1. Anasayfa
  2. Android

Android Kullanıcıları Dikkat! Google Play Store Tehlike Saçıyor

Android Kullanıcıları Dikkat! Google Play Store Tehlike Saçıyor
0

Google’ın uygulama marketi Play Store son derece tehlikeli yazılımlar bulundurduğu sık sık haberlere konu oluyor. Son günlerde bunlara yönelik önlemler artırılmış olsa da güvenlik şirketi Kaspersky tarafından önemli bir rapor paylaşıldı. 2023 yılı döneminde kötü amaçlı yazılım indirmeler yarım milyonu aştığı söyleniyor.

googleGoogle Play Store düzenli olarak sıklıkla güncellenen üç milyondan fazla uygulamaya yer veriyor. Dolayısıyla bunların çoğunu kapsamlı bir şekilde inceleme yapmanın oldukça zorlayıcı olduğunu belirtiyor. Bunların bilincinde olan kötü niyetli geliştiriciler ise, yeni yöntemlerle kendini göstermeye devam ediyor. Play Store’a giriş yapan uygulamalar, tamamen güvenli bir biçimde kullanıcılara sunuluyor. Ancak zamanla güncellemelerle zararlı hale getiriliyor.

Bütün bunların keşfedilmesi ise Mayıs 2023’ü bulurken, uygulamanın 50.000’den fazla indirildiği belirtiliyor. 2023’te en büyük indirmeler ise Mini Oyunlar özelinde gerçekleştiği söyleniyor. Aynı dönemde Kaspersky, SpinOk virüsüne sahip 200 uygulama tespit edildiğini belirtiliyor. Üstelik bu uygulamalar yaklaşık 451 milyon cihaza indirilmiş durumda.

googleBunların birçoğu, nakit ödül sunan oyunlarda gizlenirken, bazılarıysa kişilerin banka bilgilerini, bağlı olarak paralarını ve kişisel bilgilerini çalmaya çalışıyor. Google ise mevcut güvenlik sorunlarına yönelik Google Play Protect’in uygulama tarama sisteminin kullanıma sunmaya başladı. Ancak bu çalışmaların ne kadar etkili olduğunu görmek için bir süre daha beklenilmesi gerekecek.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir