosya Paylaşma Yöntemi
0

Cihazlar arası dosya paylaşımı yapma işlemi bazen çeşitli sorunlara yol açabilir. Özellikle büyük boyutlarda dosyaların internet üzerinden gönderilmesi fazlasıyla zahmetli olabilir. Düşük çözünürlüklü fotoğraflar ve az yer kaplayan dosyaların gönderilmesi nispeten daha kolay olabilir. Ancak her an bu özelliklerde dosya paylaşımı ile sınırlı kalmak mümkün değildir. Cihazlar arası dosya paylaşılması gereken durumlarda alternatif olarak kullanılabilecek birçok önemli yöntem bulunur.

Günlük hayatta akıllı telefonlar birçok işlemi gerçekleştirmek konusunda önemli bir konuma sahiptir. Bununla birlikte bazen telefonda bulunan bir dosyayı farklı bir cihaza aktarmak gerekebilir. Aynı şekilde acil bir durumda farklı bir cihazdan telefona dosya paylaşımı gerekli olabilir. Bu gibi durumlarda bağlantı kablosu her an ulaşılabilecek bir noktada bulunamayabilir. Ayrıca farklı konumda bir cihaza aktarım yapmak bazı zorluklara neden olabilir.

Dosya göndermek noktasında sorun yaşandığında, cihazlar arası paylaşım yapmak için alternatif yöntemler denenebilir. Klasik yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda bu yöntemler kurtarıcı etkiye sahiptir. Bu doğrultuda tüm cihazlar arasında en hızlı dosya paylaşımını yapabilecek 9 etkili yöntemden bahsedilebilir. İşte en etkili yöntemler ve detayları!

File Dropper

File Dropper

File Dropper, yüksek boyutlu dosya göndermek için kullanılabilecek alternatif yöntemlerden biridir. Basit ve sade arayüzü kullanım kolaylığı sağlar. Ücretsiz hizmet veren site 5 GB boyutuna kadar dosya gönderimini destekler. Online site üzerinden işlem gerçekleştirilen File Dropper, telefon ve bilgisayardan dosya aktarımına olanak sunar.

Dosya göndermek için site adresine gitmek gerekir. Sitede bulunan “Upload File” alanında gönderilecek dosya yüklenir. Gönderim işleminin kolaylıkla yerine getirilmesinin yanı sıra kullanım için üyelik gerektirmemesi de avantaj oluşturur. Site üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan da dosyalarınızı gönderebilirsiniz. Ancak gönderilen dosyaların kontrollerini gerçekleştirmek isteyenler için üyelik oluşturmak fayda sağlayabilir.

We Transfer

We Transfer

We Transfer, dosya gönderim işlemlerinde en çok dikkat çeken servislerin başında yer alır. Servisin ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı sürümü bulunur. Aynı zamanda Android, iOS kullanıcıları için olduğu gibi Mac kullananlar için de özel uygulamalara sahiptir. Windows bilgisayarlardan da kullanılabilen We Transfer, yalnız site üzerinden işlem yapmaya uygundur.

We Transfer’in ücretsiz sürümünde dosya gönderimi olarak 2 GB boyut sınırı bulunur. Ücretli pro servislerde ise bu sınır 20 GB seviyesine kadar çıkabilir. Ayrıca sitede oluşturulan ücretli kayıt ayrcalığı gönderilen dosyaların parola ile korunmasına da imkân verir.

MEGA

MEGA

Bir bulut depolama servisi olarak dikkat çeken MEGA, dosya göndermek için ideal seçimlerden biridir. Ücretli ve ücretsiz olarak seçenekleri bulunur. Kullanım için üye olma şartı bulunan servis 50 GB boyutlarına kadar ücretsiz depolama alanı sağlar. Güvenlik konusunda iddialı bir yaklaşım sergileyen MEGA, iki faktörlü kimlik koruması sunar. Ancak önemli olan nokta ise parolayı unuttuğununuz takdirde parola sıfırlaması yönteminin olmamasıdır.

E-posta yolu ile şifre sıfırlaması yerine yeni bir parola belirlemek için kullanıcıya özel Recovery Key (kurtarma anahtarı) yönlendirilir. Parola sıfırlaması bu anahtar ile sağlanabilir. Bu sebeple de parolanın unuttuğunuz anlar için tarafınıza iletilen kurtarma anahtarının saklanması önemli olabilir. Dosya göndermek için ise ilk adım uygulanır. İlk adımda sisteme gönderilecek içerikler yüklenir. İkinci adımda ise size bir dosya gönderim linki verilir. Bu linki dosyayı göndermek istediğiniz kişiyle paylaşmanız yeterli olur.

Lifebox Transfer

Lifebox Transfer

Lifebox Transfer, Turkcell tarafından geliştirilmiş bir dosya paylaşım servisidir. Ücretsiz versiyonda kullanılan servis maximum 5 GB boyutuna kadar dosya gönderimini destekler. Kullanım aşamasında ise gönderilecek dosyaların Lifebox Tranfer alanına eklenmesi gerekir. Dosyaların yüklenmesinin ardından iletilecek kişinin mail adresi yazılır. Bu şekilde hızlı bir dosya gönderme işlemi gerçekleştirilir.

SurgeSend

SurgeSend

SurgeSend, büyük boyutlu dosya gönderme işlemini kolaylıkla yerine getirebilecek alternatiflerden biridir. Ücretli ve ücretsiz olarak iki formatta dosya gönderimi yapılabilir. Ücretsiz versiyonu için dosya başına 3 GB boyut sınırı bulunur. Bununla birlikte ücretli versiyonu kullananlar için ise dosya başına 50 GB’a kadar dosya gönderilebilir.

Versiyonlar arasında temel farklılıklardan biri de gönderim süresidir. Ücretsiz versiyon üzerinden dosya göndermek isteyenler için iletilecek dosya 1 hafta kadar sunucuda tutulur. Ücretli versiyonda ise hangi zaman aralığında dosyanın iletileceğini gönderen kişi belirler. Ayrıca ücretli sürüm için 7 günlük deneme süresi de bulunur. Bu da kullanıcılar için avantaj oluşturabilir.

Send Anywhere

Send Anywhere

Send Anywhere, alternatif dosya paylaşım yöntemleri arasında en farklı konsepte sahip olandır. Çalışma mantığı olarak diğerlerinden ayrıldığı nokta ise paylaşım için 3 farklı metot kullanılmasıdır. Kullanıcıya alternatif olarak; direkt, link ve e-mail metotları sunulur. Direkt paylaşım yönetiminde dosyalar için 6 haneli dijital bir anahtar ile koruma sağlanır. Dosyayı alan kişinin de taşıma gerçekleştirmesi için bu dijital anahtara ihtiyacı olur.

Bir diğer seçenek ise link yolu ile paylaşım gerçekleştirilmesidir. Dilerseniz dosyalarınızın paylaşım linkini karşı tarafa iletebilir ve aktarımı sağlayabilirsiniz. Son olarak ise Send Anyrhere ile dosyaları doğrudan alıcının mailine yönlendirebilirsiniz. Ayrıca, Send Anywhere sunucusuna eklenen dosyalar 48 saat hafızada tutulur. Bu süre zarfında sistemde yer alan dosyalar ekleyen kişi tarafından silinmediği takdirde kayıt altında tutulur. Belirtilen süre dolduktan sonra sistem tarafından otomatik olarak silinir. Güvenli kullanım açısından bu durum kullanıcıya avantaj sağlar.

Volafile

Volafile

Oda sistemi ile çalışan Volafile, 20 GB’a kadar dosya paylaşmaya izin veren bir servistir. Sistem üzerinde kişisel bir oda oluşturularak içeriklerin yükleme işlemi gerçekleştirilir. Oluşturulan her odaya özel bir link verilir. Dosya paylaşımı yapılacağı zaman da bu linkler üzerinden işlem yapılabilir. Ayrıca Volafile müzik, fotoğraf, video, belge gibi dosya türlerini destekler.

Mediafire

Mediafire

Cihazlar arası sorunsuz bir şekilde dosya paylaşımını destekleyen bir diğer yöntem ise Mediafire kullanılmasıdır. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan servis büyük boyutlu dosyaların gönderilmesi için de uygundur. Ücretsiz versiyonu ile dosya başına 10 GB sınırına kadar işlem desteklenir. Belirtilen limitin üstünde dosya göndermek için ücretli olan Pro ve Business sürümlerinin satın alınması gerekir.

Sistem üzerinde yüklenen dosyaların silinmesi ya da sonradan kontrol edilmesi için hesap açılması gerekliliği bulunur. Ücretli versiyonunda parola ile dosya koruma ve tek kullanımlık link oluşturma da özellikler arasında yer alır. Bunlar da servisin kullanıcılarına sağladığı önemli avantajlardır.

WeSendit

WeSendit

WeSendit ücretsiz kullanım ayrıcalığının yanı sıra kurumsal çözümler de sunan bir dosya paylaşım servisidir. Büyük dosya paylaşımına uygun olan servis ücretsiz versiyonu ile 50 Gb limite kadar işlemi destekler. Gönderme işlemini gerçekleştirmek için ilgili dosyaların WeSendit sunucularına eklenmesi gerekir. Dosyaların yüklenmesinin ardından gönderilecek kişinin e-posta adresi istenir. Bu şekilde dilediğiniz noktaya hızlı bir şekilde dosya aktarımını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir